Re:Проблеми с климатици Samsung
Цитат:
Първоначално публикувано от nebelservice
Аз смятам за нонсенс, когато някой пита защо двата му еднакви климатика работят различно да му отговорим, че е много важно да зняе какво е процент от номиналната мощност. Или с други думи че проблема му е незначителн, тъй като например има хора които въобще няма къде да живеят.
Длъжен съм ти все пак да отговоря как се определя нарастване или намаляване с %-ти.
Пиша формула пък ти обяснявай ако изкаш:
http://klimatici.com/pics/procentminus.gif
Или ако вземем намаление с 30% от 3 кВт имаме 2100 Вт
Благодаря. Спор няма, не можеш да пратиш човека да учи, вместо да му обясниш. Но, ако пък искаш да те разбере САМО И ЕДИНСТВЕНО, защото му казваш верни неща, пак опираш до същата дилема. А при разговори за проценти, ако аритметиката не е перфектно съгласувана с граматиката, разбирането става по-малко вероятно от недоразумението.
Доказателството е в момента пред очите ти - аз те запитах за пресмятане на НАМАЛЯВАНЕ В ПРОЦЕНТИ, а ти ми отговори с пресмятане на самата величина, НАМАЛЯЛА С ПРОЦЕНТИ, и е възможно да си напълно убеден, че това упражнение е безсмислено, но не е, защото в първия случай нямаше как да решиш задачата без да знаеш числата, а при отговора си ти прие за предварително известно което те замолих да изчислиш, но изчисли числата, които никога не са излишни за уточняване на конкретна ситуация. А това показва, че имаме проблеми с комуникацията.
....само един тук има проблеми с комуникацията.А познай кой е от раз.
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
....само един тук има проблеми с комуникацията.А познай кой е от раз.
Ха, ха........ Кой го казва само! Случайно знам, няма нужда от познаване. Май нещо не си съгласен за процентите, защо не кажеш какво не ти харесва, аз съм готов да отговоря.
niakoi moje li da mi kaje kakva e tazi greshka E3 na klimatik Samsung
valen1: Постовете трябва да са само на български и си напиши модела на климатика.
Цитат:
Първоначално публикувано от misha
niakoi moje li da mi kaje kakva e tazi greshka E3 na klimatik Samsung
Проблем с вентилатора на вътрешното тяло. Дано да е само от жака.
здрасти моя проблем е ,че комшиите ми се оплакват ,че чували вибрация от моите 2 климатика AQV 09UGAX и не можели да спят а при мен ништо не се чува даже при монтажа момчетата ми продадоха други тампони за отдолу и пак имам проблем какво да првя ако ми звънна още веднъж ще полудея
Цитат:
Първоначално публикувано от vasil12345
здрасти моя проблем е ,че комшиите ми се оплакват ,че чували вибрация от моите 2 климатика AQV 09UGAX и не можели да спят а при мен ништо не се чува даже при монтажа момчетата ми продадоха други тампони за отдолу и пак имам проблем какво да првя ако ми звънна още веднъж ще полудея
Причина за повишен шум може да е прекалено силно или слабо стягане на тампоните. Слагането на допълнителни тампони само по себе си не е гаранция, че шумът ще бъде намален. Пробвай първо с натягането, ако не даде резултат, пробвай пак, но без допълнителните тампони. Успех!
...имаме си нов спец в дистанционните ремонти на сансунеците...вече дава и акъл...олеле
Цитат:
...имаме си нов спец в дистанционните ремонти на сансунеците...вече дава и акъл...олеле
:-memnon :bravo
Цитат:
Олеле, ли? Че ти кога спря да препоръчваш оправянето им с бухалка и щанга??? :)
Защо да не опитат хората каквото им казвам, вместо да хващат бухалката или щангата? Не струва пари, не струва много време, а може да им спести цял климатик... Нещо против? :RTFM:
Tо и щангата не струва пари и с гаранция е по-ефективно от съветите ти...
Аз не мога да разбера защо тук трябва да се спори дали Самсунг е добра или лоша марка. Фактите сами говорят. Всяка 2 ри климатик излиза извън строя. Самодиагностиката която прави даже е 10-20 % вярна.Дали е платка, дали е софтуер няма значение. Важното е, че проблемите са чести и ги има.
Велев Клима е абсолютно прав - няма какво да се заблуждаваме!!
Цитат:
Tо и щангата не струва пари и с гаранция е по-ефективно от съветите ти...
Ванко, това, което си написал горе е суперяко и вдъхновяващо!!! :016:
На тебе Ванко ще въздигна,
паметник неръкотворен.
Да помни грижата безспирна
и майсторлъка ти огромен.
С бухалка във десница впита
над климатик висяща
и с щанга в ребърцата му забита
да помни как студът се плаща.
Ако беше толкова в час и с Бг граматиката и беше поставил някой и друг препинателен знак,удоволствието ми да чета щеше да е почти съизмеримо с нирваната.
@gurom
Дано някога разбереш нещичко много просто:
Всяко нещо има причина, има и следствие, а комуникацията е само средство.
На тебе отдавна ти е дадено това което ти е трябвало, но ти или не си можал да разбереш, или отговорите не ти понасят.
При всички случаи, малко са тези които смогват да проследят състоянието на духа ти и въобще да комуникират в тебе.
Защо не ги цениш ?