Страница 1 от 19 12311 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 285

Проблеми с климатици Samsung

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1
    #1

    Проблеми с климатици Samsung

    Известно време след като поработи /всеки път различно/ климатикът се затваря /спира/, а индикаторът започва да показва сменящи се един след друг символи E4/69. Чакам известно време нещо да се промени, но така продължава, докато не го спра от дистанционното и го включа отново или докато не променя температурата или каквото и да е друго. Това проблем ли е?

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    662
    #2

    Re:Проблеми с климатици Samsung

    Големия проблем е самата марка климатик а за малкия (мигащите лампи)викай техниците които са ти го монтирали.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    1,006
    #3

    Re:Проблеми с климатици Samsung

    Да се чуди кой ги монтира още тези Самсунзи

  5. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #4

    Re:Проблеми с климатици Samsung

    За мен не е проблем  а за теб?
    Това е код за грешка(E4/69 - dc-link voltage sensor error, също така се получавало и при разхлабени/измъкнати ел.връзки към външното тяло).
    http://www.refrigeration-engineer.co...ad.php?t=13967 ... бъгава работа и други хора се жалват че чистак/бърсак на един час работа и хоп - грешка за нещо си.

  6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #5

    Re:Проблеми с климатици Samsung

    E469 - DC link voltage sensor error

    Предположение - Само по описанието на грешката трябва да означава, че електрониката на външното тяло следи стойността на постоянното напрежение чрез сензор, който в случая при теб е спрял да подава информация. Този сензор трябва да представлява електроника и да е част от чип извършващ и други функций.

    Има и още една грешка свързана с това напрежение: E466 - DC link voltage under/over error, при тази грешка, този сензор който е спрял да работи, трябва да следи постоянното напрежение дали е в определените граници. Това е и неговата функция, да следи напрежението.

  7. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #6

    Re:Проблеми с климатици Samsung

    От ТЕХНОМАРКЕТ ли е купен? ... голямо ходене по мъките ще падне.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    1,011
    #7

    Re:Проблеми с климатици Samsung

    то винаги ще има кой да ги монтира въпроса е има ли кой да ги купува още
    аз лично тая година съм отказал най малко 20 такива нали от 2 години насам са на промоция

  10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #8

    Re:Проблеми с климатици Samsung

    Да осъвременим малко информацията по темата. Изглежда divna е намерил в английско езичния форум www.refrigeration-engineer.com някаква информация за своя проблем. Ще напиша на Български споделените там мнения. Тъй като марката Samsung се купува много, предполагам че информацията ще заинтересува и други с подобни проблеми.

    Първия щастлив собственик на тази марка е от Словения: Две седмици след като си купил инверторния модел AQV12VBAN, климатика му е дал грешка E554 - Gas leak error. Оказало се, че няма фреон поради лош монтаж. Дошъл техник намерил причината, заредил наново климатика и всичко си тръгнало нормално, но след няколко часа работа климатика дал грешка E469. В чакане отново на техниците, човека загубил увереността, която е имал, че си е купил хубав климатик. Съжалява че не си бил взел Daikin. Когато се обърне колата всеки съжалява че не е минал по друг път.

    Споделя също, че негови роднини в Сърбия са искали да си купят този модел инвертор, но продавача в магазина ги разубедил да вземат не-инверторен модел от същата марка. При гамата инвертори Vivace, имало много проблеми и съответно много оплаквания от ползватели.

    Втория щастлив собственик е от Хърватия: Той е имал повече късмет, климатика му е работил 4 месеца AQV12VBAN. Имало е примигване на тока и климатика спрял да роботи, изписвал грешка E185. Няма информация за тази грешка в документациите. Въпреки опитите му да го препрограмира като въведе отново различни кодове за този модел, климатика не се оправил и е продължил да изписва същата грешка. Няма информация как са се развили нещата по нататък. Най-вероятно са се сменяли платки.

    Третия щастлив собственик е от Гърция: Купил си 2 климатика от марката Samsung, модели AQV09A и AQV12A. След монтирането на 9-ката, климатика работил 4 часа и изписал грешка E469.

    Дошъл техник и сменил външната платка, но след като го включили климатика изписал друга грешка E556 - Capacity miss-match, вероятно след поставянето на новата платка е имало нужда от препрограмиране на място, чрез въвеждане кода на модела от дистанционното управление. Казва че климатика тръгнал добре, но тази добра работа продължила няколко дена и отново на дисплея светнала грешката E469.

    Обадил се отново на техниците, този път му обещали да сменят и двете платки: вътрешна и външна. Междувременно докато дойдат и 12-ката показала грешка E469. Каква изненада само, кой да очаква подобно нещо от тази престижна марка. След протестиране от негова страна, климатика 9-ка е бил изцяло подменен но отново със същия модел. За 12-ката очаквал техниците да му сменят и двете платки.

    Четвъртия щастлив собственик е от България: До колкото се разбира от обясненията му, казва че има абсолютно същите два модела 9-ка и 12-ка, както при потребителя от Гърция. Два дена след монтажа на модела AQV09A климатика е показал грешка E469. Надявал се и другият му климатик AQV12A да не даде същата грешка, както е станало с потребителя от Гърция. Надеждата умира последна.Няма повече информация към момента дали се е оправил и как.

    Вероятните причини за грешка E469 по-опитните потребители в форума там, предлагат да се търсят в слаби връзки на букси а може би спойки по платките. Но пък от друга страна при единия от тези собственици са сменили външната платка и климатика след няколко дена пак е дал същата грешка. Но това, че платката е била сменена с нова не означава че новата е нямала проблемите на "старата", която е работила само няколко дена.

    Разсъждавайки по проблема също си мисля, че причината може да е слаби връзки. Да предположим, че този сензор следящ постоянното напрежение замери напрежение 0 волта, как електрониката е програмирана да разтълкува подобно показание: като ниско напрежение или като повреден сензор. Вероятно това напрежение трябва да е винаги налично и затова стойност от 0 волта се тълкува като повреден сензор.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    1,006
    #9

    Re:Проблеми с климатици Samsung

    Проблема според мен е някакъв недоизкусурен софтуер.Тези машини си губят кода при всяко трепване на тока

  12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #10

    Re:Проблеми с климатици Samsung

    Днес посетих фирмата, в която до преди няколко месеца работих и като монтажник на климатици да ги видя как са и да проуча с какви нови проблеми се сблъскват при работата си.

    По тази тема каква информация събрах. Този проблем с грешка E469 - DC link voltage sensor error е масов при новите модели на Samsung. Техниците работещи там все още не могат категорично да кажат от къде идва проблема.

    При един от тези проблемни модели сменили и двете платки, после като нямало ефект, сменили цялото външно тяло и отново без промяна. Външно тяло което сменили го монтирали на друг адрес и работело без абсолютно никакви проблеми. Когато например пробват в сервиза климатика работи но на адреса тази грешка продължавала да се показва, понякога след 40 минути понякога след няколко дена. Сменили отново вътрешната платка с датчиците на адреса, без промяна. Казаха ми че единственото нещо което не са сменили е вътрешния вентилатор.

    Обмисляйки заедно с тях проблема направих предположение да не би мотора на вътрешния вентилатор при работата си да индуцира в електрониката смущения, които да я объркват. Корпусът на мотора на вътрешния вентилатор при тези модели е от някаква твърда бяла пластмаса. Ако беше метален както е при повечето климатици то той би намалил електромагнитните смущения посредством екраниране. Когато моторът е в метален корпус, корпусът задължително се заземява виждал съм го това, когато съм разглобявал други климатици.

    Допълнителен фактор при тези модели е, че платката с електрониката на вътрешното тяло не е поместена в метална кутия, която да я екранира от към смущения. Например при Mistubishi electric вътрешната платка е поместена в изцяло метална кутия от вътрешната страна с пластмаса. Това е направено с цел външни смущения да не нарушават нормалната комуникация в електрониката.

    Ето една снимка даваща визуална представа за какво говоря, взета е от сервизното ръководство на модела AQV-09VBA от серията Vivace. Вижда се, че кутията, в която е поместена платката е пластмасова с метално капаче.

    Разсъждавахме още върху проблема и накрая стигнахме до някакво заключение на база и други проблеми по тези инвертори, че заземяването и работната нула в случая играят по-голяма роля при марката Samsung. Много е възможно причината за този проблем да е лошата нула в захранващото напрежение. Когато има включени към един токов кръг много уреди или такива връщащи смущения в захранващото напрежение също така при много-етажни блокове и захранващи кабели с малко сечение е възможно комуникацията извършваща се в електрониката при инверторите Samsung да се обърква.

    Не е препоръчително да се купува инвертор на тази марка, ако имате проблеми със захранващото напрежение в населеното място или в жилищното помещение.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    1,006
    #11

    Re:Проблеми с климатици Samsung

    Изобщо не е препоръчително да се купуват инвертори на тази марка

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #12

    Re:Проблеми с климатици Samsung

    Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Корпусът на мотора на вътрешния вентилатор при тези модели е от някаква твърда бяла пластмаса. Ако беше метален както е при повечето климатици то той би намалил електромагнитните смущения посредством екраниране. Когато моторът е в метален корпус, корпусът задължително се заземява виждал съм го това, когато съм разглобявал други климатици.
    Как може да си мислиш че мотора е пласмасов виждал ли си разглобен мотор?

  16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #13

    Re:Проблеми с климатици Samsung

    Говори за кутията, в която е затворен мотора. Явява се един вид екран.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #14

    Re:Проблеми с климатици Samsung

    Велев,аз съм чупил по невнимание моторче и се е оказвало пластмасово.Не за всички клими,разбира се,но съществуват.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    1,006
    #15

    Re:Проблеми с климатици Samsung

    Кое беше пластмаса-ротора или статора?Пласмасови са само кожусите.Обикновенно при големите фирми или кожуха на мотора е метален,или платката е в метална кутия за екранировка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 19 12311 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Надежност, Поддръжка, Дълголетие, Проблеми с Климатици Mitsubishi-Electric? Мнения?
    От kokovox във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 23-01-15, 21:44
  2. Проблеми с хладилници Samsung SR-429 и GE Profile
    От jokolin във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 16-09-09, 17:27
  3. Проблеми със SAMSUNG CD-R/RW-SW224B
    От Vandal във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-04, 15:05
  4. Samsung R210S проблеми с индикацията на батерията
    От DoRa във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 23-06-03, 12:31
  5. Проблеми с Samsung CD RW
    От koleto във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 21-11-02, 14:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе