Какви са тези подови конзоли от Самсунг ? Има ли вероятност да са нещо свястно,или поредния ........?
Какви са тези подови конзоли от Самсунг ? Има ли вероятност да са нещо свястно,или поредния ........?
От конкретния модел имам инсталирани десетки и мога да кажа, че цялата серия JH026EAV,JH035EAV и JH052EAV се държи перфектно като заслугата на това е на външните тела UH026EAV1, UH035EAV1, UH052EAV1 като единствения недостатък е, че както повечето или даже всички външни тела те не са устойчиви на популярните у нас токови удари, които водят обикновено до опожаряване на външната платка. Но и това може да се преодолее с защота в таблото или с монтирането на допълнителен кондензатор на външната платка. За съжаление цената на 26 и 35 не е конкурентна с тази на Дайкин и продажбите са трудни и/или невъзможни. Единствено 52 като цена е на много добро ниво и напълно си заслужава парите.
Такива вътрешни тела имам инсталирани около 450, но към мултисплит и единствените проблеми са били с вътрешния мотор, който е от някаква специализирана китайска фабрика, от която се ползват и други небезизвестни фирми
http://www.climamarket.bg/?cat=34&paged=2
На снимката от галерията левия мотор е от подова конзола на Самсунг, а десния от какъв климатик мислите - FD25 на Митсубиши Електрик. И с непрофесионално око се вижда, че и двата мотора макар и конструктивно различни са произведени от една и съща пластмаса, от тях излизат едни и същи по цвят и брой кабели и най-важното и двата мотора са работещи и имат един и същ дефект - излизат металните им капачки и те се разпадат по време на работа. При това Самсунга е поработил и се е "поопекъл", а Митсубиши се разпадна на втория ден.
Всичко това го казвам за да пропимня на верноподанниците на най-различни марки и модели, че отдавна всички са я подкарали през просото и никой не му пука за крайния потребител. И така наречените "японски" марки не отстъпват. Първи се класираха Панасоник, но както виждам и другите се движат в "правилната" посока.
По-скоро свястно - колкото е еретично да звучи. не са както малките инверторни сплитове, където трябва да закрият цялата дивизия
Виждам,че climamarket е запознат с тая серия,и би било полезно да качи техническа информация за моделите.При тези цени имам някаква надежда хладилната част да е на ниво.
това е актуалния каталог за 2011, въпреки че конкретния модел е вече малко "стар" - излезе през 2008
http://www.climamarket.bg/wp-content..._-EUCISlow.pdf
Като видях табелите на "CBA" и се шашнах, че има такава красива гледка в Бг. После се сетих, че то всъщност е унгарска марка.
Имам такъв климатик и вече трета година и нямам забележки... имаше един теч от вътрешното тяло но се оказа че в дренажа се е настанило някакво безгръбначно... иначе цената е дебела но това е поради скъпото външно тяло което е от профи серията за сравненине дайкин окомплектоват това вътрешно тяло с най ефтиното външно и от там идват и разликите... в цената ... ако например SS окомплектоват JH с AQV...цената щеше да е супер ама и панаира щеше да е на ниво... За съжаление от AQV сериите на SS страда целият им AC бизнес
Това вътрешно тяло на Самсунг е копие на Дайкин - това ли казваш? И пак с центробежен вентилатор ли е ? Чел съм някъде из форума че този тип вентилатор е по удаченПървоначално публикувано от cooler
Не казвам че е копие, а че аналогичния модел на дайкин е окомплектован с евтиното външно тяло и да вентилатора е центробежен .... не като турбина на стенно тяло