Здравейте,
миналата година взех един прозоречен климатик Samsung като временно решение за спасение от жегите, докато си взема инвертор. Тази година повторихме номера с родителите ми - сложих им прозоречния климатик, че много жега стана, но за разлика от миналата година, когато докарваше значителен студ в стаята, та се налагаше да му връщам термостата, днес като го монтирахме и пуснахме работи по 1 минута и изключва. Духа само известно време (5-10мин) и пак включва за една минута. Според мен си е заминал термостата. Евентуално може заради прекалено голямата жега днес да има някаква защита за температура на питата и да изключва. Ако има други идеи съм готов да ги чуя
А въпроса е - ако вържа термостата на късо, т.е. да работи нонстоп ще има ли някакъв проблем?
ПС: Разглобих го, вързах термостата на късо и пак не духна студено. Откачих го, да не би случайно да е на нормално отворена верига и пак не ще. Вързах го, като насочих термодатчика под климатика да му е топло от стаята, поработи 2-3 мин и пак изключи. Явно е от температурата.
ПС 2: Б@си м@м@т@ - преди малко пак го пробвах на късо - тръгна да работи. След малко пак изключи компресора и задуха само вентилатора. Определено термостата не влияе в случая. Нещо го изключва и не знам какво.