Отговор: Нормално ли е ? LG S12MH.NB0/S12MH.UB0
Напълно съм съгласен с теб и не давам акъл на никого, но да да обобщиш, че евтин е синоним на нетоплещ е най-малкото несериозно. Вярно е, евтините клими имат други кусури, но от теб съм прочел, че няма да си намеря климатик ако търся без недостатъци. Сигурен съм, че това включва и машини за няколко хиляди лева. Ти си прав за себе си да препоръчваш на клиентите си скъпи климатици, но отговори честно-какъв процент от хората могат да си ги позволят.
P.S. Не съм препоръчвал досега на никой нито марка, нито модел климатик, точно защото не си вадя хляба с това. Ако намериш мой пост с каквато и да е препоръка към някой съм готов да се извиня веднага. Препоръки давам само за неща в които съм сигурен, в областите за които съм учил и работя.
Извинявам се за оф топика.
Топлещ климатик е относително понятие за всеки. Машините, които топлят в якия студ се броят на пръстите на едната ръка. Когато клиента знае това, той прави информиран избор. Дали иска да плати повече, без компромис или по-малко и да има малък, или голям компромис. Като цяло ако евтините климатици топлеха, като скъпите, нямаше да има идиоти да купуват скъпите.
... и ние, като всички нормални хора искаме да свършим добре работа и да ни споменават с добро. Това е компромисни машини не става.
:offtopic: Наистина последно: Пак не си прав! В тази държава е пълно с комплексари / ти май ги наричаш другояче/, които робуват на марки и модели. Нали си чувал приказката - "От глад умри-гъзар бъди" Вчера докато си зареждах газ на барачката, спря един с "гоуем" баварец и му заредиха нафта за 7 лв. Стига толкова-наздраве!:Drinks:
Евтини и топлещи са почти всички Hitachi-та, Gree-та, York-oве, гледам няма оплаквания и от LG. Скъпи и нетоплещи са няколко модела на Panasonic и Daikin, може би защото се продават най-много.
Аруба, доста общо споменаваш Панасоник. Не съм сигурен дали си наясно, че у нас се продават техни модели за около 1400 до 1500 лева на дребно, качеството на софтуера и управлението на въздушния поток на които е с пъти по-добро от това, което предлага Тошиба за около 2200 лева, например. И специално се обръщам към хората, които си вадят парите с климатици: Абсолютно недопустимо е да не знаят за проблемите с бъговете на ауто режима на вентилатора, както и за липсите на заглушители на фреона при модели от средния и висок клас.
Хайде да спрем с глупостите, че ми идват в повече. Изказвай се назидателно за неща, които разбираш.
Не може човек да хвърли 2 бона за Мицубиши, което не може да си стопли помещението на автоматичен режим на вентилатора, защото, видите ли, имало бъг в софтуера. Не е моя работа да го знам, а и няма откъде. Това не е бормашина. Не може човек да хвърли 2 бона за Фуджицу и да се стряска на сън от шум на водопади, когато изделието реши да прави дефрост. Аз не бих квалифицирал в никакъв случай тези неща за глупости. Не за друго, а защото се намират клими за по 800 лева, даващи същия комфорт. Съжалявам, че си се засегнал, без да съм сигурен за какво точно.
Ти от къде реши, че има бъг? Прочете един пост и реши, че има милиони недоволни с проблеми ли? За разлика от теб имам 650 причини да познавам машините по-добре и да знам с кое има проблем и с кое не. FH може да не ми е любимата машина, но не е боклук и няма нищо общо с Panasonic. Не си ме засегнал, засягаш потребителите тук, които четат глупости. Тука има един такъв като тебе, дето имаше проблем с Тошиба и си внуши, че всички имат и машините са боклуци.
... и аз не съм доволен от Toyota, но има милиони доволни. Просто не е моята кола, но не бих казал, че е боклук.
Здрасти Mega,
По-рано писах, че има разлика между различните партиди на един и същ модел климатизатори, след което бях обвинен в писане на глупости. Както вече видяхте, писаното от мен тогава се потвърди на 100%, засега при Мицубиши, Тошиба и Фуджицу. Не само ти, но и колегите ти няма откъде да познават новоизлюпващите се модели, въпреки че имат 650 причини да го правят. Просто са нови. Така беше и в края на миналия век, когато Хитачи прати двама жълтурковци в Атаро клима за изясняване на проблема с дефроста при RAS-25CNH2, след което дънните им платки бяха подменени за тяхна сметка с нови. Същият модел и в момента се продава в *****. За да се случи едно такова нещо е необходимо търговците да не си заравят главите в пясъка, а да сигнализират за проблема. С постовете си подтиквам читателите да споделят точно такива проблеми не защото съм някакъв хейтър на определени марки, а защото искам помощ да спрем вноса на боклуци с лъскави ламарини и пластмаси. Един се опитва да икономисва от тръбен материал, втори не влага заглушители на фреона, трети пише нов софтуер, ползващ нас за бетатестери, без да ни е питал. Мен това ме дразни.
Проблемът с пукащите пластмаси при Дайсейкай на Тошиба си е изцяло монтажен и е несериозно да ми вменяваш единомислие с хората, изказващи съмнение в обратното.
Поздрави и приятен уикенд! :Drinks:
Всяко следващо мнение, което не свързано с темата ще бъде изтрито.
Ей,.... MH серията на LG е далеч от перфектния климатик ... но е перфектен за цената си .... ако ще сравняваме климатик от 800лв с монтажа и климатик от 2000 лв то приложимите афоризми са безброй... нека уважаваме мненията на колегите които пишат непредубедено и изказват мнения свързани с конкретни модели и конкретни впечатления без да обобщават цели брандове защото противното е тесногръдие и НЕВЕЖЕСТВО!
Какво питах, какви отговори получих?!? Благодаря за тези които бяха по темата. Ако сложа нагревател на външната пита, ще реша ли проблема?
Кога е закупен климатикът и какъв е моделът(ясно, че може да е този от заглавието, но не е сигурно)???
Не е ясно в какво помещение е климатикът и каква е зададената температура???
Климатика е закупен 2012 год. Точното наименование на модела е: S12MH.NBO(ASNW126BSA0). Монтиран е в помещение около 20 кв.м с южно изложение. Няма изолации и други спестяващи енергия екстри. Няма никакво значение каква температура се задава, работи винаги по един и същи начин.
Има значение температурата също така и сезона.
Просто виждам, че досега сте се отоплявали с локално парно на газ и ако сте го закупили само за "отвръщане" на въздуха в преходните сезони и за охлаждане лятото, то сега нямате основание за оплаквания.Принципно не би трябвало да има проблем поне до +3 градуса външна температура, ако помещението е било загрято/отоплявано досега.Ако помещението е било студено и стените са студени и сега се пуска климатикът, то той тъй като не е загрял стени под и таван не смогва при тази външна температура да стопли и се мъчи.Пуснете няколко часа газта да стопли и след това оставете климатикът да поддържа.
Все пак този климатик не е за отопление на помещения по-голями от 16 квадрата при външни температури под +3 градуса.Няма необходимата мощност в режим отопление.
Когато има топлещи съседи става, но товагава има "топлоприходи" от тези съседи.Когато нямате такива съседи климатикът изнемогва.