Здравейте,
Аз съм нов, абсолютно неразбиращ от климатици и е възможно да ме излъжат в магазина.
Харесал съм си климатик LG.
1. Жилищно помещение. Двустаен с хол и кухненски бокс в едно. 2. Ще се използва предимно за отопление;3. Каква е:а) 32 - 36 кв. м. (холът и кухнята)б) ПВЦ дограма с двоен стъклопакет;в) квадратура на прозорците - 6-7 кв.м.;г) изложението е южно с две външни стени;д) 1-ви етаж, под нас има офиси, които не се използват, ново строителство, голяма влажност;е) хол и кухненски бокс в едно;ж) апартамент;4. София, център;5. желана темперетура зима - 17-20 градуса, в момента е около 7-96. Има изолация, но каква е точно, не мога да кажа. Тя е на стените, като от страни едната стена е калканът на кооперацията, там е възможно и да няма.7. Има един влагоабсорбатор, който работи постоянно зимата, хладилник, печка, абсорбатор. Нямма телевизор и друга чена техника.8. Сумата, която сме готови да отделим е за нещо качествено. Може и до 2000 лева.9. До 15 градуса външна темперетура ще разчитаме на него за отопление. За охлаждане - не мислим.В момента в двете стаи (нашата и на детето) използваме конвекторни печки. Сметките зимата стигат до 300 лева. Желанието ни е да ги намалим и с времето този уред да оправдае инвестицията си. В блока няма парно и топла вода - всичко е на ток. Ако климатика, който съм посочил не е удачен избор, моля насочетеме ме. Аз гледах предимно енергийния клас, мощността и EER/COP.Благодаря Ви.