И с други работи ще излезе че лъжат. Времето само ще го покаже,
И с други работи ще излезе че лъжат. Времето само ще го покаже,
той модела не е нов ,но не е особено популярен ,като излезе беше нещо от сорта на 2500 лв .. квото има да излиза е излязло .. прилична машина от висок клас ,минимума е около 300 вата на отопление ( не е подходящ за малки помещения )
мда и за Хитачито ми са послъгали .. дават го да слиза на 60 вата ,а под 100 не съм го виждал в 27 квадрата
Разбира се, че не се разбира. Това е и идеята на тези, които публикуват техническите данни на машините. Дори и Евровент почти са приключили с реалните тестове. Вече се ползва готов софтуер за пресмятане на хладилните мощности, за улеснение. От там идва проблема. Около номинал и максимал проблеми няма. При минимал се дава разхода на ток на компресора, задава му се едно КПД от 85% и никъде не фигурират мощностите на вентилаторите, и електромеханиката. Малки са, но отнесени към мощносття на компресора в този режим са си дял.
A COP-а кака се определя, "отдавана към входяща електрическа на компресора" или "отдавана към входяща електрическа при щепсела" ?
- - - - - - - - - -
На Хитачито на Алекси е написано съвсем ясно:
За ATHENA-та май стана реч, че вместо около 100W както е по книжка реално минимума е бил 300-400W. Вентилатори, платки, клапани ....хайде сега 200W.
И за GREE-та пак, вместо 200, 400W.
Разбрах, разбрах. При "Консумирана мощност отопление" са изпуснали думичката "на компресора" и е трябвало да напишат "Консумирана мощност на компресора при отопление". Довечера местя ватметрите при компресора.
Кажи за :
"A COP-а кака се определя, "отдавана към входяща електрическа на компресора" или "отдавана към входяща електрическа при щепсела" ?"
В началото на темата бях писал за предния модел H12AK - пада до 120-130W. Външното тяло е 35 кг.
Привет Форумни колеги . От днес вече съм оборудван с въпросния климатик в спалня 15кв. м. последен етаж , североизточно изложение, изолация само на външната стена. Първоначалните ми впечатления са доста скромни . На вън е 13 градуса и на топло на 24 градуса и авто вентилатор , си работи он/оф , през 10 минути. Струва ми се и че на всяко спиране се дефроства, на вътрешно светва нещо като снежинка+капка. Външното тяло е на терасата и има малко вода под него . Нека паднат малко температурите и ще се види какво е положението .
Този пост е редактиран от cpu_killer; 09-11-17 в 01:17.
Спокойно, не дефроства това е режим термостат или preheat. Честито за придобивката.
В емаг 1661 лв., и в нарушена опаковка 1499 лв., ако някой се интересува от модела .