LG H12 AP проблем с вътрешното тяло
Здравейте колеги, имам клиент с проблемно вътрешно тяло на климатика от заглавието. Проблема се състои в следното - пластмасата около тампона на турбината е счупена и вентилатора трака. Мисля, че нещата отиват към друго вътрешно тяло. Така че ако някой има такова може и не работещо моля да ми пише на лични.
Отговор: LG H12 AP проблем с вътрешното тяло
Здравей. Ако свалиш тялото, защо не се опиташ да го поправиш?
Става въпрос за 131410 за леглото на втулката. Там е счупена пластмасата и то на малки парчета. За поправка не виждам как да стане. Мисля че както и да се поправи втулката няма да е така, че да няма биене на турбината. Благодаря за идеите, но мисля, че е по-добре да се смени цялата основа или тялото.
Като гледам базата е еднаква за няколко модела. Питай в ЛГ или интерметал дали могат да ти я доставят.
frick, дали и при моя ще се окаже същата диагноза?
https://www.youtube.com/watch?v=Nk8Qtr95HUU
Вчера е направил сефтето след като е спирал тока на село. Като се понатисне спира тракането (както е на клипа), предполагаме е въпрос на време да си запее постоянно? За сега за 15-16ч с няколко спирания в които и за два дефроста през нощта не се разтраквал. но нещо не съм обнадежден, че става въпрос за временно неразположение.
Има ли някакво развитие с климатика от темата?
Клиента каза, че сам ще си търси часта и повече не се обади.Така, че не знам реално какво е станало с климатика. bobivg, във вашият случай според мен е най-добре да се свали горната пластмаса и да се огледа леглото на втулката дали има проблем.
Ако пак пак се разтропа ще посъбера смелост и ще се пробвам да разглобя сам.
На моя стария ЛГ се беше "изяло" леглото на тампона който е от страната на мотора. И от там хлопаше.
1 Прикачен файл(ове)
При мен се чува отляво. Нещо не мога да намеря клипчета как се разглобява вътрешното. Също ми е странно защо като понатисна спира и така кара дълго време (поне за сега). Като побутвам леко турбината не се усеща хлопане, но не знам това как да го тълкувам, ако е изядено леглото не трябва ли да хлопа?
За сега само това намирам като схема за разглобява.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38203&stc=1
2 Прикачен файл(ове)
това пък какъв зор е видяло .. дали ще го има като резервна част ?
Не знам на какво може да се дължи, изпаднаха и супер дребни парчета. На предната част и няма нищо. За резервната част чакам отговор, дали се предлага и колко струва.
Re: LG H12 AP проблем с вътрешното тяло
Явно там е слабо място на марката и аз знам за такъв случай на стара он оф машина лг. Как на съседите от първите инверторни лг работи към 15 години незнам но тресе външното целия 2 етажа се чува от него.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
това пък какъв зор е видяло .. дали ще го има като резервна част ?
Частта може да я доставят до седмица. Сега чакам оферта и за подмяната и, защото аз сам няма да се справя.