А ако има и констативен протокол от посещенията им ще му е още по-лесно, но ме съмнява да са попълвали подобни "хартийки".Цитат:
Първоначално публикувано от babati
Преглед за печат
А ако има и констативен протокол от посещенията им ще му е още по-лесно, но ме съмнява да са попълвали подобни "хартийки".Цитат:
За всяко идване им представи картата да я попълнят и след 3/третото/ попълване пиши пак. Ако трябва има пиши писмена заявка с копие и изискай попълване на картата при посещение/задължително/Цитат:
Първоначално публикувано от galilei
ferdi, при мен не е чак толкова успешен дефростът:P
Наистина 3-4 минутки само размразява, но не изчисти питата добре. Остана "ледено коланче";) Иначе доста вода се изтече!
Според вас да викам ли фирмата или това се случва понякога? Може да няма фреон достатъчно?
http://s11.postimage.org/ijx9esb4f/defrost.jpg
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1323347820[/time]_________________________________________________
Иначе в тавата лед грам не остана.
Странното е, че виждам някаква "чернилка" в тавата. Да не би да е понеже е нов климатикът и тялото е още омаслено?
Странното е също, че никакви индикации на размразяване нямаше:) Просто не въртеше турбината, после изсъска веднъж и тва' беше:) Не мигаше operation, а си светеше постоянно.
Чернилката е от чистия въздух който дишаме.
Сутринта 6:42h. имах дефрост и трябва да ти кажа,че при -5 тук в София,си беше чист целия.
Мога да ти кажа само това за сега.
Променят ли ти се индикациите като ти прави дефост?
Това при мен може да е бил някъв' "полу-дефост" само:P Странното беше, че с нищо не ми показа, че се размразява машинката. Ще изкачам до следващия път, може пък тогава да се изчисти целият. Засега няма да викам фирмата...
Важното е долу да не се събира де... да не ходи към вентилатора ледът.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1323348900[/time]_________________________________________________
И аз съм в Сф. Странното е, че нощес на минусови температури май не е правил дефрост. А сега на +3 прави;) Май чак сега му е станало студенко :Drinks:
Станно е на Бабати фърчилото! :taz Нищо странно няма! Впрочем, форума става и за четене, освен за писане... Пробвай :RTFM:Цитат:
В manual-а пише:
When frost forms on the outdoor unit during heating operation, the unit operate automatic defrosting for about 5 to 10 minutes to remove the frost. During defrosting, the inside and outside fans stop operating.
Начи' defrost си е било, ама защо не се изчисти докрай... Може да е "преценил" грешно и да е задал няква' по кратка програма:P Знае ли човек:))
strupi, ти имаш опит с тези шарпове. Да викам ли фирмата?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1323350340[/time]_________________________________________________
Kasap, да не са твои сървърите, пространство ли пестиш :Drinks:
А и всеки климатик си е различен;) Не мися, че си прав. Има и такива дето на +7 дефростват:P Като един от моите от подписа ми.
+ тва' темата е за Sharp LSR и ако някой има такъв климатик направо влиза тука в темата и чете всичко, а не изчита целия форум! По-синтезирана е информацията, не мислиш ли?;)
Водех се от погрешното схващане, че живеем на една и съща планета. :)Цитат:
Смяташ, че на собствениците на Шарп се полага да са по-мързеливички от тези на Тошиба? И да им сдъвчем целия форум в темичката, поради което...? :taz
Извинявай, Kasap, моя е грешката;) Не исках да те натоварвам с това бреме;) Ти си прав!
Не бързай да се притесняваш за ''леденото коланче'' от първия случай. Има такива случаи,като причините не винаги са в машината.Ако например климата ти е бачкала доста часове на ниска мощност (при висока влажност навън и t около 0*) е възможно да натрупа доста скреж преди ''да се е усетила'',и да не успее да го изчисти напълно от раз.Вече ако системно прави така...тогава търси причините !Цитат:
d_imige, много ти благодаря за изчерпателния отговор! :Drinks: Между другото точно така го ползвам климатика - или на 19 или на 20 градуса на дистанционното, почти не се форсира и много рядко си включва med степента на турбината, работи он/оф засега.
- на 19 ми поддържа 20 градуса в стаята
- на 20 ги подминава - малко над 21 е
Надявам се това, което казваш, да е случаят при мен! Ще следя и ще пиша.
galilei, какво стана при теб?
фабричен дефект ще сменяме машината :ole
екстра :Drinks:
Нов LSR или друг модел/марка ще слагаш?