2 Прикачен файл(ове)
Re:AY-XP9LSR-ите "движат" ли?
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
За тампони babati и аз го мислих,но досега не съм слагал-просто не ми се е налагало и не сложих.При една машина исках монтажа да е на пода на терасата-но като влезеше в ''тези'' обороти и се чуваше в съседна стая.И след вдигането на агрегата до тавана на терасата доста намаля чуваемоста на нискочестотнота работа на компресора(двойнороторен).Въпроса се реши впоследствие кардинално-със смяна на климатика,но сега монтиран под прозорец не се чува изобщо вътре.
Та въпросът е до колко ще намали оборотите този компресор-какъв му е минимума,мястото за монтаж,ако щеш и оразмеряване спрямо помещението и загубите му,и да сложим и вида компресор-скрола като че ли е,с една идея по тих,а и в какво състояние са тампони на компресора,а и машината като цяло-нали ползвам, ползвани машини. :)
Та тези симптоми ,не се появяват при всички климатици.
Ясно, мерси. Минимум по книга би трябвало да пада до 220W - 1075 (220 - 1470), но реално движи на около 400 вата през повечето време. В 16 квадрата е монтиран. Явно имам и големи загуби. Надявам се с топлоизолацията да се пооправят нещата, макар че дограмата е алуминиева... На моменти съвсем леко кънти, но понякога се чува тътен направо и доста ме дразни...
А в тухла пак ли се наблюдава този ефект? Или само в панел става?
Ето така е монтиран - точно м/у двата прозореца.
Цитат:
Първоначално публикувано от babati
А в тухла пак ли се наблюдава този ефект? Или само в панел става?
Ето така е монтиран - точно м/у двата прозореца.
При мен е тухла.И затова монтажа се избира с ''некои съображения'',с цел да се избягва монтаж върху носещи колони,трегери или пък по метални балкони-да не се усилват и предават вибрациите из сградата,а възможно най кратко да затихват още във стойките. :)
Цитат:
Не се чува тракане или нещо подобно...
Не се чува друг път... Не е имало достатъчно лед просто :)) Чува се пукането на останалия в тавата леда след дефрост и то доста силно на моменти - няма как;) Хубавото е че в тоя сух студ рядко дефроства.
Качих в ImageShack едно клипче да го видите убавеца :) Много ме радва тая синята лампа как свети нощем - много ме успокоява:) Тук турбината е на SOFT - най-тихата, можете да видите как бачка машинката. За спалня е ОК според мен :) Няма да говоря повече за него че ще го урочасам и ще ми се смеете после като се счупи :P
p.s. Извинявам се за лошото качество на видеото...
http://imageshack.us/photo/my-images/854/qab.mp4/
Цитат:
Тук турбината е на SOFT - най-тихата, можете да видите как бачка машинката. За спалня е ОК според мен
Да ,според теб може и да е добре,но иначе си се чува доста дебит на турбината,а е и на най ниска степен-но важното е, да ти харесва.
OK е за спалня, защото не си чувал Мицубиши на Quiet или дори на 1-ва степен. Като се замисля, и аз не съм го чувал.
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Да ,според теб може и да е добре,но иначе си се чува доста дебит на турбината,а е и на най ниска степен-но важното е, да ти харесва.
Естествено че ще се чува - като сложа камерата точно пред въздушната струя която пръщи направо в микрофона. На всеки климатик ще се чуе по този начин.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
OK е за спалня, защото не си чувал Мицубиши на Quiet или дори на 1-ва степен. Като се замисля, и аз не съм го чувал.
Винаги има по-добро, ясно е това :) Ти пък си мислиш че Мицубиши на Quiet e тихо защото не си чувал... колибри:P xexe :D шегичка:P Казвам че климатикът е тих по принцип и че на него се спи иделно, без да го сравнявам с други марки и модели. Или както diksanal казва - важното е аз да съм си доволен :yahoo:
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328821920[/time]_________________________________________________
Между другото разлигата м/у Електрика на 1-ва степен тоест LOW (не на Quiet която е 19dB;) и LSR е 2dB :) Не ми казвай че би я усетил защото научно е доказано че човешкото ухо почти не може да долови подобна разлика в звуковото налягане:)
Аз затова съм казвал, че PKVP-то ми се струва малко по-шумно, просто защото правя сравнение с другия ми климатик - FD, който е почти безшумен.
Цитат:
Първоначално публикувано от pilot
Аз затова съм казвал, че PKVP-то ми се струва малко по-шумно, просто защото правя сравнение с другия ми климатик - FD, който е почти безшумен.
Нали? :) FD е 20dB а PKVP е 27dB :) Щом 7dB разлика го усещаш като малко по-шумно, какво остава за 2 :)
Ето и една табличка която взех от един меломански сайт, с риск да се потретя ще я пусна пак и тук :) Така горе-долу човешкото ухо долавя разликата в децибелите:
Субективна промяна................ Обективна промяна
Много по-тихо......................по-малко от -10 dB
На половина силно.................................-10 dB
По-тихо...................................................-5 dB
едва-доловимо по-тихо...........................-3 dB
едва-доловимо по-силно.........................+3 dB
По-силно................................................+5 dB
Два пъти по-шумно.................................+10 dB
Много по-шумно ....................повече от +10 dB
Разликата в шума между двете машини я чувам доста отчетливо, което лично ме дразни, но това е така защото правя сравнение. Ако нямаш база за сравнение то нещата са по друг начин.
И това е вярно, но едва ли и за 2 dB разлика :)
http://www.silcom.com/~aludwig/EARS.htm
http://www.audioholics.com/education...itivity-part-1
Също така има огромно значение и самото местоположение на вътрешното тяло в помещението, настилките, мебелите, като цяло повърхностите в помещението и способността им да абсорбират или отразяват звуковите вълни, източник Еurovent:
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j...EyPT-w&cad=rja
Естествено в крайна сметка пак всичко опира до потребител. Мен например мен MHI-то ми не ме дазни дето на LOW е 39 dB ;) Въпреки че го сравнявам с SHarp-а;)
Re:Sravnenie ,ejdu Hitachi i Sharp
Прочетох мн.хубави отзиви за SHARP AY-XP 12 LSR , сега ако ги съпоставим с HITACHI RAS/RAC-D14EX3 все пак кое бихте взели???
p.s
Пичове доста сте вманиачени , ама евала помагате на много хора, когато си купя климатика ще побликувам и аз за да помагав :)
Хитака май е по-добре - като параметри спрямо цената. За софтуер и начин на работа прочети из форума как е. Много е важнен алгоритъмът за разскрежаване според мен. Ако нe размразява кога си иска, зимай Хитака;)
Хитака е със Скрол компресор, по-тежко външно тяло и тн и тн... ;) За тия пари е доста добър избор според мен
Скроловете и те се развалят. От наблюденията, които имам няма някаква кой знае каква разлика в дефектируемостта между различните модели компресори.
Течният фреон в компресора не прощава на какъвто и да е тип компресор. Води до механични износвания. Кратък живот завършващ ако няма защити с изгаряне.