Здравейте, закупих климатик 14-ка SANYO SAP-CEH28H-TE 2001 година. Имам 2 неща, които ме притесняват и моля за компетентни мнения, викнах си майсторите, защото е гаранционен, а те ми казват, че проблема е, че няма оригинално дистанционно (в момента ползвам универсално такова, прикачено е в снимките).
1. От 2 седмици ми светна една допълнителна червена лампа, мисля, че тази лампа е свързана с вътрешните филтри, защото когато се отворят за почистване тази лампа мига, и като се затвори свети постоянно в червено (дори и на изключен климатик пак свети в червено)
2. В режим на отопление не мога да двигна повече от 26 градуса, до 26 градуса си работи супер, са всеки градус до 26-я с всеки двигнат градус има по единичен звук на вътрешното тяло при всеки градус, а при пускане на и над 27 градуса се чуват 2 двоен звук от вътрешното тяло. Въпроса ми, проблем в дистанционното ли е, климатика ли не приема повече от 26 градуса на топло, или предупреждава, че е градусите са големи. На студено този звук го няма.
Има прикачени снимки на климатика и дистанционното.
Благодаря предварително за съпорта.