Здравейте, имам проблем който не се реши след профилактиката която беше вчера. Това е и причината да се регистрирам тук. Става въпрос за климатик Шарп AU-N227SY поставен в 14 квадрата, 38 кубика. При зададени 25 градуса постига 23, няма значение дали температурата навън е 10 градуса или 0, дори и на -12 пак не постига зададеното. Климатика има дисплей според който си е постигнал заданието и спира (работи често на он/офф предимно при положителни температури). След вчерашната профилактика се надявах датчика да се е набил в питата и да показва глупости но не беше така. Датчика се намира най-отпред между двата филтъра като се отвори капака, сложен е в пласмасова кутийка хванат с малък винт за корпуса. Момчетата направиха добра профилактика махнаха цлата предна част да се открие питата и напръскаха със специален препарат, после изплакнаха, почистиха и датчика. Климатика прави 28 бара при 32 градуса. Казаха ми, че всичко е наред просто датчика е такъв или климатика си работи така и да си дигам градусите докъто постигна желаните. Друго което казаха, че е възможно понеже климатика е под спалнята точно, да завихря въздуха и да го праща нагоре към датчика. Климатика е монтиран на 13 сантиметра от тавана на външна стена с 3 сантиметра фибран, освен спалня и нощно шкафче друго под/над и пред климатика няма! Имам още една машина пак на Шарп която е пак 22-ка сложена в стая 19 квадрата или 50 кубика която си държи зададените градуси даже ги надминава с 0,5 до 1 градус. Благодаря предварително на отзовалите се! Поздрави!