Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
Здравейте на всички,
едно питане щото си нямам на идея как се настройва или оправя-сервиз и т.н.
Та значи туй същото Дайсейкай-че ма.... му и прасе , грее/топли и по едно време почвало да духа студеноооо :yikes :detective: :blob .
и после пак така... , лошото е че е при майками и не знам колко студено духа много/малко и колко време ама после пак се оправяло.
Въпроса ми е , дали няма някаква настройка по дистанцийонното с бутони комбинация от бутони ........ и от там да идва цялата боза или да викам сервиза.
Не ми се вярва да е от времето щото все още не са минусови температурите.
Моля Ви ако знаете нещо за настройките кажете щото............. :081:
Re:Тошиба Дайсейкай 10сквп
Цитат:
Първоначално публикувано от ivlbg
Баш си е от времето. Нема се плашиш, при минусови температури - по-рядко ще се случва.
Няма избор хайванина, ако продължи да духа топло, в стаята ще стане 40*.
Добре де ама не трябва ли само да спре да отоплява а не да духа студено,
довечера ще го проверя и ще пиша, ако само обдухва питата и въздуха ок. ама ако духа студено :yikes ко да го правя.
Бях чел някъде в форума че имало ( или само за някой климатици ) настройка ако прекара зададената темп. да вкл. охлаждане/отопление.
Благодаря за отговора.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivlbg
Здравейте на всички,
едно питане щото си нямам на идея как се настройва или оправя-сервиз и т.н.
Та значи туй същото Дайсейкай-че ма.... му и прасе , грее/топли и по едно време почвало да духа студеноооо :yikes :detective: :blob .
и после пак така... , лошото е че е при майками и не знам колко студено духа много/малко и колко време ама после пак се оправяло.
Въпроса ми е , дали няма някаква настройка по дистанцийонното с бутони комбинация от бутони ........ и от там да идва цялата боза или да викам сервиза.
Моля Ви ако знаете нещо за настройките кажете щото............. :081:
Наверно е поставен на AUTO,а не на отопление.Постави на отопление и би трябвало да се оправи т.е.да духа топло и да спира,а не да обръща на студено...
Re:Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
Благодаря за инфото
вчера го проверих (точно за това), не вкл. на охлаждане, ама му бях засекъл консумацията на електромера, и за 24ч. общо 18 kWh - 11kWh на едната и 7kWh на другата тарифа с останалите консуматори(бойлер-50л. и хладилник,телевизор) да махна общо не повече от 5 до 7kWh за тези консуматори 10-12 kWh за денонощие според вас -добре ли е или да го продавам.
Събота или неделя ще го изкл. за да засека ел.енергията на другите консуматори и пак ще пиша.
Моля ако има други настройки някой да каже щото все пак ми се струва че му е висока консумацията а като паднат темп. под нулата направо не ми се мисли.
Така сметки не се правят просто сложи уред или електромер само на климатика и тогава ще разбереш колко консумира само той.
Точно това направих вчера аз сложих електромер на двата климатика и ще гледам колко консумират само те.
Така е знам НО ще трябва да намеря електромер от някой познат и тогава следва това упражнение, но все пак като се извади от общата консумация ......... ще се получи пак верен резултат (+) (-) 2 kWh*30 дни = 10 лв......... на фона от 80 лв. на месец - според сегашните данни - приблизително.
Пиши след като засечеш двата климатика колко харчат.
Консумацията е абсурдно висока за тази машина.Аз и през зимата в най-големия студ нямам такива числа.Казвам го от личен опит, имам я същата.Да не бъркаш нещо модела или да не е 10-ка.Конан има предвид режима да не е на АУТО, не турбината.
Ще я снимам за да се вижда-модела, а за режима разбрах била е на авт. режим на вентилатора ( най отдолу на дисплея на дистанц.-AUTO) а отгоре на режима на климатика не на-AUTO а на символа-☼ ( не е охлаждане)
На колко кубика и в какво помещение е монтирана машината.
Помешението е 42 м3 с западно- югозападно изложение (поскоро), вътрешни стени (тухла) и PVC дограма.
Здравей! Соред мен също много висока консумация, виж моята за 16-17-18.10.2009: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg376933
Да не би да е настоена на висока Т? Останалите уреди които работят предполагам са по старички и дърат не-малко, бойлера ако е включен постоянно също/аз имам консумация 7КВ нощем предполагам видя какво бачка у дома/.Мисля че е точно това останалите уреди смучат доста ... Остави 24ч да почине климатика-засечи разход, пусни го да затопли 2-3-4часа и пак направи експеримента, така ще получиш по точни резултати.
Машината е правилно оразмерена за това помещение.Ако машината е 10SAVP-E, най-вероятно неправилно изчисляваш на око консумацията.За тази машина, тези киловати за денонощие са изключително много, особено в това топло време.
Уредих се с електромер, тия дни ще има монтаж и после-зависи или :2guns: :yahoo: :bravo
тоя електромер нещо май не работи ще го сменя и после