Моля, посъветвайте ме кой от двата е по-удачния избор. Цената е горе-долу една и съща. Или поне коя година са тези модели.
Моля, посъветвайте ме кой от двата е по-удачния избор. Цената е горе-долу една и съща. Или поне коя година са тези модели.
приятелю ти наистина имаш проблем без дасе влияеш от мнението ми аз съм за НАЦИОНАЛА въпреки че и ТОШИБАТА не е за пренебрегване не съм специалист но все пак кажи какво ще топлиш и ще получиш обективни отговори от хора специалисти![]()
Помещението е 20 кв.м. и доколкото параметрите и цената на двата модела са почти еднакви се затруднявам в избора. Затова питам някой има ли представа кой е по "надежден" по-нов като модел и кой от двата ще работи при отрицателни температури по-добре..
Грабвай тошибата.... Послушай ме....
ако се спи в помещението си зимай Тошибата иначе Национала е убиец но е по шумничък
Тошибата е 2006 национала мисля чее по старичак . Но сам можеш да погледнеш сичко си пише на климатиците ..............
ceco.bojkov, малко си пообъркал...тошибата е модел 2002 година, национала е модел 2005 година...
https://www.youtube.com/watch?v=i4RTsiF_RM0
Ако си "рошав" ги взимай и двата!Имам и "Тошиба" и "Национал".Не знам кой ме кефи повече,но и двете са страшни машини.
Благодаря за отговорите, спрях се на Тошиба.
Искам да попитам от чисто любопитство. Как се разбира годината на модела. Буквеното означение има ли връзка.
Това е за модели на Тошиба, първата буква показва коя година е произведен
2010 - UDR
2009 - PDR
2008 - BDR
gnf, ти хубаво си показал тази снимка, но бъркаш доста нещата. Знаеш ли че Тошиба през определени години повтарят означенията на моделите си?! И че има UDR то 2002 година. Когато в означението имате UDR, не означава че е от 2010 година, а се гледа означението на цифрите, тоест пича е питал за 225UDR - 5 означава, че от първата генерация на серията, тоест от 2002 година. Сам можеш да се увериш като погледнеш в средната част на снимката срещу 2002 година. Моделите от тази година са с означение 1, тоест са 221UDR и са също така модели работещи на 100V. Тези които са 200V са с 2.Тази седмица сигурно ще монтирам RAS-402UDR и ще направя снимки да ви покажа уникалността на това чудо на техниката!
Точно така, всъщност аз това го знам, но съм пропуснал да го добавя.
При Тошиба може да гледаш и първата цифра на серийният номер, която е последната цифра от годината на производство.
Не е нужно да задавате няколко еднакви въпроса в различни теми.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 07-01-14 в 09:32.