1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Toshiba RAS-402UDR(X)/RAS-402UADR
Колега виж какво пише за проверка на филтрите при PDR. Би трябвало и ти да имаш този бутон.https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27253&stc=1
При изключен климатик натискаш и задържаш за 10 сек.
Сори за превода-Гугъл преводача е виновен.
Най-добре ги свали и си ги монтирай правилно, след което пусни проверката. Това се е получило, защото си дръпнал щепсела докато е течало самопочистване на филтрите. При еднократно натискане на "Стоп" бутона, ако климатика е работил поне 10 мин., започва операция по самопочистване, траеща 80-90 мин. Само филтрите се чистят 9-10 мин. Ако искаш да не тръгва почистване, натискаш стоп-а 2 пъти. Щепселът ще го изключваш поне 2-3 минути след тотално спиране от ДУ и изгасване на всички диоди.
Благодаря колега... още съм зелен за климатици с прахосмукачка....възможно е да съм направил тая тъпотия... ще опитам твоето предложение когато се прибера.
Ако не ти е проблем, би ли качил книжката която си превел.... все нещо може да прочета и да се понауча. Благодаря.
Да, точно такъв....
П.С. тази сутрин се справих с проблема - свалих филтрите, понаместих ги, пуснах теста и всичко е наред с тоя проблем....все пак задклавиатурното устройство за първи път притежава такъв климатик.....
И аз имам някакъв такъв проблем с филтрите на 502ката - все не мога да ги наглася и като затворя капака и се почва едно щракане. Не мога да схвана какво не правя както трябва, защото с другите нямам този проблем.
Цитат:
Първоначално публикувано от
tony34al
И аз имам някакъв такъв проблем с филтрите на 502ката - все не мога да ги наглася и като затворя капака и се почва едно щракане. Не мога да схвана какво не правя както трябва, защото с другите нямам този проблем.
На първо четене се сещам за 3 причини, но може да има и други.
1. Предните филтри не са сложени добре върху зъбните колела/стоят ниско/.
2. Не добре щракнала някоя от 3-те щипки на водачите.
3. Не добре центровани предни филтри и при повдигане вървят накриво и опират в страничните водачи. Оттам филтрите се повдигат и зъбните колела прескачат по рейките.
Можеш да натиснеш внимателно изключвателя, за да работи почистването при отворен капак и да видиш за какво става въпрос, като пуснеш ръчно/принудително/ почистване.
И аз предположих, че е т.2, че са много хлабави тия щипки - ще ги проверя пак, при отворен капак.
Щипките всъщност са на кутията за прах. Можеш да качиш нагоре с един зъб предните филтри. При мен се е случвало при монтаж след почистване на кутията да не ги поставя правилно и пада голямо щракане. Майката му е сваляне и качване докато тръгнат нормално. Ако не си го правил, внимавай с изключвателя, че е една тънка пластина и ако се натисне по-силно, може да мине под втория контакт и ще е зацепен постоянно-няма да изключва плазмата и почистването при отваряне на капака.
ми явно аз успях от първия път да се справя. След като поразчетох темите и се вгледах доста в нещата. И след монтажа поснах тест и лампите угаснаха... справих се!
Нова питанка имам
Как се ползва сушенето на пране? Понеже вече живея в 1 стая и се налага и да простирам там - ми е необходимо това нещо да го ползвам. Има ли студен и топъл режим на сушене - нещо не схващам нещата. От книжката която е качил Панко и от превода който ми дадоха - не ми се изясняват нещата.
Снощи прострях в стаята. Цяла нощ спах на отворен прозорец - топло ми беше. Времето днес беше кофти. Аз оставих прозореца затворен. След като се прибрах - 13 часа по късно - влажността в стаята беше 95%. Отворих за 5 мин - и се сетих че имам климатик. Натиснах бутона обезвлажняване. Натискайки го, минах през 60, 50, 40% влажност и температура 24 градуса. Натиснах и турбо ( пише работи за 15 мин. Ся се чудя - какво ще стане след 15 мин - само ще се намали на авто вентилатор ли.... колко време ще трае режима - в книжката пише 3 ч. Ама пише и че клапите се реят. Клапите не се реят.... явно нещо не правя. А и как да го пусна на топло да суши... и това не се сещам - щото усещам че стаята изстива. При предишният ми климатик, си спомням че режимите за обезвлажняване бяха 2. При единия излизаше само символ за обезвлажняване ако не бъркам, а на другия една тениска, или бебе - .... оф имах 2 климатика и не помня на кой, какво съм гледал някога.... щото само съм ги проверил кое какво е...
Тааа ако има някой да знае, моля да помогне.
Лека вечер.
Сушене на дрехи може само в режим охлаждане.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Тоя номер хем да суши, хем да топли няма да стане, така че не се напрягай. :) Изсушава студеният въздух, така че......
Е как да не може? Вътрешното и външното тяло се монтират едно срещу друго в стаята и между тях се слага прането. Турбината де наглася на ниска скорост, избира се охлаждане на минимална температура и готово!
хаха... да... сега се сетих да проверя темата.
Искам да попитам, колко от вас освен че са чули за тоя режим, са го включвали? И подчертавам, не се заяждам... защото, след като писах, аз го пуснах тоя режим - нагласих 30 гр, щото не знаех за какво са тия градуси - и съм заспал. Събудих се и беше много топло в стаята - намалих на дистанционното градусите и отново съм отмъркал ..... в мен остана впечатление, че тия градуси са за нещо...нз за какво....скоро няма пак да го включвам, но когато наближи зимата - отново ще опитам и допиша тук.
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
Тоя номер хем да суши, хем да топли няма да стане, така че не се напрягай. :) Изсушава студеният въздух, така че......
SPST,
Как пускаш 36цата само в режим вентилация - видях го на снимките след почистването? Гледам че никакъв индикатор за режим не свети - оня оранжев/син/зелен хеликоптер.
От изключено положение с копчето за плазма и аспирация. Работи само вътрешен вентилатор с плазма и аспирация. Светят син и зелен диод. Ако активираш таймер, ще имаш пълна програма /и оранжев/. :BigGrin