Re:Toshiba RAS-402UDR(X)/RAS-402UADR
Тази зима горе долу толкова ми излизаха сметки на моите климатици. Не е 100% точно, защото смятам с общия ток на жилището.
Трафовете май нямат и никаква марка или производител, може да са гаражно производство.
Ако сметна със 7-8%, много разход за останалите ел.уреди остава, а няма как да стане, защото нямам други големи консуматори, колкото климатиците освен болйлерът, той обаче се включва само на нощна и за 30мин. е стоплил вече водата. Правя сравнение и с минали години/зими, когато плащах тока без тези на климатиците. Не съм се топлел на ток.
Иначе не съм ги замервал трафовете с уред.
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Тази зима горе долу толкова ми излизаха сметки на моите климатици. Не е 100% точно, защото смятам с общия ток на жилището.
Трафовете май нямат и никаква марка или производител, може да са гаражно производство.
Ако сметна с 7-8% много разход за останалите уреди остава, а няма как да стане, защото нямам други големи консуматори, колкото климатиците.
Е кви гаражи-в Казанлък ги правят тороидалните трафове-а иначе си закачи уредче за измерване на консумацията и ще излезе истината. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Е кви гаражи-в Казанлък ги правят тороидалните трафове...
Не е само там, виж тука :)
Цитат:
Ами калкулатора го смята 10 JPY=0.175лв. което е почти 1кв/ч дневна тарифа /5часа-по 200w.на час. :)
Не е точно така, в Япония киловата може да не е 10 JPY=0.175лв =/= 1кв/ч и все пак цената се задава на дистанционното, така че разхода може да се прецени само според зададената цена.
Цитат:
Ставаше въпрос за този пост,а за двуцифрените проценти-дано е шега-бяха сметнати загубите в рамките на 7-8% в най лошия вариант. :)
леле къде отидохме за 20 ст :offtopic: очаквам гости за достоверие на ЛС
Братлета, някой има ли превод на книжката за RAS402 UDR?
Купих си такъв климатик, но превода който ми дадоха, е ужасен,
с него не може дори да се настрои часовника !!!
Благодаря предварително!
:ole
1 Прикачен файл(ове)
Честито за придобивката първо-дълга и безаварийна работа,и кви са тези фирми-продават хубави и скъпи машини,а един превод им куца?-поне малко отговорно отношение към клиентите-нали от техните пари съществуват.Виж Сашо-той е и монтирал такъв климатик.
http://sea-mew.jp/nox/modules/price/...41288-256.jpeg
Когато купувах климатика, ме уверяваха колко подробна книжка има.
Е, има подробна книжка, ама на японски, от цели 44 страници.
А превода са го "свили" до 4 страници и ти трябват 5 висши да го разбереш.
Направо ми идва да се оплача в "Защита на потребителите", защото по закон
са длъжни да предоставят свестен превод.
Аз в момента съм се захванал да превеждам упътването и съм стигнал до
25-та страница, ама е къртовски труд.
Ще слагам Тошиба УДР-402 в понеделник - дайте препоръки за спазване при монтажа, за да работи оптимално машинката - траф да изискам ли? Твърдят ми, че на тия от 200 волта не се слагал и си вървели безпроблемно
Цитат:
Първоначално публикувано от prawler
Ще слагам Тошиба УДР-402 в понеделник - дайте препоръки за спазване при монтажа, за да работи оптимално машинката - траф да изискам ли? Твърдят ми, че на тия от 200 волта не се слагал и си вървели безпроблемно
Би ли написал името на фирмата която ти е препоръчала да няма траф? Според мен лично не знам как ще стане без траф, но може и да бъркам, иначе наскоро пак един на 200В Митсубиши го монтираха с траф. Доколкото аз съм запознат 200В там е трифазния им ток, но не знам по колко тече на фаза.
prawler, изисквай си трафа, тръбите да са поне 3м. (ако имаш възможност си доплати още 2м., по-добре ще е) в отделна изолация, задължително вакуумиране с продължителност най-малко 10-15мин.
И да не забравиш да качиш снимки след монтажа :) :Drinks:
Моя го минтираха без траф, работи перфектно. В момента ми дава консумация около 245W, по-малко даже от осветлението ми в коридора !!! И поддържа 25 градуса, в 100 кв.м. апартамент.
А на теб какъв превод на книжката ти дадоха? Имай в предвид, че книжката Е МНОГО ВАЖНА!!! Без нея все е едно да си купиш телевизор, на който да слушаш само радио!
Книжката естествено е прочутия 4-страничен превод на някоя леля, дето идея си няма кво превежда...
Писах и на тия японци, но сакън не дават, мамицата им:
Dear Mr./ Mis Damyan Vasilev,
Thank you for your attention to our air conditioner.
However, that is the model only for Japanese market,
not for European market.
And it is the model we do not accept to sell in foreign
market.
Because of the reason above, we have only Japanese manual.
There are the possibility that the store you purchase it
has the Bulgarian manual or guide-line for that system.
We recommend you to contact that store.
Thank you for your understandings.
Best Regards,
-------------------- Your Message --------------------
Dear Sirs
I have just installed a brand new air-conditioning unit
Toshiba RAS-402UDR(X)/RAS-402UADR.
I was very surpised that I was given instructions of use
only in Japanese, which obviously I don't speak.
I would really appreciate if you can supply me with some
English version of the instructions book, as the machine is
really nice but I can't get use of many of its functions
without reading the manual sheets...
Ами правилно са ти отговорили хората. Тези дето ти го продадоха, защо не ти дадоха ръководство за ползване на разбираем за теб език.