Re:Toshiba RAS-402UDR(X)/RAS-402UADR
Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
Ами правилно са ти отговорили хората. Тези дето ти го продадоха, защо не ти дадоха ръководство за ползване на разбираем за теб език.
Щото РЕВАТ с пълно гърло че ИСКАТ много голяма САНКЦИЯ от Комисията за защита на потребителя...
П.П. Изобщо ми е чудно, как като нямат най-елементарното и най-краткото от цялата документация =преведено ръководство за ползване на климатика от потребителя/купувача, как ще имат преведени технически и сервизни ръководства за евентуална поправка ако се наложи...
В България когато става въпрос за техническа работа, 99 % са самозванци-любители захванали се с работата "за да изкарат някой лев..."
Настоящата ситуация само доказва тази констатция.В цяла България няма фирма която да си заплати на професионален преводач за професионален превод.Преводите са меко казано дилетантско-любителски по метода "Гадая-дано позная". Каквито са им преводите(правени с Гугъл или от Леля Мара) такава ще им е и поддръжката(сервизното обслужване)-любителска/о...
То в големите хипермаркети като ТМ уредите им нямат преводи на български, ти чакаш уред специално за японския пазар да има.
2 Прикачен файл(ове)
:ole На финала съм ... :ole
Цитат:
Първоначално публикувано от panko75
Абе ти няма ли да си признаеш в какво помещение е сложен твоят климатик.
Иначе ако имаш желание за ръководството да го качиш-отвори нова тема за техническите/сервизните/потребителските ръководства в раздела на тошиба.
,
Цитат:
Първоначално публикувано от panko75
Похвално слово за...panko75 .Ще се радваме да погледнем завършени, UDR-ските ти терзания.
Преди малко за първи път видях, че PDR-а се е подмокрил. :))
и да питам- имам на долната табла 2 продълговати гумени тапи в двата края, да ги махна ли?
Махай ги, ще подобриш оттичането.И двамата ми ТОШО са без тапите и конденза се оттича без никакъв проблем.Така дори и в голям студ няма да ти замръзне влага на тавата.
Тези дни четейки въпросното кратичко БГ ръководство на моя 402pdr видях едно копче под капачето което са превели като "активиране/деактивиране на топъл старт при външна темепература под 15 градуса". Някой може ли да каже какво точно означава тази функция? Имам някои предположения за мен си, но искам някой който е наясно да каже.
В какви помещения (м2) го слагате този модел?
В подходящите за модела.....
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
В подходящите за модела.....
И какви са те? Питам точно за 402. За колко м2 е предназначен да отоплява (но не според японците)?
Цитат:
Първоначално публикувано от atvshineray
И какви са те? Питам точно за 402. За колко м2 е предназначен да отоплява (но не според японците)?
Ами има критерий дето е посочен в началото. Кажи за къде, колко и как го искаш. За това Aleksandars ти отговори подобаващо, ако питаш от любопитство е друго.
Хол+кухня 42м2, къща (на пролет със солидна изолация). Как е с дефроста този модел?
"Топъл Старт" - с този бутон се активира функция, при която климатика работи съвсем леко на т.нар. "празен ход", за по-бърз старт. Т.е. влизаш в студената стая и като го включиш, климатика започва да духа горещо почти веднага, докато ако не е активирана тази функция минават до 5 минути преди климатика да започне да топли.
Не знам обаче точно кое копче имаш в предвид - има и бутон за принудителен старт, ако напр. батериите на дистанционното са се изтощили, тогава климатика се стартира на автоматичен режим.
Аз съм с по-стария модел 402pdr който е почти идентичен. Топля 40кв.м в нова кооперация с външна и вътрешна изолация, но без съседи отгоре, отдолу и отстрани. Топли добре без забележки. Дефростите са много редки което мен много ме радва - дефакто съм го забелязал да дефроства когато имаше мъгли и някои път рано сутрин при най-ниските температури когато ставаше -6 -7 градуса навън. Иначе съм гледал дефроста на питата отвън когато имаше мъгли, и мога да кажа, че изсушава питат до дупка всеки път.