Инверторен климатик TOSHIBA RAS-16SAV-E или дайкин ftx 50 gv , помещението е 35 квадрата , и двата ще топлят но кой ще е по-икономичен , тошивата е Б клас но има по-малък минимум а дайкина А ???
Инверторен климатик TOSHIBA RAS-16SAV-E или дайкин ftx 50 gv , помещението е 35 квадрата , и двата ще топлят но кой ще е по-икономичен , тошивата е Б клас но има по-малък минимум а дайкина А ???
Труден избор!!!Аз съм за Тошко.
Самия избор наистина е труден, но все пак ако говорим за избор между тези два климатика мисля че е по-добре Дайкин. За по-широк избор може да разгледаш и LG E18SQ на приблизително същите цени и по-икономичен от този модел на TOSHIBA.
Дайкина ще е по-икономичния-има смарт ай, което ще намалява автоматично консумацията когато няма хора(20 минути след като напуснат стаята ще стартира функцията енергоспестяване) и когато се върнат климатика ще се върне автоматично на зададената за стаята температура.
Така дори и да забравите да го намалите когато излизате за няколко часа или просто когато си мислите, че ще отидете за 20-30 минути до магазина и ще се върнете бързо дори и да се забавите 1-2 часа той автоматично при включена функция умно око ще включи енергоспестяването.
Лошото е скапания му дефрост на 55 до 1.час 20 минути когато температурата навън е под нулата, отопляваното помещение е над 25 кв.м. и зададената вътре температура е 24-26 и нагоре градуса...
Нямам впечатления от тошибата.Не знам и на колко време прави дефрост.
Дефроста на СУЗУМИ и ДАЙСЕЙКАЙ е един и същ, не би следвало да има никакъв проблем.