Re:SKVP2 Super Daiseikai 6 кога?
Ако говорим за 10-ката под 165 не съм го виждал. След това изключва. Нормално работи от 175 - 245 вата. В повечето време е към 190 вата. Но в това време работи към 10 минути, след това 30 почива. ;) Ако е по-хладно и работи като инвертор крепи към 185 вата и 22 градуса. Ако е по-студено ще видим. При мен данните обаче едва ли са коректни, защото поради кретения на строителя имам малко загуби по тръбния път.
1 Прикачен файл(ове)
Да се похваля и аз с един Тошко.Отскоро съм собственик на Дайсейкай 6-13ка,благодарение на Ивайло Чернев от "Power klima" известен тука като Mega.Благодаря му за това, че си направи труда да дойде да ми монтира климатика във Враца и за коректното отношение.Дано има повече търговци като него.
Да кажа и за климатика- монтиран е в хол 28кв.м първи етаж от къща с външна изолация и ПВЦ дограма.В момента обаче топли освен него и коридор и през него и една кухня 14кв.м..Общо около 50кв.м.При зададена температура 20гр. в хола е заковал 20гр.,а в кухнята,която е през две врати е 17-17.5гр.И сега идва най-интересното средния му разход за 150 часа е 39 кв. вие смятайте колко е това за мен е 260 вата на час.Моментен разход съм виждал и към110-115 вата,а на снимката,която ще се опитам да кача е 141вт.
Е хаи де честит ти коледен подарак с здраве даго ползваш И консумацията му е добра при тия квадрати които утопляваш
:) Здравй , колега genadi.tsvetkov , бързо казвяй откъде взе мазният уред а измерване от снимката. :)
навсякъде има подобни и аз имам но вече не ми е мерак да го ползвам знам кой от климите колко харчи както и всеки уред в нас :))
Цитат:
Първоначално публикувано от Symptom
:) Здравй , колега genadi.tsvetkov , бързо казвяй откъде взе мазният уред а измерване от снимката. :)
Уредчето си го купих от Австрия преди 3 години,днес видях в Метро,но на външен вид е по-калпава изработка,но може да си работи добре, не знам.Това в Метро мисля към 25лв.беше.
Здравейте, извинявам се за закъснелия отговор относно моите проблеми с Дайсекая. Хората дойдоха още тогава и оправиха нещата- явно изпускаше от някъде. Пуснаха му компресорче за вакуумиране и го напълниха отново.
Изчаквах малко за да добия по-пълни впечатления от машините след близо два месеца ползване
16-ката е монтирана на първия етаж и отоплява коридор, хол, спалня и кухня. През ноември сметката беше с 60-тина 70 лева над нормалното, като през деня е на 18 градуса и вечер като има хора в апартамента го оставям на 21-22. Машината се справя чудесно и поне засега не виждам смисъл да се монтира още един климатик на етажа
13-ката на втория етаж, която беше проблемна, я оставям също на 18 градуса през деня, вечер я включвам на 23-24, а през нощта я оставям на 19. Отоплява коридор, поддържа същата като зададената температура и в стаята, срещу чиято врата е поставена, а в хола е с 1-2 градуса по-студено. Прави ми впечатление, че тия дни като навън беше студено и влажно, доста често външното тяло се обледяваше и размръзяваше и машината определено работи по-шумно. /тази нощ при -6 с мъгла поне няколко пъти забелязах да дефроства.
Това е за сега :) Весели празници !!!
Нормално си работи за това време, пък и големи обеми топлиш.
Да споделя и моя опит макар и скромен.В началото докато разбера кое как местих температурите. Но на практика нашето усещане за икономия се компроментира от усещането на японеца за разход. :laugh:. Има разлика в консумацията между 21 и 22 градуса, тя е по-осезателна отколко Fan speed на 1 или 2 . За градусите при мен е от порядъка на 100-120 W . Стигнах до извода ,че най добре се справя на 21 и Fan 2 ,денем и 21 и Fan 1 нощем понеже спим в хола и да не ни тормози.
В усещането за топлота почти няма разлика между 21 и fan2 и 22 и fan1 ,тоест загубите се явяват на кантар и въпреки по-високият градус в помещението не епо топло а и струята е по-слаба.
Друг сетъп съм избрал за дни в които има мъгла и интензивен дефрост,грубо на 50 мин 6,7 мин. дефроства.Тогава е необходима повече топлина между дефростовете за да не се налага машината да догонва..тоест да догонва температура по-малко.А и доколкото съм разбрал дефроста се подпомага от вътрешната температура.
Та какво се получава пори теб. Слагаш денем на 18..откровен студ според мен. Връщаш се привечер и пляс 23.. и той горкия почва да догонва ,разликата не е малка. А и не забравяй ,че машината се настройва много финно към консумацията според температурата. Няма да се прецакаш ако я оставиш на 21 градуса и регулираш по вентилатор.ако пък ти хладнее сложи 22 .
3 Прикачен файл(ове)
Отговор: SKVP2 Super Daiseikai 6 кога?
Ето го и моя Daiseikai 6.
Прикачен файл 6350Прикачен файл 6351Прикачен файл 6352
Първоначалното ми впечатление беше огромното външно тяло.
Пуснах го на отопление, изкарва голяма жега дано и зимата да е така.
Турбината е малко шумна, на първа степен се понася, но на останалите степени мисля, че няма да е подходящо за спане.
Със здраве да си я ползваш, дълго и безаварийно :)
Честито!Дълго и без аварийно да си го ползваш!Нямам и аз търпение да ми монтират същия тези дни:-)
1 Прикачен файл(ове)
Честито .
Какво е това , което съм оградил на снимката ти ?