Отговор: TOSHIBA DAISEIKAI V
Въпрос към знещите.Сега направих някой замервания входяща температура 23,5 изходяща 37,5 консумация около370-80 ,външна температура -1гр влажно,помещение 18кв-45кубика,вентилатор-ауто.,температура в средата на стаята около метър от пода 22.5 настройка на климатика 24.Давам тези даннни за да разбера дали топлозагубите са повече от нормалното
На мен ми изглеждат нормални, ако това са реалните температури.
И при мен първи дефрост за сезона с пуфтене. На 21 през деня докато ме няма едва ли се сеща да прави такива работи :)
и аз вече мога да се похваля с дефрост-тошко изпъшка.
13дайсекай 5 би ли се справил в 25кв.панелна стая ,вътрешни стени неизолирани без топлещи съседи.Желана температура 23-24гр.
Може и да се справи, може и да не се справи...Въпрос на много фактори е.
Цитат:
Първоначално публикувано от
popov
13дайсекай 5 би ли се справил в 25кв.панелна стая ,вътрешни стени неизолирани без топлещи съседи.Желана температура 23-24гр.
Днес го пробвах на 65 квадрата (185 куб.м, общо три стаи и коридор) и се оказа, че градусите в стаята, в която е монтирана десятката ми, спряха да отговарят на зададените на дистанционното. Два градуса разминаване се получи. В другите стаи температурата си беше очаквано по-ниска с около градус и половина до два. Вентилаторът се беше усилил, а плазмата, за радост, работеше очаквано перфектно. Изводът е, че кубатурата на отопление не е мандра, та да се раздува колкото ни скимне. Появява се дискомфорт и неудобство. Твърде вероятно е в даден момент да стане и студено... :))
Явно си правите дуел с данчо ман, ама все пак ти имаш предимство с машината:)
И аз все се каня да избия стената към съседите, за да пробвам да топля и тях, че да делим разходите за ток:029:
Здравейте,
мой познат има следния проблем с Daiseikai 5. Дистанционното губи направените настройки. Например: настройва се часа, режима на работа (отопление), градусите, позицията на клапите и се пуска климатика от дистанционното. И всичко е ОК. След примерно 30мин. на дисплея на дистанционното настройките нямат нищо общо с последно направените. Друг час, друг режим (най-често е AUTO). Но климатика продължава да си работи с предишните настройки до момента, в който не цъкнеш нещо по дистанционното (примерно увеличиш/намалиш градусите). Дали дистанционното е проблема или може да е друга причината?
п.п. Батериите са чисто нови.
Явно е, че управлението има някакъв проблем. По вероятно, по някое време се рестартира само и се получава това.
Батериите може и нови пак да са слаби и понеже дистанционното е и с осветление дърпа повече ток. Вземете едни алкални нови батерии и пробвайте.
Цитат:
VeleV.Klima
Батериите може и нови пак да са слаби и понеже дистанционното е и с осветление дърпа повече ток. Вземете едни алкални нови батерии и пробвайте.
5-тас серия не е осветена. Добре е да се прегледа - батерии, заливане с течност, повереда.
В дистанционното трябва да има един кондензатор, вързан паралелно на батериите, който отговаря за коректната работата на таймера, когато те са слаби. Ако е прецакан, ще прави точно това. На времето го открих в дистанционното на един Whirpool, работещо на същия идиотски принцип. Нека някой да го отвори и провери.
Батериите са нови, алкални и не е заливано с течност или да е изпускано. Явно ще е нещо "по-засукано". Дано техниците го хванат. Другия вариант е ново дистанционно.
Благодаря на всички за отговорите.
Цитат:
tokata
Батериите са нови, алкални и не е заливано с течност или да е изпускано. Явно ще е нещо "по-засукано". Дано техниците го хванат. Другия вариант е ново дистанционно.
Благодаря на всички за отговорите.
Те хубаво са му нови батериите, ама ако кондензатора окъсява, след като се постопли, ко прайм??:confused: