Отговор: Избор на климатик
Монтираха го преди няколко дни, но още не съм го ползвал активно, така че нямам впечатления. Външното тяло за сега е много много тихо, а нататък ще видим...
Airfan,честито.Много години да ти служи без аварйно,да те топли,и охлажда.Ти какво сложи,10ка или 13ска.Аз съм с 13ска в стая почти като твоята,18кв.с обикновено стъкло,с два огромни прозореца,но с външни щори.Презапасих се малко,но затова пък няма да го мисля вече минус 10 ли е,или минус 20.
Аз сложих 10-ка и до сега на най-студеното около 2-3 градуса работи на много слаб вентилатор и дори спира на моменти. За сега съм много много доволен. Ще видим как ще е в големите студове. В момента го държа на 21 градуса.
Честито и от мен!Да си го ползваш с здраве и да ти служи дълго време!
Да споделя малко мнение - климатикът с лекота отоплява описаната в първия пост стая. Почти винаги работи на минимална скорост и до момента за 1100 часа работа имам около 300 вата на час средна консумация. Климатикът е настроен на автоматичен вентилатор, 21 градуса и пълна мощност. Понякога го вдигам на 24-25, когато съм къпал някое от децата, за да им е топло докато се обличат.
Повече от доволен съм!