Toshiba Ras 16 SKV2-E... моля за мнение
Здравейте ,
Бихте ли споделили мнения за въпросния модел климатик http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0...s-16-skv2.html . Ще го ползвам за отопление на 30м2. Ако трябва да избирам из между тази Тошиба и това Хитачи http://www.**********************/klim...-fh7-1367.html , кое бихте избрали вие ? Виждам ,че Хитачито превъзхожда Тошибата в мощност KW,като Хитачито го дават : 6.00 - 8.10 КW ,а Тошибата : 5.50-6.90 KW,COP-a и на двата климатика са еднакви .Какво ще препоръчате ...
Re:Toshiba Ras 16 SKV2-E... моля за мнение
Тошибата много лекичка ми се вижда. А Хитачи никога не бих предпочел пред Дайкин FTX50G, при положение, че разликата е само един монтаж т.е. 150лв.
Не е лека Тошибата и е по добра от Хитачито...но Хитачи и отопление са спорни и противоположни неща,за тези пари Дайкин Комфорт 50-тка и нямаш проблеми с нищо.
Цитат:
Първоначално публикувано от tony34al
Тошибата много лекичка ми се вижда.
Външният вид лъже...това е стара поговорка.
При Тошиба нема лабаво...който и модел от който и да е клас да хванеш...е бетон.
За случая обаче...може да не стигне ''пауъра'' на 16skv2 при много ниски външни t. :wink:
ами незнам дали ще е малко "пауара" , намирам се в Несебър т.е. зимата е мека не спадат драстично температурите , но е влажно, имам две външни стени , отгоре долу и страни комшийте отопляват .Вие как мислите при тези условия били се справил Тошибата. :-)
Ето ти по-добър вариант, с внушително външно и 900 вата компресор: http://www.**********************/klim...50va-820.html#
Цитат:
Първоначално публикувано от vl.pavlov
ами незнам дали ще е малко "пауара" , намирам се в Несебър т.е. зимата е мека не спадат драстично температурите , но е влажно, имам две външни стени , отгоре долу и страни комшийте отопляват .Вие как мислите при тези условия били се справил Тошибата. :-)
Е,определено ще се справи,но с цената на яка ''цедка'' на моменти...а това не е желателно ако се гледа в дългосрочен план.
Решението посочено от pilot го подкрепям с две ръце.
Цитат:
Първоначално публикувано от pilot
По скъп вариант от Дайкина FTX50GV, но с нищо не по добър!
Цитат:
Първоначално публикувано от tony34al
По скъп вариант от Дайкина FTX50GV, но с нищо не по добър!
Не прави дефрост на 50 минути.
Че кой прави? В същност не ми се спори, безмислено е, идеята беше човека да си избере машина, която да му върши работа.
Благодаря за бързите отговори. Какво ще кажете за този модел Daikin http://klimatici.biz/klimatik-daikin-ftxn50l.html , 2000лв. ми идват множко за FTX50G или Mitsubishi GE-50-Va.Разбирам ,че са добри и надеждни модели и ще се справят с нуждите .Но търся вариант около 1800лв.
Вземи тошибата или в краен случай хитачито.
При средна денонощна температура през януари и февруари около 0 градуса и висока влажност придружена с мъгла/дъжд/ръмеж дайкина ще се скъса от ненужни дефрости.
Друга възможност е К2У .
Отговор: Toshiba Ras 16 SKV2-E... моля за мнение
И аз след дълго разглеждане в момента се колебая м/у Hitachi RAC/RAS 50FH7 и Toshiba Ras 16 SKV2-E, само, че аз съм в Плевен, тухлена къща, 2 външни стени север/юг, без изолация за сега, 30кв, 75 кубика с алуминиева и тук има доста сурови зими. Цените в момента са им почти еднакви...
Слагай Тошиба, вече има и новото Сузуми Ras-B16N3KV2-E
Според мен по-добре Mitsubishi GE-50-Va, Тошибите са по-шумни /иначе работят безпроблемно/. Помисли за една изолация, защото в голяма стая поради големия дебит климатиците издават повече шум, което в един момент дразни, особено при Тошиба.