Toshiba RAS-2255ADV RAS-2555ADV
Предлагат ми употребяван рециклиран марков японски климатик Toshiba RAS-2255ADV на цена 820 лв и Toshiba RAS-2555ADV на цена 920 лв. Безплатен монтаж. Като разбрах, че при монтаж искат по 25 лв за тампони за "обезшумяване", но не и от консултанта. Единствените информации за моделите излизат едва на 2-3 страници на японски и от преди 2 години излезе едно мнение от форум - Toshiba RAS-2255DV/RAS-2255ADV
http://img2-a.dena.ne.jp/ex21/cb/9/2...49319812_1.jpg
Модел: 2005 година
Параметри на климатика при 7°С външна температура:
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.7 – 3.1)
Консумация: 450 W (155 – 790)
COP: 4.89 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Отоплителна мощност: 2.2 kW (0.7 – 3.9)
Консумация: 390 W (170 – 1015)
COP: 5.64 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатика при 2°С външна температура:
Отоплителна мощност: 2.8 kW
Консумация: 900 W
COP: 5.27 (средна стойност)
APF: 4.80 (коефициент на ефективност при всички режими)
Базов модел, не блести с параметри. Много зависи в какво помещение ще се постави. Колкото до трансформатора, консумацията му е между 20 ~ 50 вата, т.е. нищо...
Толкова стари климатици на по 8 години ли се продават по фирмите и моля дайте мнение за цените и препоръки.
Re: Toshiba RAS-2255ADV RAS-2555ADV
Цитат:
Първоначално публикувано от
providenie
Толкова стари климатици на по 8 години ли се продават по фирмите и моля дайте мнеИние за цените и препоръки.[/FONT][/COLOR]
Има и по стари,и по нови-според критериите и джоба.И гледай да е сериозна фирма и да имаш гаранция.
Отговор: Toshiba RAS-2255ADV RAS-2555ADV
ако климата и монтажа са в час-без тампони.гледай да е добре сервизиран,а годините му не са чак толкова от значение.както каза един колега-много такива покойници изпратиха във вечните ловни полета мноого европейски младежи.
За какво помещение го гласиш.Модела е 2005 година и наистина не е нещо кой знае какво.22 е с вътрешно 7 кг, външно 24 кг, а 25 е със 7 кг вътрешно и 25 кг външно.25-ицата е с данни 0,7-2,5-4,3 на отопление и КОП 5,75.25-ицата е по-добрия избор при всяко положение.С С 25-30 кубика може да се справят.
интересува ме цените нормални ли са , не мога да ги видя в никоя фирма в българия за да сравня цените и тези тампони които поемат тежината на външните тела дали трябва да се заплащат отделно или са част от монтажа, а помещенията са 3 на 3 южна стая и 5 на 3 съседна южна, тази 3 на 3 има изолация и дограма
Цитат:
DUNDURMA
ако климата и монтажа са в час-без тампони.гледай да е добре сервизиран,а годините му не са чак толкова от значение.както каза един колега-много такива покойници изпратиха във вечните ловни полета мноого европейски младежи.
И си вярваш в голяма грешка си.
вярвам си, защото нито един от тримата САМУРАИ НЕ Е С ТАМПОНИ,а за другото миииииииииииииииии пак съм прав.
интересува ме цените нормални ли са , не мога да ги видя в никоя фирма в българия за да сравня цените и тези тампони които поемат тежината на външните тела дали трябва да се заплащат отделно или са част от монтажа
Цитат:
providenie
интересува ме цените нормални ли са , не мога да ги видя в никоя фирма в българия за да сравня цените и тези тампони които поемат тежината на външните тела дали трябва да се заплащат отделно или са част от монтажа
Цените са си много добре.Направи друго-виж с подобни параметри на нашия пазар кви цени са и ти за твоите пари, какво получаваш и сравни...вярно не са нови-но имай и предвид за кой пазар са произведени и какви са критериите там.
И остави тези тампони на мира-за тези машини не ти трябват изобщо-те са лекарство за пациенти.:)
...абе не е лошо да тури едни тампони...ако не за 'тези машини' може пък да му помогнат за 'тези монтажи'...във всеки случай, няма да му навредят...
5 Прикачен файл(ове)
Монтираха ги... Дойдоха без предварителна уговорка. Бебето спи при роднини. Имам повредена щора, сплитер и фотопринтер. Единия го включиха. Другия - не. Изнизаха се. Проблемен е - на 30 градуса отопление - едва доловимо движение на въздуха. Не топли.
Прикачен файл 7563Прикачен файл 7564Прикачен файл 7565Прикачен файл 7566Прикачен файл 7567
Явно при тази фирма ако изобщо е фирма нещата стоят така малко плащаш толкова получаваш. Това на снимките направо не мога да повярвам че е истина такава свинщина.
Я сложи и снимки на климата как е вътре отвън да видим.
Ай стига бе, какво е това чудо и тази мръсотия.Я, наистина цъкни машините да видим монтажа.
И после защо имало сирене от 350 и сирене от 8лв.
“Климагруп ООД”, Велико Търново
Това са квалифицираните специалисти.
Пия успокоителни хапчета. Ще направя и други снимки.
Платих си за лют семеен скандал.
Ще се изчисти, но принтера ми под 2 пръста пепел дава грешка и не печати.
Имам ли право на рекламация за принтера и щората при стеклите се обстоятелства.