Отговор: Въпрос относно Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Продължава това малоумие да изключва и включва с хистерезис 0,3°. Не винаги, но от както вдигна минимума на 250W се забелязва доста често. Времето във Off няма и 5 мин.
Малоумието е нещо свързано с покачването на минимума. Май. :) Когато външните бяха +3°...+5° си работеше on/off с доста прилични интервали. Можеше дори час да изкара на 190W без да изключи и винаги хистерезиса беше около 1°. Като го покачи на 250W от време на време правеше цикъл с хистерезис 0.3° и в повечето случаи 1°.
Такааа. :) Външната е -4°...-5°, минимума рипна на към 380W и се почна чудесията: 7мин. работи и изключва за 2..3 минути и пак включва. Сложил съм един термистор до неговият за околна и ...на 4,81кома изключи и на 4,82кома включи. Някакво безобразие се почва. За съжаление.
Миланов, проблемът с он/офф едва ли е свързан с покачването на минимума-търси го другаде. И при мен минимумът се увеличава, но досега е изключвал общо 3 пъти за 2 дена по за 5-10 минути.
Е сега ще направи един "нормален" цикъл с хистерезис 1°.
Сигурно е другаде причината. Трета зима ще прави и до сега не ми е направило впечатление - тъкмо прибере клапата и почти веднага я пуска.
- - - - - - - - - -
До преди няколко часа изключваше доста рядко и не за по 3мин., а за по 15 и работеше на 250W.
Усещат ли се плазмата и йонизаторът при този модел и при Тошибите като цяло? Понеже се замислям за система за пречистване на въздуха у дома в последно време. Благодаря.
При ZMX-S наистина се усеща нещо във въздуха по различно. Някак сладнее. Особено много се усеща при High power. Още от коридора дори, преди да съм влязъл в самата стая.
На 6-цата се усеща и си работи перфектно при подходяща поддръжка. Ако търсиш обработка на въздуха виж въздухочистителите на Daikin, нямам недоволен клиент от тях.
Ако го включиш и не го изключваш в един момент спира да работи плазма-йонизатора (работата му се хваща много лесно с ватметър, когато климатика е в off плазмата добавя около 3W към консумацията). Ако не е включван продължително време и го включиш се усеща - има специфична миризма и да малко идва сладникаво. И да ако проветриш и после пуснеш климатика, той се форсира и тогава като че ли се усеща повече.
Миризмата на риба от никулден не можа да я премахне. :)
- - - - - - - - - -
Цитат:
Mega
На 6-цата се усеща и си работи перфектно при подходяща поддръжка. Ако търсиш обработка на въздуха виж въздухочистителите на Daikin, нямам недоволен клиент от тях.
Какво ще рече "подходяща поддръжка"?
... Редовно почистване на плазмата и йонизатора. Нямам никакви проблеми с работата им.
Бабата да си изчисти кутията, защото не може да приема съобщения. ;)
Цитат:
babati
Усещат ли се плазмата и йонизаторът при този модел и при Тошибите като цяло? Понеже се замислям за система за пречистване на въздуха у дома в последно време. Благодаря.
При ZMX-S наистина се усеща нещо във въздуха по различно. Някак сладнее. Особено много се усеща при High power. Още от коридора дори, преди да съм влязъл в самата стая.
Ако искаш добър пречиствател за въздух по-добре си вземи отделен. Работата и поддръжката им е безпроблемна в сравнение с вградените в климатиците.
На панасониците е силна йонизацията и премахва ефективно миризми, обаче ако работи дълго време, може би от силното наелектризиране, целият климатик отвътре почернява и се покрива с фин черен прах, все едно си хвърлил шепа сажди и да не ти казвам после как се чисти със спирт и памуци.
Отделен пречиствател, според мен, е по-добрият вариант. Пускаш и забравяш.
Цитат:
milanov
...Миризмата на риба от никулден не можа да я премахне. :)...
А при мен я премахна просто аспираторът.
От готвенето да. :) От самото ядене после, в една стая без да е готвено само от внесена топла храна ......
Цитат:
milanov
Малоумието е нещо свързано с покачването на минимума. Май. :) Когато външните бяха +3°...+5° си работеше on/off с доста прилични интервали. Можеше дори час да изкара на 190W без да изключи и винаги хистерезиса беше около 1°. Като го покачи на 250W от време на време правеше цикъл с хистерезис 0.3° и в повечето случаи 1°.
Такааа. :) Външната е -4°...-5°, минимума рипна на към 380W и се почна чудесията: 7мин. работи и изключва за 2..3 минути и пак включва. Сложил съм един термистор до неговият за околна и ...на 4,81кома изключи и на 4,82кома включи. Някакво безобразие се почва. За съжаление.
Няколко дни е с покачен минимум на 380W и такива off цикли по 2..3мин нещо ми идват в повече. Забелязва се нещо доста странно на пръв поглед. Тези кратки изключвания са при вентилатор на auto. При вентилатор на първа степен off цикъла си е петнайсетина минути и хистерезис около 1°. Три пъти сменявах от auto на първа и от първа на auto като чаках по два цикъла на вкл/изкл да направи. Еми когато е на auto off-а е 3мин. Когато е на първа степен off-a е 15мин.
Ще му отдела малко повече време, но ако горното се окаже тенденция , а не случайност......просто нямам думи.:)
Миланов при мен минимума е 200W, при външна 0,-1 гр.И при мен влиза в on/off ,което не ме притеснява.По гадното е че като изключи компресора ,турбината продължава да върти без да вдига клапата,а си стои в същото положение.Усещането е доста неприятно.
Миланов, колко пъти трябва да ти се обяснява, че машината ти до минимум няма да стигне и ще продължава да си работи като конвенционалка? Не си открил америка с драсканиците за турбината, точно така трябва да работи голяма машина в малко помещение. Като настроя турбината на моя дайсейкай на трета или четвърта скорост в топло време и той минава в On/Off. При -2°С и автотурбина си работи на 280W до 320W, без да изключва. Нищо не качва, поне засега. Логично е при -10 да почне да харчи повече, нали трябва да работи повече? При +10° навън сваля и до 180W
Цитат:
popov
Миланов при мен минимума е 200W, при външна 0,-1 гр.И при мен влиза в on/off ,което не ме притеснява.По гадното е че като изключи компресора ,турбината продължава да върти без да вдига клапата,а си стои в същото положение.Усещането е доста неприятно.
Ако при 0 -1гр са ми on/off, директно ги свалям от стената и си връщам конвекторите.:Drinks:
Цитат:
popov
Случва се и следното, инцидентно, не е винаги, но го прави: изключва компресора вдига клапата и веднага я пуска. Скоростта на турбината не се намалява като на обдухване, а си остава такава каквато е била преди да изключи компресора. По някаква причина температурата на топлообменника на вътрешното пада на около 17..18°....и направо си духа студено. Тъкмо се бях качил в метрото и ми се обаждат с въпроса "Защо климатика духа студено, на сред зима". Е аз какво да отговоря.
dodo, колко малко помещение, колкото 17,5кв.м. На 2,60 височина, панел без изолация.
Доста подробно наблюдавах как излиза от off. Плавно стига до около 240W, пуснал е турбината, задухало е топло, минава може би минута и леко се увеличава показанието на ватметъра до 380W.
Миналата зима си поиграх с това покачване на минимума. Пускам хевито и външното му тяло духа почти директно към тошибата и хоп отива на 380W. Спирам хевито и хоп 250W. Пускам - 380, спирам 250.
Бях сложил един картон да отклонява потока. Сега съм със жалузи. Може и клип да ти пусна, като хвана кутийката на външният сензор с ръка и я стопля как ще падне от 380 на 250W.
Не забравяй, вътрешното ми е НОРДИК. Пише си го под капака. Може и от това сбирщосване да работи толкова калпаво.