Отговор: Въпрос относно Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6
Няма да давам никакви обяснения... нито съм чул нито видял какво тръгва, как тръгва и при колко, та да се обяснявам. Даже и да съм няма да го правя тук!
Да! били сме където трябва. Да! не е паднал от небето. Да! имаме съпорт за хората които имат нужда и желание.
Продължавай в същия дух. За мен тази тема е приключена.
Имам питанка към компетентните-моя климатик на авто вентилатор зимата не успява да поддържа зададената температура.На степен 2 го прави,но като я достигне машината спира,а не слиза степен надолу.Аналогично и на последна степен прави така.В интерес на комфорта е - като моите Панасоници да не спира,а да намалява оборотите.Някакво обяснение или насоки да дадат знаещите моля.
Ако съм разбрал правилно, на авто вентилатор турбината се стреми да намали оборотите и толкова ги намаля, че както се казва топли сам себе си и когато на вън е по-студено в стаята става под заданието.
Моят от това нещо съм го излекувал.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
FatBoySlim
Няма да давам никакви обяснения... нито съм чул нито видял какво тръгва, как тръгва и при колко, та да се обяснявам. Даже и да съм няма да го правя тук!
Да! били сме където трябва. Да! не е паднал от небето. Да! имаме съпорт за хората които имат нужда и желание.
Продължавай в същия дух. За мен тази тема е приключена.
Ще каже някой не знаеш и няма съпорт...
Благодаря за изчерпателният отговор. Просто си търся решение на горните два въпроса.
това се лекува много лесно от дистанционното .. задаваш му 2-3 градуса нагоре .. айде и да почерпите за акъла :)
Миланов аз да те питам, ти като си караш колата и започнеш да изкачваш баир подаваш ли повече газ или се опитваш да намаляш газта?
Само казваш от дамаджаната или от бурето.:)
А за това нещо тук #90
Аз лично оставям на Cruisecontrol :)
Цитат:
stainway
Аз лично оставям на
Cruisecontrol :)
Аз също,ама не споря с хората от които съм си взел колата,защо ми се променя моментния разход при различни условия.
Цитат:
FatBoySlim
...Като изключим шум от турбината ти друг проблем май нямаш.
Шегаджия :))
Цитат:
necata2
Аз също,ама не споря с хората от които съм си взел колата,защо ми се променя моментния разход при различни условия.
Ами ако върви гладко да. Но започне ли тръгне/спре и да климаш към волана пак ли думичка няма да обелиш.
- - - - - - - - - -
Цитат:
necata2
Миланов аз да те питам, ти като си караш колата и започнеш да изкачваш баир подаваш ли повече газ или се опитваш да намаляш газта?
Газ, после спирам -off. После пак газ - on. :Drinks:
Те така я караме и колата и климатика.
- - - - - - - - - -
necata2, проблема не е че колата харчи повече или по малко. Проблема е че гасне и после тръгва с пилене на гуми.:)
Знаете, ама се правите.:)
- - - - - - - - - -
Цитат:
milanov
Термистор, NTC на VISHAY от Комет -
ЦЪК долепен до сензора за стайна температура. Производителят дава една екселска табличка, която показва съпротивлението през 0,1°.
При 4,80кома съответстващи на 24,5° излиза в off, изключва.
При 5,04кома съответстващи на 23,4° включва.
Не е важна точната стойност на температурата, а по скоро интервала - около 1°.
До сега когато и да съм го загледал в 99,9% от случаите вкл.
при 4,80кома и изкл. при 5,04. Работи на минимум около 180W. Само,че нещо ми направи впечатление, че тъкмо е изключил и буквално след няколко минути пак включва. Загледах се - при 4,80кома изключи и при 4,84кома включи. Това отговаря на разлика от 0,3° между включено и изключено. Аномалия някаква.
П.П.
За "коментаторите" ще спомена,че лекарите отказват лечение и насочването към лечебно заведение го задръжте.:)
:Drinks:
Цитат:
milanov
Продължава това малоумие да изключва и включва с хистерезис 0,3°. Не винаги, но от както вдигна минимума на 250W се забелязва доста често. Времето във Off няма и 5 мин.
Нещо се побРъка този климатик. Изключва и след по-малко от една минута пак включва. Даже някой път дори не вдига клапата, спира компресора и след малко тръгва. Все едно се рестартира. Или пък вдига клапата и веднага я пуска. От както се прибрах го гледам. Две зими е изкарал, но такова чудо не е имало. Май, май ще се пише скоро в минало време.
Хайде - бъди оптимист!
Един проблем по-малко.:)
...и 2400лв. на вятъра....;)
Квот такоа Миланов, няма развитие по проблема излишно е да се продължава с коментарите, спама е наказуем във форума.
Да, трябва да се уважават правилата.
2 Прикачен файл(ове)
Колеги, да не отварям друга тема ще попитам тук, тази пластмасова решетка каква й е ролята и може ли да се махне, защото миналата година когато от Панасоника почне да капе вода се стичаше по въпросната решетка и виждате от снимката, как водата влиза в Тошибата и замръзваше. А дефросваше през час, и мисля, че това е една от дефростите, които правеше. Вашето мнение какво е?
пс;; извинявам се ако въпроса е глупав
.https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25220&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25221&stc=1