22 кв. х 2,5 височина - две помещения без врата между тях - квадратурата е общо за двете
22 кв. х 2,5 височина - две помещения без врата между тях - квадратурата е общо за двете
Ако си от Варна и си прилично изолирана, една 9/10 висок клас на Мицубиши или Тошиба би се справила с това помещение. Иначе, ако не можеш да отделиш още пари си настоявай за смяна с 13-ка Сузуми+, че този дето е монтиран сега може да види зор.
ОК, благодаря, а този Климатик - Fujitsu General, ASHG12LMCA, като алтерантива дали е по- добър вариант. Като цена би ми излязло същото - ако ми върнат 200 лв. Кой от двата е за предпочитане?
Ще се съгласят, но ако си доплатя разликата, защото цените на посочените са без монтаж, а вече тотално излизам от първоначално предвидения бюджет - 1500 лв. :rolleyes: Sharp-a обаче изглежда с впечатляващи характеристики за цената си - дали са верни посочените в сайта? А и като марка за климатици ОК ли е? Интересува ме най-вече зимата при минусови температури как се държи ...
Такива са данните за ШАРП-а.Корава машина е, няма проблеми през зимата.Вътрешното е маааааалко по-шумно, но топли здраво.
Въпросният Шарп го имам във второто ми жилище,монтираха ми го преди 3 седмици,става въпрос за гр.Видин,южно изложение,неизолирана стая,52м3.Избрах го пред Сузуми + и Хеви ZJ.Накратко +++:много добра изработка на самата машина(върхов клас е на Шарп отпреди 4-5год,затова е с достъпна цена),елегантен дизайн,индикация външна и вътрешна Т,доста мощна машина,на авт.режим на вентилатора мърка на най-слабата скорост при поддържане на Т...,няма пукания на пластмаси за разлика от някои Хиперинвертори по-скъпи с 500-1000лш, 5 год.ПЪЛНА гаранция!--–––:не е е подходящ за спалня,при висока скорост на вентилатора е по-шумен от Хеви,Илектрик,Фуджитцу..,понякога едвам доловимо се чува преливане на фреона,ако си под него.С две думи,твърдо за Шарпа,освен ако не спиш около вътр.тяло,няма как да сравниш коректно най-висок клас Шарп с 5год.пълна гаранция с Тошиба и Фуджицу(3 или 2год.гаранция) среден или нисък среден клас...Успех! п.п.Вчера при минус-1 за първи път го хванах да прави дефрост,следващият беше след точно 5 часа(през цялото време бях под негов разстояние на 8 часа).
Шумът не ме притеснява, но прочетох в съседна тема, за някакво течение, което правел. За какво става въпрос, че съм с малко дете?
Течение няма при мен:моята позиция на седене е точно под климатизатора и отначало Коандата(функция за по- приятно затопляне при Шарп)духаше точно в мен,но за такива случаи има бутон за позициониране на клапите(суинг),завъртях ги една идея по-нагоре и вече не се усеща никаква струя.Не виждам как е възможно течение,като Коанда струята е насочена вертикално надолу,а има опции за промяна на ъгъла до 70градуса...
Благодаря на всички за отделеното време, ще видя в магазина какво ще искат да доплатя за Шарп-а, дано да са склонни на някаква отстъпка ...
В момента ми монтират Шарпа. :rolleyes:
Браво, добър избор, няма да съжаляваш, ще ти бъде топло цяла зима.Малко вдигна бюджета, ама е за добро.Може да споделиш някоя и друга снимка след монтажа, да видим как са нещата.
хубаво виж кой модел на Шарп ти монтират