Каква ДТЗ те подгони? На колко места ги има? И ще изключи ако протече ток. И няма м/у, а има такива за 30mA и такива за 300mA, но това въобще не касае темата.
Преглед за печат
Каква ДТЗ те подгони? На колко места ги има? И ще изключи ако протече ток. И няма м/у, а има такива за 30mA и такива за 300mA, но това въобще не касае темата.
За твоя информация, ДТЗ се монтира задължително на трипроводна ивсталация. Такива са европейските стандарти. Дори и да не тече никакъв ток, достатъчно е да свържеш нулата със земното, за да изключи! Сам си направи сметка, какво ще се случи, ако ги размениш и пуснеш машината. Ако няма ДТЗ е все тая, коя ще ползваш за нула. И двете са в земята. Аз бих ползвал тази, с по-малкото съпротивление.
Почти нищо от това, което си написал не е вярно, но не му е тук мястото /а и нямам намерение/ да ти обяснявам. Въпросът беше какво общо има с успиването на машините? И изобщо със заглавието на темата.
Общото е изказаното мнение за свързаността на проблема с успиването с липсата на заземяване / зануляване. Коментира се липсата на възможност за отличаването на нулевия проводник от земното. Изказва се мнение, че не е работа на монтажната група да проверява захранващата мрежа. Затова се включих. Що се отнася до личната ми необходимост от атестация на познанията ми от твоя страна, нещо си се объркал :)) Позна единствено, че не му е тук мястото.
След дълго чакане при мен има развитие по проблема. Днес от AHI Carrier пратиха екип който смени вътрешната платка, външната платка и температурен датчик на вътрешното тяло. Екипа беше от подизпълнителска фирма и не можаха да кажат дали е пипано по софтуера. Днес беше изключително топло, а както знаят хората с проблема в такова време той не се явява. Ще наблюдавам евентуално, при по-хладни сутрини и вечери, дали ще се прояви отново!
Колко дълго беше чакането.....?
След смяната на платките, днес сутринта при външна температура 5-6 градуса направих малко тестове да опитам да предизвикам проблема. При настроени 18-19 градуса вътрешна за да прави често он-офф, не можа да "забие". Незнам дали не е топло "за да си покаже рогата", защото проблема е най-изразен около нулата, но вече е април и по-студено от това едва ли ще стане. Продължавам с наблюдението, макар че май ще остане за другата зима. Дето се вика надеждата да е решен проблема "все още е жива"!
Добре де при климатиците не важи ли 30 дневния период за отстраняване на повредата? Един вид .... подава се оплакване, групата идва и констатира проблема, пише протокол за това с дата и обратното броене започва. Или се лъжа?
Ами аз си чакам вече 6-ти месец и не знам кога ще ми кипне.
... и след това какво следва?...:)
Следва 30-дневното чакане. Нали го прочете горе?
...и 30 дни минават...,после какво следва?
С климатиците е доста по-специално. Доколкото знам, дори и да отидете в магазина, нищо няма да стане.