Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
...и 30 дни минават...,после какво следва?
Трябва ли да си преписвам старите постове, специално за теб? Още повече, че някои от колегите се дразнят! Специално в твоя случай нищо няма да последва, от правна гледна точка. Пропуснал си един 14-дневен срок в миналото, в който е трябвало официално да съобщиш за евентуалното предполагаемо несъответствие на параметрите на твоята машина. И аз го изпуснах на времето, преди около 2 години, когато забелязах капризите на един калпав йонизатор. Хич да не ти пука, пълна радост няма :lol:
Цитат:
dimkaraganchev
С климатиците е доста по-специално. Доколкото знам, дори и да отидете в магазина, нищо няма да стане.
Скромни са ти познанията. Всичко зависи от документите, не от стоката!
Моят случай е в друга тема.:) Говориме за случаят в тази тема. Какво се случва след 30дни?
До 30 дни трябва да отстранят проблема, да подменят уреда с нов или да ти върнат парите. Но все пак и ти трябва да предоставиш нужните документи за да може да поиска това, а именно - гаранционна карта, фактура, касова бележка и протокол от фирмата за това, че има проблем от дата ****** и какъв. На 30тия ден отиваш в КЗП и пускаш жалба срещу търговеца /ако той вече не ти е дал решение/. Обикновено като ми се е налагало да ги използвам съм ходил с представител на КЗП и той им казва така - Вие ли ще уредите проблема с клиента за да удовлетвори и двама ви или аз да наложа глоба в размер 500лв. до 3000лв. и все пак да подмените стоката? Винаги върши работа :) Дано и при вас помогнат институциите ако търговеца не помага.
Не знам как търпите по 3~6 месеца при положение, че не сте си взели и най евтиния климатик и не сте си потърсили правата. То и сега трудно ще докажете проблема при положение, че е в режим отопление, но може и на охлаждане да прави магарии.
Пичовете от Тошиба искат да им се пращат имейли за такива проблеми директно на тях.Обещават,че ще подменят климатика ако се налага,както са подменени досега няколко Дейсекай заради проблема с успиването и неадекватно държане на климатици от 8-серия.
Какво искат те и какво казва закона, са две различни неща. Задължение на търговеца е да изпрати информацията на Тошиба. Освен ако не се разбере с клиента, той да поддържа връзка директно. Договаря се
Точно така .... той ако не се чувства задължен си е негова работа. А клиента и КЗП не ги интересува кой е официална поддръжка или сервиз. Този който
е продал съответния уред е длъжен да поддържа гаранцията. Реално аз ако съм клиента от къде да знам какво, с кого и как да се оправя? А търговеца вече как се разбира със сервиза от своя страна и какво става между тях са си лично техни отношения и клиента това не го засяга.
Става въпрос монтажните фирми да информират,а да не опитват сами ремонти и да премълчава за проблеми.А не клиента да пише до тях.
Според информацията ми от преди 3 години, Тошиба не допуска ремонт на нейните машини от други. Не знам как е сега.
Не само от други ,изобщо ремонт не се допуска :)
Цитат:
dodo_pv
Според информацията ми от преди 3 години, Тошиба не допуска ремонт на нейните машини от други. Не знам как е сега.
Как така? Искаш да кажеш, че ако аз съм фирма която купува и продава климатици Тошиба от официалния вносител, и ако ми дефектира бройка, че няма да мога да си я отремонтирам сам в сервиза си ли?
И трябва да го изпратя на вносителя за ремонт ли?
...ако ще чакаш от Ахи Кериър нещо , като да чакаш писмо от .......
Цитат:
Rumb@ta
Как така? Искаш да кажеш, че ако аз съм фирма която купува и продава климатици Тошиба от официалния вносител, и ако ми дефектира бройка, че няма да мога да си я отремонтирам сам в сервиза си ли?
И трябва да го изпратя на вносителя за ремонт ли?
Иска да каже, че никога не се развалят!
Отклони се в друга посока и не ми отговори.. Иначе какво да му се развали като е нов. Това да не е Хаер.
Цитат:
milanov
...ако ще чакаш от Ахи Кериър нещо , като да чакаш писмо от .......
Значи, трябва да наемат повече демонтажници, по-големи камиони и кредити, за да си събират съкровищата и връщат там, откъдето са ги взели. Или ще се научат да работят по европейски и да си спазват сроковете. Много ги обичам такива говеда!
Малко ъпдейт по работата на машината. Мисля, че и след смяната на платките проблема остана. Хванах го един единствен път при една от по-студените априлски сутрини, но не можах да потвърдя тъй като доста бързо се стопли отвън. Според монтажниците машината е "под наблюдение" така че гаранцията не отпада. Така или иначе, ще се чака есента и ако потвърдя проблема пак се започва "старата песен на нов глас". Наистина се надявах нещо да са пипнали по софта, но явно не са!