Здравейте.
От около месец имам 3 машини Toshiba RAS-10G2KVP-E Super Daisekai 8 . От около 15 дена топля с тях 3 стаи - 17 м2 и още 2 х 13 м2. Първоначални впечатления :
- тихи при работа. външното тяло се разбира, че работи само ако си сложа ръката върху него.
- засега икономични. Казвам за сега, защото навън все още е топло.Оставил съм ги на 23 градуса, и за 24 часа по електромер, консумацията е 8 киловата за 3 климатика +хладилник.
Отрицателни впечатления : Движение на клапи ! всичко, свързано с тяхното движение.
- не съм ползвал кой знае колко климатици ,но толкова шумно отваряне и затваряне на клапи не съм чувал.
- при достигане на избраната температура клапите отиват в хоризонтално положение и вентилатора престава да върти. след примерно 20 мин той решава, че пак трябва да заработи и следва шуууумно движение на клапите и стартиране на вентилатора.Вентилатора разбира се не се чува
Та въпроса ми е свързан именно с тия клапи.Надявам се проблема да е в настройките, които съм задал,защото иначе ще е някаква уникална инженерна замисъл, и за мен това ще е окипазяване на иначе чудесните машини.При достигане на температура да се полузатварят клапи и после пак да се отварят. Климатиците са ми настроени на 23 градуса, вентилатора е на ауто.
Въпроса е : има ли настройка, с която да избегна това поведение на клапите. Пробвал съм и auto comfort sleep . Никаква разлика.