Toshiba Super DaiSeiKai 6.5
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
абе не размразяват така си е .. Сузумито в такова време е инат ,беше изкривил тавата от лед ама не размразяваше много много ,и сега го гледам в офиса заскрежен яко но не размразява инак топли ама КОП колко е не е ясно ,надали е над 2
Има ли индикация? На твоето Сузуми вътрешното е почти 1:1 с на моя убавец.
[mention]milanov [/mention] , той твоя по принцип май си беле пуклив? Моя рядко пука, нищо фрапиращо. А и то си е нормално по време на дефрост. А иначе пъшкания, пуфтене, бълбукания, силно кипене?
П.п. Не се оплаквам, даже напротив. При тия външни бачка без да изключва, на около 250W. Още не е паднало под -2гр. Дори не е побелял ТО. Преди 2 седмици беше побелял целия, но не спах под него и нямам представа дали е размразявал. Нямаше висулки покрай отворите на сутринта, а още бяха отрицателни температурите.
Отговор: Toshiba Super DaiSeiKai 6.5
И шум в тръбите.
- - - - - - - - - -
Нищо не мига, май.
дефроста няма как да го пропуснеш ,яко пуфтене и шуртене пада ( но при мен е с 1.5м тръби де ,така се наложи да се монтира )
При мен е 4м+ тръбния път. Просто ми беше интересно дали има индикация. Явно е като при МЕ. Нищо не мига, просто по звуците ще го познаеш.
Извинявам се за дублажа на мнения.
Псевдо зимата мина, просто да споделя две думи за машината. За цялата зима, хванах точно 3 дефроста, плюс още един, който е хванала жената, защото тя спи всеки ден под него, за разлика от мен. Определено това е много важен момент за машина, под която се спи. Като се има в предвид, че има климатици за по над 2к лева, които правят по толкова за една нощ. Още по-хубавото, че самият дефрост е много тих. Пуканията са редки, кипенето на фреона се чува доста слабо и няма пуфтене/бълбукане при влизане/излизане от дефрост. Като цяло това е един от най-тихите дефтости, които съм наблюдавал/слушал. МЕ-то ми го правеше доста деликатно, но Тошибата го прави дори още по-ненатрапчиво. Като паднат температурите под 0-та, държа машината на фиксирана степен Low. Справя се чудесно на нея, поддържа температурата точно, мерена в другия край на помещението, като същевременно е достатъчно тиха за спане.
Да раздвижа малко темата . Аз ползвам Daiseikai 8 - 10 ка а баща ми Daiseikai 6.5 -13 ка . Монтирани са в идентични стаи , около 18 м2 с нормална височина . Като работа са идентични , единствено на Daiseikai 6.5 вътрешното тяло е осезаемо по-малко и вследствие на това шума на вентилатора е по-силен , Но според мен не и дразнещ , може да се спи при включен климатик . Външните тела са идентични ( според мен може би еднакви) . Daiseikai 8 имаше 3 размразявания за миналата зима а Daiseikai 6.5 13 -ка нито едно . За мен са перфектни климатици , и който си купил от тях не е сбъркал . Ползвам и Fujitsu и сравнението е несравнимо . В града в който съм има само единични бройки на Daiseikai и ако не беше този форум въобще нямаше да знам за съществуването на този модел , за което благодаря !
Toshiba Super DaiSeiKai 6.5
Да, на 6.5 вътрешното е мъничко и няма как да е особено тихо в малко по-големи помещения. Висок клас машина задължително трябва да е и с по-солидно вътрешно, според мен. При 8-ма и 9-та серия това може да се каже, че е коригирано.