DDM87, доста сериозна сума за демонтаж!? На VeleV монтажите са по-евтини!
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Този пост е редактиран от ivan74; 13-07-16 в 22:53.
Кофти! Климатик на такава цена определено не трябва да има такива проблеми. Ако ще купувате други климатици аз бих се насочил към МХИ. Определено откъм цена и начин на работа съм възхитен. Добре че не се изхвърлих да взема дайсейкай 8 серия за другата спалня.
Не знам като сложи MHI-то и му заработят и двата дали няма да извърти глава пак към Тошибата. Дайсейкай 6 в едната стая и 25ZM-S в другата и двата работят в момента. При мене Тошко на охлаждане не се разбира кога включва и изключва компресора. Или трябва да изляза на балкона или да погледна ватметъра. MHI-то на охлаждане при излизане от off се развърта до номинал 600W някъде , и после преди да изключи пак малко форсира и като спре компресора вдига малко оборотите на турбината. Като че ли при работа в on/off режим MHI по се забелязва. То аз не съм много коректен критерий, защото под 26 градуса лятото ми става вече хладно и винаги ще са на on/off климите при мене.
- - - - - - - - - -
Два пъти съм оставял 25ZM-S през деня на 28 зададени и държи в стаята 25,5. Беше малко по-хладно, около 26 външна. Сега пак е на 28 и вече два часа работи on/off, а в стаята под 26,5 не слиза. Дали щото двете външни се духат едно срещу друго и се насмитат или му трябва цял ден за да отиде на 25,5.
Бях го оставял на 25 , но стана студено.
Та такива са първите впечатления.
Миланов за какво ти е климатик като лятото като искаш 28 градуса. То без климатик не е ли толкова? Моите са на 20-22 и няма шумове засега. МХИто не се форсира при мен.
В интерес на истината изложението е такова, че действително не се налага климатик лятото с изключение на най-големите жеги, които са седмица-две макс. В отоплението ми е надеждата. Сега просто ми е интересно за това ги пуснах.
- - - - - - - - - -
На 26,00 ми е най-добре.
kokovox, моля ви дайте още инфо за MHI 20ZMX-S. Точно мисля да купувам един утре, трябва ми да топли спалня 18.5 м2, югоизток, къща четворка. Комфортен ли е, при вас в какво помещение работи, клапите шумни ли са като влиза в офф? Благодаря.
- - - - - - - - - -
milanov, и ние сме на 26 градуса охлаждане откакто се затопли. Климатика не е спиран и работи постоянно. Веднъж не е минавал в офф за повече от месец. Daiseikai 8 13ka, стая североизток, ЕПК, 26 м2. Зимата също беше добре като го закрепих.
- - - - - - - - - -
Вярно ли е че струята му е по-топла отколкото на други климатици?
При мен работи в 14 кв.м. спалня. Много съм доволен. Работи на он/оф при мен, но не се чува изобщо. Единствено пластмасите на вътрешното припукват при дефрост, но е едва забележимо. Топли и охлажда много добре. Аз предпочитам незабележима работа на в он/оф режим, отколкото да работи непрекъснато и да духа студено зимата, както някои други климатици правят. Много е икономичен също. Ако ще се ползва много си заслужава инвестицията, ако е само от време на време може да вземете и zm-s. Дизайна и дистанционното ми допадат също. Поддържа точно температурата при мен и зима и лято. Препоръчвам го особено за спалня.
- - - - - - - - - -
ДА. Вярно е според моя опит.
Благодаря много, след като прочетох коментара ви сутринта, с чиста съвест отидох и си платих един. 1769 с монтажа. За демонтаж на другия ще ми вземат 50, а не 150. Ще се ползва постоянно. Ако ми хареса ще си взема още догодина.
kokovox си е направо бродеща реклама на MHI.
Посочете ми някой да се е оплакал от конкретния модел или някой от предишните от серията. Просто исках да чуя някой който го ползва какво мисли. Според мен са много продавани и не са от вчера и щом няма много отзиви това означава, че хората които го ползват просто нямат нужда да дебъгват нещо из форумите. Поправете ме ако греша.
Хубави са си машините.Вече личното усещане за работата им е друго нещо.
Миналата седмица разговарях с двама служители на AHI Carrier които твърдяха, че за пръв път чуват за проблема с успиването. След дълго умуване, днес ми монтираха 10-ката. Фирмата която го монтира също не знаеше за проблем с този модел, също така твърдяха че климатика е последна доставка. Ще изкажа впечатления от работата му есента.