Отговор: Шум от външното тяло на подова Тошиба - нормално ли е?
Утре отново ще го запиша. И вътре в стаята - все пак уж е за спалня, нали. Не искам да го отварям аз - ако не бе гаранционен, отдавна да съм си решил проблема.
Велев - не им завиждай. Аз съм дал пари и си искам това, за което съм ги дал. А не обяснения, че понеже климатът бил в терасата, па бил върху стойки, а не бил висящ .... и прочие. Ще ти снимам протокола и тогава друго ще заговориш. А да - дали съм тип или не........ Ако утре нещо му стане и си намерят някакво тъпо оправдание да не покрият гаранцията, какво да правя!
То не е до записа. Идеята ми е, че просто през запис не може да се определи точно силата като го слушаш така.
Предполагам знаеш какво е тип ? Не е обида.
Sent from my K012 using Tapatalk 2
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mega
То не е до записа. Идеята ми е, че просто през запис не може да се определи точно силата като го слушаш така.
Чува се, няма как да определя силата. Чува се леко дори вътре в стаята. Дори фуражомелката LKC не го прави това.
Имам 12LKC и не бих казал че можеш да разбереш че работи ако го пипнеш.
Баш! Особено зимата. Но работи и това не ми е тема.
Явно си късметлия и ти се падат все куци бройки:) Имам доста монтирани и никакви оплаквания.
Аз не се оплаквам, но си шуми и съм виждал поне още 3 - работят еднакво.
Сравнението с Lt e поразително. Така че ....
На клипа тракането е много по-силно от основният фонов шум. Моят Дайсейкай го имам записан при различни консумации и сега ги преслушах - еми когато е на 50% от номинала и по-малко на записа има само фонов шум и не може да се определи нищо. На MHI-то като се разтрака вътрешното се чуваше в цялата стая отчетливо макар и тихо, а на запис нищо не се разбираши пак само фонов шум.
На тази подова Тошиба на записа си е много ясно разграничимо тракането. Имам един хладилник и той трака така при изключване. За мене има някякъв неуредък климатика и е редно да се разбере от къде трака.
Абсолютно се чува - ясно и отчетливо
Цитат:
mkukas
Казвам, че спеца не ме увери в правотата си.
Човек, имам 6 клими и зная горе-долу какво да очаквам.
А и ще видя какво ще кажат колегите му от другите девизии
Монтажникът Александарс нали се изцепи, че нямало моторче във външното.:lol: Всъщност във външното тяло на твоя модел, за разлика от Дайсекай и Сузуми 16 няма капилярки, а е само със стъпков мотор.
Това, което го чуваш да чатка дозира фреона.
Ако по някаква причина стъпковият мотор или модулът, който го управлява е неизправен, климатика ти изобщо няма да работи, или ще работи некоректно и ще светнат грешки и тогава, без да викаш майстори ще разбереш, че има проблем.
Реномираните производители обичайно тестват работата на всеки един климатик преди да напусне завода. Вероятността Тошиба да са ти продали дефектен климатик е много малка според мен.
Да си направят вносителите на климатици демо зала с монтирани по една бройка от това което продават и когато клиент реши, че неговият климатик не работи коректно или не работи според описанието да му се демонстрира в тази зала съответният модел и няма да се търси кой крив кой прав.
Jack Krauser, преди да ми вменяваш разни неща, вземи попрочети малко... И ще те помоля, да не кфалифицираш някого, без да го познаваш. Надявам се, че ме разбираш?
Цитат:
milanov
Да си направят вносителите на климатици демо зала с монтирани по една бройка от това което продават и когато клиент реши, че неговият климатик не работи коректно или не работи според описанието да му се демонстрира в тази зала съответният модел и няма да се търси кой крив кой прав.
Абсолютно коректно предложение, спор няма