Здравейте. Имам климатик тошиба Ras-251JDRS
Още откакто го купих шумеше. Така го взех от пловдивска фирма. Казах им. Дойдоха, демонтираха го.. сменяли му лагери.
Взех го и пак шумен. Тъй като е в детската стая и не го следя много много аз, не обръщам внимание как се държи.
Забелязах, а и се заслушах, че проблемът не е в лагерите на турбината. По-скоро е в мотора. При ниски обороти бръмчи по-силно. До толкова, че вибрира и дясната пластмасова страна на климатика, като сложа ръката на нея. При високи оборото това бръмчене намаля.
За съжаление мина едната година от гаранцията и фирмата ми иска 70 лева за разглобяване и оправяне... Евентуално.... Интересно защо като го взеха миналата зима не го оправиха ама... българска работа.
Технически грамотен съм. Смятам, че ще се справя, но все пак бих искал да питам за тънкости при демонтирането и защо този мотор бръмчи.
Тук не става дума за виене на лагери. Не го чувам като разбит лагер, а и нали уж са сменили лагерите...
Трябва ли да разкача вътрешното тяло, за да сваля мотора? Трябва ли да извадя/повдигна радиатора, за да изкарам мотора?
Предварително благодаря