Отговор: TOSHIBA SUZUMI R32
Днес монтирахме 2 Шорая 16-ки,и ме накефиха вътрешните тела.Недостатъците които съм виждъл в Сузуми вече ги няма.Шорая защипва много добре към базата защото вече е с други щипки като на другите марки(сузумито искаше все нагласяне).Кондензната вана вече е разглобяйма сваля се и може да се измие.Има изведена букса за wi-fi.Топлообменика е по-голям,пластмасата е вече по-дебела.На стената стои доста по-съвременно и луксозно от сузумито.С две думи :спечели ме.
С колко тръбни датчика е?
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
С колко тръбни датчика е?
С един само.
Здравейте! :)
От няколко дена имам монтирани два климатизатора Shorai (10-ки). Стаите, където са монтирани са абсолютно идентични като квадратура - по 13 кв.м. и изолация. Имам чувството, че при единия климатизатор датчика не отчита както трябва или нещо го манипулира.
И двата при зададени 21 градуса ( на ауто вентилатор), в едната стая си е 21 градиса (климатизатора си духа топличко), а в другата - едва едва 20 градуса гони и духа една рехава топлина. :(
Поиграх си с лопатките (ляво-дясно, нагоре-надолу) ... никакъв ефект. Първоначално си помислих, че може да е от телевизора, да отдава няква топлина около климатика, но го махнах - и пак така. Някакви идеи?
Увеличете температура и вижте дали ще топли повече. По принцип няма значение каква температура пише на дистанционно. Важното е машината да може да поддържа температурата, с която ви е комфортно.
Едва ли са съвсем идентични помещенията. Еднаквата квадратура и изолация не ги прави идентични.
Цитат:
kokovox
Увеличете температура и вижте дали ще топли повече. По принцип няма значение каква температура пише на дистанционно. Важното е машината да може да поддържа температурата, с която ви е комфортно.
Да, топли, но ако мога така да се изразя - климатизатора минава много от рано да работи на минимум. :confused:
Твърде вероятно е да си въобразявам...
1 градус отклонение от заданието е напълно нормално. Не го мисли. Няма как да цепи термометъра.
Цитат:
FatBoySlim
1 градус отклонение от заданието е напълно нормално. Не го мисли. Няма как да цепи термометъра.
Според нормално би било да е 1градус отгоре, както е в другата стая, а не 1 градус надолу. Направих проба като вързах на всеки един от климатиците по едно ватметърче... Еми и двата си стоят на 200вата, при външна температура 10 градуса, и този който има да наваксва градуси духа като вентилатор, докато другия си подухва топло... За мен има нещо сбъркано.
Дай им и ръчно някаква еднаква степен на вентилатора, примерно първа. И мери температурата на изходящата струя, след 30 мин .
Didko1984, при теб след Офф-Он турбината на вентилатора усилва ли се или тръгва плавно.
Цитат:
niordanov
Didko1984, при теб след Офф-Он турбината на вентилатора усилва ли се или тръгва плавно.
Тръгва плавно, но почти нямам случаи, в които да работи офф-он.
Снощи примерно го бях оставил на 20 градуса, на два пъти мисля, че направи офф-он, но имай предвид, че беше на Quiet режим.
Сега като се прибрах от работа, направи един офф-он понеже беше спирал тока и явно малко да понавакса градусите бая топло духаше, офф-он и след това плавно започна да подухва отново. Други Офф-он не е имал.
Апартамента си ми е хладничък и офф-он е рядко срещано явление при мен.
Питам, понеже при мен Сузумито при тръгване усилва доста вентилатора за няколко секунди т.е. леко се форсира турбината. Любопитно ми беше как работи в новия модел.