Отговор: TOSHIBA SUZUMI R32
Довечера ще пробвам, но е малко вероятно да се получат нещата, от това по-студено в нас не виждам повече на къде с толкова топлозагуби.
Смятам, че монтажа на вътрешното тяло е добре и няма нещо, което да го лъже.
Пробвах и в обратен ред. Задвам на климатика 24 градуса и трета степен, развърта на макс и го изчаквам да порабоди 10ина минути... След което намалям степента на втора и бааам, от 900вата смъква на 360-370... Чакай да стопли. Не че не съм му намерил чалъма, ама.. Егати алгоритъма.
Много странното поведение е съвсем нормално поведение. Ограничаваш ръчно топлообмена и казваш, че не достига температура. И 30 градуса да зададеш като си му скопил вентилатора няма от къде да дойде топлината. Има пряка зависимост между топлоотдаване и дебит на вентилатора. Не може климатика да ти развърти до номинал или максимум на 1-ва или 2-ра степен на вентилатора. Не говоря за твоя климатик, а по принцип.
Все едно да искаш да караш кола със 120км/ч, ама да си на 1000 оборота.
Вентилатора на ауто и той си знае какво да прави. / и без 50% power или night operation или quiet mode. /
Нямаш ли сервизно за модела. Доста тих до дават и може първа и втора степен на вентилатора действително да са много дискретни.
П.П.
Didko1984, а ако свалиш на първа на колко ще паде ватмеръра.
Свалил съм си го, ти май го беше качил или друг съфорумник, ще му хвърля едно очо и на него.
На първа почти няма разлика спрямо втора, говоря за някви 10-20 вата.
@ FatBoySlim, съгласих се с доводите ти. Мерси :)
Тук половината се топлят само на 1-2-ра степен на вентилатора. Как при тях става тази работа. Преоразмерени климатици?
Цитат:
Първоначално публикувано от
VanDan
Тук половината се топлят само на 1-2-ра степен на вентилатора. Как при тях става тази работа. Преоразмерени климатици?
Имат много ниски загуби, иначе няма как да стане без да духа!
Задавал съм 30гр. и минимум вентилатор и топлото се качва на тавана, изобщо не се усеща надолу. Пак топли, но ако пода е студен, хммм усеща се друго.
Това първа, втора е малко спекулативно.
Дебита на първа на някои климатици, може да е равен на 3-та за други!
Ами тези дето имат 6 или повече скорости на работа?
Ще ги пробвам моите на 1-ва колко вдигат на ватметъра. Гаранция на 600-700.:)
Цитат:
VanDan
Разбира се, че са преоразмерени. И студено духат, и шумят, и т.н.
Цитат:
FatBoySlim
Не може климатика да ти развърти до номинал или максимум на 1-ва или 2-ра степен на вентилатора.
Всеки от климатиците в подписа ми развърта над номинал на най-ниска степен на вентилатора ако има голяма разлика в заданието и вътрешната температура. Рекордьор е мицубишито с 1500W.
Хитака винаги е на най-тиха степен понеже е духовит и след проветряване качва 1300W, под него не се стои от жега.