Здравейте,вчера си поръчах една Toshiba Shorai 18 btu и след 10 дни ще ми я монтират!Имали някой от форума такъв климатик и ако може да сподели впечатленията си от него!!!
Здравейте,вчера си поръчах една Toshiba Shorai 18 btu и след 10 дни ще ми я монтират!Имали някой от форума такъв климатик и ако може да сподели впечатленията си от него!!!
Все си мисля, че трябваше да питаш преди да го вземеш![]()
Платил си 18 - ка, а ще вземеш насилена 12 - ка.
Общо взето, зависи от помещението, в което ще се ползва, а най-добре нещо друго.
Този пост е редактиран от corsairman01; 07-12-17 в 17:30.
Защо не взе 16ка или 18ка Сузуми+ с по-ниска цена и по-добър хардуер , а за истинска 18ка може би 18LFC(Fudjitsu,General,Fudji)
Що го ядете човека - може да го сложи в 25м2. А дано....
Модела е напълно достатъчен като параметри за Вашето помещение.
А като модел наистина ли е по-зле от по-стария suzumi plus?
Този пост е редактиран от avenger; 09-12-17 в 09:59.
Понеже тошибата е с фреон R32 е желателно връзката на вътрешното тяло с тръбите да бъде със заварки а не с гайки. Също така, климатика е възможно да се успива(както повечето модели Тошиба), но има начин да се оправи. Писано е доста във форума.
...аре стига с тия заварки, отде толкоз паспортчици?
Налягането мисля е същото като при R410 , така че и хубави конуси (направени за R410) би трябвало да вършат работа. Наистина беше писано, че ако свръзката е в затворено помещение да се прави със заварка, но то и за вакуумирането е писано и за продухване с азот....Дано поне конусите да се правят с подходящи инструменти за Р410...