Отговор: TOSHIBA Daiseikai 9
Китайската плазма се управлява чрез wifi и таймери през телефон и въпреки това я пускам само когато няма никой вкъщи и на отворен прозорец (не ми харесва идеята някой от семейството ми да диша озон системно). Само за снимката се жертвах няколко секунди да я снимам. Петилата могат да се обърнат по много начини ...
Ross, купи си една тошиба дайсейкай, нали ти трябваше климатик за една стая. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Ross, купи си една тошиба дайсейкай, нали ти трябваше климатик за една стая. :)
Не търся, просто леко искам да сменя единия. :) Дайсейкай не бих заврял в 14м2, изолирани.
Що, от какво те е страх. Тъкмо ще свали турбината под първа и ще е по-тих и от хевито.
Цитат:
Mig82
...въпреки това я пускам само когато няма никой вкъщи и на отворен прозорец (не ми харесва идеята някой от семейството ми да диша озон системно). Само за снимката се жертвах няколко секунди да я снимам...
Нищо не правиш така. Нали си виждал какъв смог, мъгла от пушеци, отрови и канцерогенни съединения от колите се стеле над градовете вечер?:)
Когато някой си купува скъп климатик заради активното пречистване на въздуха от вредни вещества и миризми, и тази функция не работи коректно, нормално е да е ядосан. Все едно да си купиш ферари, което можеш да караш само на първа, заради някакъв неясен, неустановен дефект.:)
https://www.youtube.com/watch?v=jrmLJxSb0YU
Аз ви казвах, че има и по-тежки случаи, докато ревахте примерно за една нищо и никаква втулка. Понеже е на мода да се оплюват машини за по 1300 лв, какво да кажем сега за такива с цена х2? :BigGrin Хората ясно са констатирали проблемите на Д9 и те са факт, като се ходи по мъките два месеца директно от кашона. Сменени плазми, сменени мотори, турбини... Тракащи климатици всякакви - и скъпи, и евтини. Никой не е застрахован и никога не може да бъде. За колите защо никой не се оплаква, че постоянно ни се чупят? Така че да сведем глави пред фактите и нека не се генерализират и масовизират проблемите.
Хайде по-сериозно, един човек е попаднал на куца бройка и сега D9 била с проблеми. Не отричам написаното от него, явно има проблем човека, но явно и се работи по решаването му. За колите, не знам какви коли имате, аз имам три броя, от двадесет годишни, до чисто нови и нито една не се чупи, само наливам и карам, плюс перфектна поддръжка.
Явно си имал късмет, Мега. От две уж хубави коли аз минах по мъките, особено това лято, а едната стигна до основен ремонт с последствие - резонанс, който три месеца търсеха. Не е по-различно и при коя да е друга машина, която се върти, търкаля, има механично движение. Аз съм сериозен и затова казах да не се масовизират проблемите. Но съм в течение от ден първи с проблемите на единия колега от написалите отзиви тук и мога да гарантирам, че е абсолютно прав и е описал само и единствено факти. Да не говорим, че технически човекът си има понятие и може да различи кое е такова и кое не е и кое е редно и кое не е. Просто е изтеглил късата клечка или проблемът е масов? А де?
Мъката във форума, постоянно прогресира.....
Изпратено от моят K9 с помощта на Tapatalk
:offtopic:
Цитат:
Phoenix_1
Така че да сведем глави пред фактите и нека не се генерализират и масовизират проблемите.
Само да вметна нещо.
Проблемите тук просто се споделят, а масовизирането се получава от честотата на самото споделяне. Като се съберат много "къси клечки" на едно място... ето ти масовизиране.
Като се прочете целия форум, веднага става ясно кои марки и кои модели са проблемни. Който не вярва на форума, купува и тества.
Клечките са на масата... теглим и каквото такова.
mimojeff, в този форум масово пишат май изтеглилите късите клечки и една част са стари постоянни потребители. Тези, които са доволни, няма да дойдат да се оплакват тук или да търсят съвет за проблеми, а просто се радват на комфорта на машините си. Пет човека, няма и толкова, не правят статистика, а в случая двама човека се оплакват от едно и също тракане, но аз пак не съм склонен да вярвам, че е масов проблем. На мен обаче ако ми се случи такова нещо с машина за 2.5К, просто ще ги помоля любезно да си я приберат, за да не им я връщам аз със засилка. И го казвам като човек, който сам си вади хляба и не намира хилядите по пътя. Истината е, че всички би трябвало да са качествени и надеждни за парите си, защото не са евтини, но както виждаш дори флагмана на Тошиба не е застрахован от не един и два фабрични пропуски или дефекти, а какво да говорим за долния клас? Така че оправете си дребните проблеми и си свиркайте и се радвайте на топлината. Ако са големи и неприемливи, е, тогава вече има други мерки. Така стоят нещата с късите клечки и проблемните петъчни бройки.
Sent from my POT-LX1 using Tapatalk
Цитат:
Phoenix_1
Тези, които са доволни, няма да дойдат да се оплакват тук или да търсят съвет за проблеми, а просто се радват на комфорта на машините си.
Именно.
Последния истински Дайсейкай е 5-та серия, макар че и там лагерите потракват. Айде и 6-та биваше.. Оттам нататък само проблеми. Упорито се отказваше да се признае за проблем с успиването на 8-ма.. Хиляди машини били монтирани незнам си кво... бла бла. През последните години купихме 3 броя MHI ZS-S и едно LT, как пък не изтеглих късата клечка ни веднъж. Радвам, че не взехме Дайсейкай 8 тогава и да изхабя 2 клавиатури. Да дадеш 2500 и да се надяваш да не си изтеглил късата клечка - не мерси. Да ходиш на работа и да си издухаш половината отпуска покрай някакъв "флагман" - безценно.