Отговор: Климатик Тошиба работи на on/off, а пък уж е инверторен
На режим Ауто на турбината, има много междинни степени, обозначени примерно от w1 до w9. Има и степени, които са по формула, със стойности дори между изброените 9 (по спомен). Според температурата на ТО отива на различни междинки. Вече, когато падне доста температурата му, сваля и на степени под low, нещо като "cold draft prevention", като 1-вата на Фуджжицу. Но при Тошиба са няколко степени. Лично съм тествал на няколко Тошиби, като наистина управлението на турбината е впечатляващо. На компресора също. Други ползватели споделят същите впечатления. Не ми допада климатика да бачка само на една степен или да го държа само на 1-ва. За това KGTA остана на 2-ро място, иначе ми изглежда страхотна машина.
Ето и за управлението на Тошиба.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5f5a2c0868.pnghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...37d89add45.png
Да, това в сервизното е ясно.
Интересува ме, дали реално успява да слиза на тези ниски и евентуално тихи степени.
Там дебитите са нищожни, но предполагам в помещение с добра вътрешна изолация ще вършат работа.
Миланов?
Изпратено от моят Redmi Note 4 с помощта на Tapatalk
Климатик Тошиба работи на on/off, а пък уж е инверторен
При тестовете, които правих, слезе на някаква степен, толкова ниска, че едвам се въртеше турбината. Все едно в режим следене, а струята беше леко хладна. При това на базовия модел, от старата серия. Нека и ползвателите споделят. Убедих се, че при Тошиба нещата в действителност са много по-добре, отколкото изглеждат на хартия. На една от фиксираните степени (low) и даваха 28dB, а реално се чуваше като на МЕ-то втората (24dB). Доста тихо, почти незабележимо. Тествах на пълна тишина, в малка стая около 11м2. Пак казвам, това беше базовия модел. На Шорай турбината е с по-голям диаметър и променен профил на лопатките, с цел по-нисък шум и по-висок дебит. Светлия отвор, от който излиза въздуха, също е доста по-голям. Имаше човек, който дори беше тествал с професионален уред. Правил замерване както е дадено по сервизните и децибелите реално били 4-5 под тези, посочено в сервизното.
Относно сервизните и инженерни книги
Да, има грешки, но има и коригирани такива с нова версия, както примерно колегата е постнал данни от SVM-17020.
Това което е актуално за този модел в момента е FILE NO. SVM-18009-1 (Revised on February, 2019)
Пише си го на първа страница на документа.
Реално и на Дайсейкая шумовете са сходни с тези на шорая. Съответно Миланов може да даде инфо в реално време, на кой от двата му климатика 24-те децибела са по-тихи.
Цитат:
Първоначално публикувано от
mimojef
Интересува ме, дали реално успява да слиза на тези ниски и евентуално тихи степени.
Там дебитите са нищожни, но предполагам в помещение с добра вътрешна изолация ще вършат работа.
Миланов?
Сметнете по формулата при колко градуса отклонение какъв дебит прави фиг.5
При мене ( пак повтарям при моят дайсейкай6) ако компресора не слезе под 180W ( а той не слиза) степени под първа са неприложими. Случвало се е няколко пъти да слиза на тези под първа и се получава следното- вдига се консумацията, става прегряване и се вдигат и оборотите на турбината, после пада консумацията, турбината намалява и горното се повтаря. Зацикля се. На Фиг.4 е описано.
След модификацията не слиза на степени под L-
Според мене за да се ползват трите степени под първа трябва да слиза на 100W.
Цитат:
mimojef
Миланов?
Да реално си слиза под лоу в зависимост от помещението и външната температура.При мен климатика работи по добре когато темп.са от 4-5гр. надолу т.е.иска си студено.Относно това колко му остава при -10 или -15 гр.по книга за мен няма значение.Реалноста е съвсем друга топли си при всякакви температури.
Цитат:
mimojef
Реално и на Дайсейкая шумовете са сходни с тези на шорая. Съответно Миланов може да даде инфо в реално време, на кой от двата му климатика 24-те децибела са по-тихи.
Моите клими са стари модели, 24 децибела при новите модели са много по тихи от 24 децибела на старите клими.:)
Така съвсем на око 2-ра на 25zm-s е като на тошибата първа или малко над първа.
Сузуми 16 си ползва с охота степени под Лоу на които е напълно незабележим .. много бодро реагира на команди от дистанционното като има явен стремеж да не изключва без причина примерно намаляване на градусите с 2 ( при Фуджицу дори с 1 ) води до моментално изключване ,дори да е развъртян на 300-400 вата и медиум турбина .. при Сузуми просто се кротва на някаква степен под лоу и ниска консумация ,не изключва .. Хитачито ми работи по подобен начин ,което значително повишава комфорта
При мене на дайсейкая е точно обратното на твоето сузуми- сваляш градус и почти винаги изключва. Качваш градус- не се променя нищо, нито турбина нито показанията на ватметъра.
Ама при мене сигурно е от космоса, ъъъ...помещението искам да кажа.:)
не мога да коментирам климатици които не съм наблюдавал ,към Сузуми реално нямам никакви забележки единствената е че в по тежки условия успява да обледи яко тавата даже се изкриви и перката блокира преди време ... ако Шорай е запазил хубавите неща ще е добър климатик ,мен лично ме притеснява склонноста към успиване на всичките им нови модели явно софта не е същия като на Сузуми
Цитат:
Alexi
не мога да коментирам климатици които не съм наблюдавал ,към Сузуми реално нямам никакви забележки единствената е че в по тежки условия успява да обледи яко тавата даже се изкриви и перката блокира преди време ... ако Шорай е запазил хубавите неща ще е добър климатик ,мен лично ме притеснява склонноста към успиване на всичките им нови модели явно софта не е същия като на Сузуми
Твоето Сузуми е с двойнороторен компресор и двуредов топлообменник. Минимумът му е по-нисък от на по-малките. :) Доста добра машинка.
Шорай вдигали клапите при оф и шумни ли са като при Дайсейкай?
Цитат:
Gyokov
Шорай вдигали клапите при оф и шумни ли са като при Дайсейкай?
Там клапата е единична и го няма този зъбен механизъм като при Дайсейкаите.