При Тошиба нещата са доста добре всъщност ,аз от Сузуми съм много доволен съжалявам че не взех и за в къщи ( тия по новите май са по зле ) .. при някои други марки нещата са доста по трагични МЕ примерно
Преглед за печат
При Тошиба нещата са доста добре всъщност ,аз от Сузуми съм много доволен съжалявам че не взех и за в къщи ( тия по новите май са по зле ) .. при някои други марки нещата са доста по трагични МЕ примерно
Аз нещо доста съм се наканил на Шорай 10-ка (наследника на Сузуми), за заместник на МЕ-то. Дават го с по-голяма турбина и барнат ъгъл на лопатките. По-голямо сечение на прореза под турбината, би трябвало да е по-тих от Сузуми. Софтуерно, не вярвам да имат голяма разлика.
малко е орязан хардуерно Шорая спрямо Сузуми но не е лоша машинка да
Може и така да е. 715W компресор, 8.9см3, немалък едноредов ТО. За 14.5м2 изолирана, вътрешна стая, мисля че е предостатъчно. МЕ-то в момента е със същата големина, едноредов ТО и по-слаб компресор - 650W. При това се води 12-ка, с 4.6kW максимал, докато максимала на Шорая е 4.8kW, нищо че е 10-ка.
това е една от интересните машинки за спалня ,другата е 07KGTA - на хартия по добре ,но на практика не е ясно кой ще е по комфортен .. малко мнения има за тия 2 машини във форума
Като се обзаведа, ще споделям, мисля да е още тази есен. За KGTA поне се изписа доста напоследък. За Шорая инфото е повече от оскъдно, но ми изглежда по-подходящ. Има много степени на турбината и доста добро Ауто. Ако взема KGTA, трябва да го държа винаги на фиксирана 1-ва степен, което е единственото нещо, което не ми се нрави.
ами има и други - шуртене на фреон при он/офф е задължително за Фуджицу ,идва с 3г гаранция срещу 5 за Тошиба .. и др.
дай го на 29-30 градуса и перката на лоу или на най-бавно там : да видим дали ще работи ... или ще бачка пак на он-офф.
Дефрост алгоритъмът е по-важен и управлението на турбината. Кел файда, че има топлоотдаване. Между другото, SF35 отдава колкото Шорая на -15гр., според сервизните им ръководства. Знам колко ми трябва. Наполовина на това, което може на -15гр. Отдавна не залитам по максимално топлоотдаване на -15гр., тъй като много често не може да се разчита на данните. Еуровент който иска да му се осланя, аз не съм сред тези хора. Има си иженерни, сервизни ръководства и т.н. Ползвам ги за някакъв ориентир само.
ME има на всеки 2 часа дефрости с форсиране на 900 вата .. Тошо няма да размразява с дни ако е сух въздуха .. отдавна съм се убедил ,че климатик по хартиени показатели не се избира ..
Еуровент е жив "та..к"....
Тошо бил шумен ,24 дБ ... машинката има 3 степени под Low ,с минимален дебит 150 кубика на час и общо 9 степени на вентилатора .. нищо общо с МЕ и Фуджицу е това
Тия степени при Тошиба ша ги видиш кога пекне слънце.На брачеда съм му монтирал два Шорая и две МЕ,познай кой е по-тих и комфортен,щото аз знам.