Отговор: Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
milanov, хайде да не спамиш във всяка тема и да не занимаваш хората само с твоята машина. Има си тема за Daiseikai 6, пиши на воля. Моля да се спазва занапред!
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
Машината как влиза в дефрост, съответно как обръща цикъла след дефрост? Има ли силни шумове, като изпуфтявания или на течаща вода? Въобще каквито и да било силно натрапващи се шумове. Кипенето силно ли се чува или не е много дразнещо? На каква мощност работи по време на дефрост, 500W?
Ами доколкото можах се опитах да опиша дефроста. Има го изпуфтяването (еднократно). Понякога шумът от "течаща вода" е много по-натрапчив (в моята стая имам към 40 см видим тръбен път), а също така понякога нощно време се будя от дефроста - спя доста леко... Майка ми например също много се дразни от разни шумове, но пък не се е оплакала от машината в нейната стая.
Мощността на дефроста не е константа, но все пак се задържа най-дълго около 460 вата.
Утре дано не забравя, ще дам инфо за месечната консумацията на 10-ката и 16-ката.
Цитат:
Mega
milanov,
хайде да не спамиш във всяка тема и да не занимаваш хората само с твоята машина. Има си тема за Daiseikai 6, пиши на воля. Моля да се спазва занапред!
Ти това видя ли го :
- - - - - - - - - -
..... Цитат:
dodo_pv
Ако не си бях купил ДВА дайсейкая (това са модели на Тошиба) от двама различни търговеца, можех и да ти се хвана на пропагандата. Пиша "пропаганда", първо от любезност и второ, че ми омръзна да ми затварят любимите теми. С първия ми дайсейкай 5 възникна проблем с бутона на вътрешното тяло и след като се обадих на търговеца, веднага се свързаха със сервиза на Тошиба и ми уговориха тяхно посещение, защото те изобщо нямали сервиз. С втория ми дайсейкай 8 не съм имал още проблем, но случайно забелязах в сервиза на втория търговец, че имат чисто нов механизъм за задвижване на клапите на дайсейкай 8, доставен им от вносителя. ЦЯЛ механизъм, заради някакъв дребен отказ на гаранционна машина. Така че циркът го правиш само и единствено ти. Как мислиш, по гаражите ли ги подмятат тия механизми "измислените" вносители? И докато се мъчиш да познаеш дали бих заложил на друг модел за себе си, освен дайсейкай, искам само да поясня, че цепеницата RAS-10SKVP2-E няма нещо общо с дайсейкай, заради сбърканото моделиране на вътрешното му тяло. Предложих ти цели 1000 лева за тая цепеница (трябваше ми за експерименти), ти ми отказа. С тия пари можеше да си купиш трео и половина, щеше да си забравил отдавна неволите си :))
- - - - - - - - - -
..... Цитат:
dodo_pv
Миланов, платките се ремонтират, така че не е необходимо да ги даваш тия пари за нова. Практиката е да се поръча ново вътрешно тяло за стотина лева отгоре, ПРИМЕРНО! Така се прави при проблем с хубавите машини. Или цял външен агрегат, ако е сдал компресор или платката с управлението, пък ти не щеш да търсиш майстор. Тоя, дето ме е лайкнал, ремонтира най-различни неща. За да го прави, значи не му поръчват често чисто нови платки и възли. Ако побързаш, докато англичаните още не са излезли от Евросъюза, можеш да си поръчаш ново вътрешно за цепеницата, на сметка. Макар че помещението ти изобщо не е за такава машина.
- - - - - - - - - -
....не правя пропаганда, само казвам на какво съм попаднал с т.н. вносители на климатици тошиба.
- - - - - - - - - -
....разчисти глупостите на dodo и моите такива...., моля.:)
Външна Т= -1
Дефрост в 7:50 тази сутрин, а сега в 10:45 отново.
Май честичко дефроства. Поне има ли защо.
Цитат:
milanov
Май честичко дефроства. Поне има ли защо.
Идея си нямам. Когато съм навън да играем с детето, виждам, че външните тела си се обледеняват, а при дефроста водата тече като река.
Моята стая например е с 2 външни стени (детската е само с една) и вероятно и това има значение за работата на машината...
Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
Кое му е честото? Ако е като при нас -1 с 95% влажност и високо задание, 3 часа са си много добро постижение, особено в студена къща. Миланов, май нещо си яхнал метлата от няколко дена и не знаеш какво пишеш... Ти добре си се вкарал във филма, ама не вкарвай и другите хорица, че някои ще вземат да ти се вържат.
Цитат:
rosswen
Кое му е честото? Ако е като при нас -1 с 95% влажност и високо задание, 3 часа са си много добро постижение, особено в студена къща. Миланов, май нещо си яхнал метлата от няколко дена и не знаеш какво пишеш... Ти добре си се вкарал във филма, ама не вкарвай и другите хорица, че някои ще вземат да ти се вържат.
Да. Прав си, можеше да е през час.:)
Aко беше с 40 кила външно като старите Тошиби, нямаше да дефроства през 3 часа. Явно бая зор вижда още при -1С.
Пак по-добре от евтинките дайкинчета или панасоници по таймер през час.
Като сложиш изолация и дограма малко ще се оправят нещата.
Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
Цитат:
dwrbudr
Aко беше с 40 кила външно като старите Тошиби, нямаше да дефроства през 3 часа. Явно бая зор вижда още при -1С.
Не е баш така. Като стегне -2 с гъста мъгла при нас, 20ZMX, който е с 35кг външно, 1200гр. фреон, с голям двуредов ТО, прави дефрост на 3.5-4 часа, при задание 25гр., монтиран в 35м3. Стаята е в апартамент, тухлен, с 8см външна изолация и стъклопакет 4 сезона. От условия до условия-разлика океан.
Миланов, обещавам ти като се прибера другия месец, да се поинтересувам за проблема с цените на новите платки и продажбата им, откъдето трябва. Няма начин да не мога да си купя от магазин нещо, което се продава. Освен ако магазинерът не ме изхвърли от магазина преди това.
неизолирана къща ,нормално си дефростват все пак е трудно да стоплиш улицата както вече написах по горе .. при -10-15 нещата може да изглеждат доста по зле от сега
Цитат:
Alexi
.. при -10-15 нещата може да изглеждат доста по зле от сега
Ще..., физика.:wink:
Цитат:
dwrbudr
Средния клас кога са имали по 40 кила външни тела? Сега има и с повече от 40, но не са от средния клас, там дефростите се мерят не за ден, а за сезон.
Аз пък не ща климатик с няколко дефроста на сезон.:smiley:
Преди време имаше някакви дефектни евтини мидеи с по няколко дефроста на сезон - един път като си вървях срещнах такъв екземпляр - беше ранна пролет, слънцето препича яко, топло, хората излезли по улиците, снеговете се топят яко, птички пеят... а мидеята цялата се беше оковала в дебел снежно-леден блок и вентилатора и едва въртеше. Мина ми през акъла: " собствениците на тая бракма, ще трябва да почакат до лятото докато се разтопи"
- - - - - - - - - -
Аз искам климатик, който размразява често, когато трябва, и не размразява изобщо, когато не трябва.