Отговор: Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
  16-ката ми е в хола, който е 30 квадрата.
*Сега погледнах пак размерите на стаите - по-назад в темата писах, че таванът ми е 2.70, а всъщност е 2.50...
**Оставих ватметъра на 16-ката и утре ще мога да кажа каква е консумацията за 24 часа работа (задал съм 0.25 лв./квтч.) при зададени 23°.

- - - - - - - - - -

По принцип, за хола и 13-ка щеше да е окей, но наистина беше на горната граница на препоръчителните размери помещение. За малко повече пари реших да взема идея по-голям климатик.
  И без това тази 16-ка е с хардуер като на 12-ка. Иначе новият дизайн на вътрешното тяло много ме кефи. 
На видеоклиповете поне изглежда, че вътрешното работи супер-тихо. Ама външното много са го олекотили...
  Външните тела:
10-ката е с 26 кг
16-ката е с 36 кг

- - - - - - - - - -

Ръководство за употребаhttps://www.toshiba-aircon.co.uk/pro...dge-high-wall/
     Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
  Не им се връзвай толкова. Една машина изобщо не е само хардуер, от опит от първо лице го казвам. При мен, в 34м2 апартамент, изнемогваше машина с 55кг външно, с размерите на 30-ка, заради калпав дефрост алгоритъм и хилаво вътрешно тяло, със смешни дебити. 
16-ката на Шорая е с 900W, 11см3 компресор, докато 13-ката е с 620W, 9 см3 работен обем. Като количество фреон са еднакви. Съвсем приличен хардуер, не би трябвало да има затруднения.
     3 Прикачен файл(ове)
  Консумация на 16-ката за почти 24 часа работа @23°, @Auto Fan. Със следното уточнение: зададена една тарифа за ел. енергия от 0.25 лв./квтч.
Тази нощ Т° е паднала до 6-7°
 Прикачен файл 34977
 Прикачен файл 34978
 Прикачен файл 34979
Начална, междинна и финална. Името на всяка снимка също показва кога е направена.
Под 2 лева за 24 часа (при доста завишена цена зададена на уреда) и настоящите метеорологични условия... ;)

- - - - - - - - - -

Снощи се зачетох в гореспоменатото ръководство за употреба... Относно дефростите пишеше: "Машината дефроства, когато спрат вентилаторите"
И никаква друга индикация :)
@rosswen: Споделям информация, защото на мнозина ще им е интересно. Някои от колегите си "имате приказка" и се бъзикате за това коя марка и модел как работят, силни и слаби страни... аз не се впрягам на такива неща :) Климатиците са монтирани и дали ги бива, дали не, в идните 5 години няма да се сменят :D
  Поддържа ли добре заданието, при "ауто" на турбината, в голямото помещение?
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
joroooooo  
 Външните тела:
10-ката е с 26 кг
16-ката е с 36 кг

16-ката е 33 кг.

- - - - - - - - - -

Цитат:

joroooooo  
 Консумация на 16-ката за почти 24 часа работа @23°, @Auto Fan. Със следното уточнение: зададена една тарифа за ел. енергия от 0.25 лв./квтч.
Тази нощ Т° е паднала до 6-7°
Под 2 лева за 24 часа (при доста завишена цена зададена на уреда) и настоящите метеорологични условия... ;)

1.90/0.25 са си едни 7,6 киловата за 24 часа. Само за 16ката, а още не е дошла зимата...;)
   Цитат:

rosswen  
 Поддържа ли добре заданието, при "ауто" на турбината, в голямото помещение?

Да, държи го.

- - - - - - - - - -

Цитат:

the inquirer  
 16-ката е 33 кг.

На лепенката на външното тяло пише 36 :)

- - - - - - - - - -

@the inquirer: Преди климатиците съм ползвал камина на дърва, конвектори, духалки и подово. Понеже не живея там постоянно, като си идем там с жената и детето, поддържането на 24-25° за 10 дни покрай Коледа ми струва 300-350 лева за ток :)
Сега покрай covid-19, ще се бачка яко home office... т.е. 1000 лева за ток на месец нямаше да са нещо нереално :)
В тоя ред на мисли - не ми дреме колко ще изхарчи един климатик. Както казах - споделям инфо във форума! Както аз прочетох и научих доста неща, така сега (евентуално) да съм полезен дори и за един съфорумец.
   Цитат:

joroooooo  

На лепенката на външното тяло пише 36 :)

Значи или сервизното или лепенката дават грешна информация.
   Цитат:

joroooooo  
 16-ката ми е в хола, който е 30 квадрата.
По  принцип, за хола и 13-ка щеше да е окей, но наистина беше на горната  граница на препоръчителните размери помещение. За малко повече пари  реших да взема идея по-голям климатик.

Тази 16-ка е изтеглила късата клечка. :)
В такива условия 13-ката нямаше да има никакъв шанс.
     Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
   Цитат:

bobivg  
 Тази 16-ка е изтеглила късата клечка. :)
В такива условия 13-ката нямаше да има никакъв шанс.

Защо да я е изтеглила? Гледам, че споменаваш триото в друга тема. 14 Kgta е с почти идентично количество фреон и мощност на компресора. Максималното топлоотдаване също не е по-високо. Ако Тошибата не може да се справи в тези 30м2, то най-вероятно и гореспоменатото Фуджи няма да може. Още не е презимувал, а го набедихте.
  Типично, както в повечето теми....

Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
   Цитат:

Aleksandars  
 Типично, както в повечето теми....

Ако искаш, позачисти и остави само нужната информация :) 
Все пак колегите (явно) са доста технически грамотни хора и имат познания и база за съпоставка :)
Използвам възможността да ти благодаря (индиректно) за всички твои мнения и тук, и в още една FB група!
  Благодаря.

Цитат:

rosswen  
 Защо да я е изтеглила?

Ще и се наложи да работи в тежки условията. Можело е да замине в някое изолирано помещение или при по-топъл климат, но такъв и е бил късмета. Не търси задни мисли.