Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 76
Like Tree37Одобрявам

Toshiba Daiseikai 10

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Отговор: Toshiba Daiseikai 10

Той алгоритъма изглежда почти същия, но има добавена още една зона при под -10 гр, докато за нормалните версии няма описано какво се случва под -10 и нещо ме кара да мисля че се случва нещо подобно

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Toshiba Daiseikai 10

Няма нито едно мнение че дайсекай дефростват често, на сух студ никога не правят дефрост без да е заскрежил, незнам а алгоритъма как го тълкуват тази зона D

4. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Те и нормалните модели не работят често и продължително при такива температури, но ако може някой да го потвърди или докаже. Иначе на мен лично ми се струва нелогично северен модел да има по-опростена логика под -10гр от такъв който не е предвиден за такива студове и по-скоро би трябвало да е обратното. Но това са си мои разсъждения и нямам Тошиба, че да го разбера сам

5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2006

какво е туй дефрост - една такава дърта дайсекака 3 от години не съм я виждал да се дефроства, а е десятка и се мъчи в 40m2
    хаха
    няма майтап
    тези дни мъгливо гледам всички клими наоколо пикаят, а моята две три капчици е пуснал
    чудна работа

6. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Може би работи дълго време заскрежен и затова няма отделена вода, което е нож с две остриета, ако е така.

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2006

Какъв скреж дибидюс сухичък

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Ами значи е било прекалено топло за да има скреж, а ако влажността наистина е висока, пак би следвало да отделя вода дори и без дефрост.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Дефростът п и дайсейкай не се индикира.

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    Те и нормалните модели не работят често и продължително при такива температури, но ако може някой да го потвърди или докаже. Иначе на мен лично ми се струва нелогично северен модел да има по-опростена логика под -10гр от такъв който не е предвиден за такива студове и по-скоро би трябвало да е обратното. Но това са си мои разсъждения и нямам Тошиба, че да го разбера сам
    Нямат дефрост по време под -10гр. Моят е от по-старите - 6.5 и в алгоритъма тази зона D изобщо я няма. Има дефрост по часовник, при температура на външния топлообменник под -20гр. При няколко по-меки зими, съм изкарвал с 3-4 дефроста за целия сезон. Наистина смело мога да потвърдя, че това е най-добрият дефрост алгоритъм. На Хеви Даймънд негатива е, че размразява на он/офф цикли, докато при Тошиба такова нещо няма.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    Нямат дефрост по време под -10гр. Моят е от по-старите - 6.5 и в алгоритъма тази зона D изобщо я няма. Има дефрост по часовник, при температура на външния топлообменник под -20гр. При няколко по-меки зими, съм изкарвал с 3-4 дефроста за целия сезон. Наистина смело мога да потвърдя, че това е най-добрият дефрост алгоритъм. На Хеви Даймънд негатива е, че размразява на он/офф цикли, докато при Тошиба такова нещо няма.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Toshiba Daiseikai 10

А въпроса е при тази зона D какво става при всички нови модели я има, тук никой нее писал че дефроства толкова често на 70мин.при -10

13. Member
    Тук е от
    Dec 2024

При нормалните модели /9та и 10та серия погледнах/ има A,B,C,D зони и всички се дават при темп. на въздуха равна и над -10гр. При ND моделите /9та серия погледнах/ има и E зона, която влиза в сила, ако темп. на въздуха падне под -10гр и тогава се взима под внимание единствено датчика на въздуха /вече не се гледа и датчика на топлообменника както е до -10гр/ и дефростите би трябвало да се случват след 90мин работа на компресора, един вид опростено и по часовник, както са го описали.
    А за нормалните модели няма дадено какво се случва под -10гр на въздуха.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Аз за тази зона D питах още като излезе 9-та серия, защото според нея, траябва да дефроства на 70мин под -10гр. Доколкото разбрах от потребители, няма такова нещо. Иначе, на тошибската документация аз не вярвам на 100%. Често съм констатирал несъответствия.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Те не са обяснили и всичко като хората, например какво значи този SH параметър
    Тук някой е писал нещо за него, но откъде го е разбрал

- - - - - - - - - -

Че и изкуствените интелекти взимат данни от постове на хора от Сетком форума

- - - - - - - - - -

Значи те изглежда си имат и друг вид като скрит дефрост когато темп. на въздуха е 2гр и повече. Тогава не се обръща цикъла и продължава да топли, но EEV-то се отваря напълно и така успява да разтопи заскрежаването.
    От това си обяснявам защо се твърди че почти няма дефрости, като вероятно алгоритъма има склонност да трупа за по-дълго време скреж и да работи в този вид, докато е под 2гр и ако през деня успее да достигне поне 2гр, го разтапя тайно без да се стига до стандартния дефрост. Това обаче не може да се нарече и дефрост с нонстоп отопление, какъвто се среща в някои климатици.
    Тук мисля че се срещат мнения как може да работи дълго време заскрежен и може би затова имат и функция на дистанционното за активиране на дефрост по желание.
    Минусът би бил че понякога ще работи по-дълго време заскрежен от което се губи някаква ефективност.
    Тези екстри ги прочетох за 10та серия, за по-старите нямам представа дали са пак така.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Аз като собственик на две 10-ки Дайсекай 8-ма серия, вече 10 години работещи, мога да кажа, че със сигурност нямат дефрост по часовник под -10С. За следващите серии не знам, но ще е срамота ако са го развали.

И при мен така, има зими последните години, през които не съм сигурен че и един дефрост са направили. Перфектни са в това отношение. И изобщо - сякаш под нулата работят пп-добре отколкото при положителни външни температури. Там им е силата.

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Моят съм го виждал по цял ден да работи побелял, без дефрост. При мен има условия за това, понеже винаги работи на минимум. Явно не стига необходимата за дефрост температурна разлика и не го бърка. Като то пекне малко слънце или падне влажността и изчезва заскрежаването, без дефрост. Консумацията, когато не офф-ва винаги е една права, хоризонтална линия, виждал съм го с денонощия да седи така, ако има условия. Въпросното явление за топъл дефрост не се е изразявало по никакъв начин върху графиките, така че силно се съмнявам при моя да има подобна "екстра".

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1056
    Последно: 04-10-25, 19:48
  2. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  3. EEV за Toshiba Daiseikai 3
    От Stoil във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 24
    Последно: 05-06-21, 08:00
  4. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  5. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе