Здравейте.Имам същия модел само че GE-35. Започнаха да шумят/вият лагерите от вътрешния мотор който върти турбината.Някой сменял ли е досега, разполага ли с номерата на лагерите,ако има и снимков материал ще ми бъде от полза. От климаком ми искат 350 лева за нов мотор,което ми се струва доста за единадесет годишен климатик.
Благодаря.
Добре, аз мотора го свалих. Някой може ли да ми каже поне майстор който да му смени лагерите за района на Стара Загора,
еми ти си свършил повечето .. можеш и сам да ги смениш из нета има клипчета как се прави .. на МЕ мисля лесно става
Здравейте,
Вече 10 години климатика работи без никакви проблеми, само лагерите на мотора на вътрешното тяло съм сменил миналата година. От седмица започна да ми прави един проблем. В режим охлаждане както си работи изведнъж спира компресора и продължава само вентилатора на вътрешното тяло. Като му задам още по-ниски градуси, светват двете лампи и вентилатора тръгва на по-висока степен, но компресора не включва. След като го рестартирам (изключвам от тока) някой път тръгва и работи нормално, друг път работи 15-20 мин и отново спира компресора за постоянно. Звъннах на майстора ми, каза, че му се е случвало и друг път с друг климатик и е търсил помощ от колеги, но никой не е могъл да даде съвет къде да се търси проблема. На топло го пробвах за малко, работи коректно. Някой с идеи ?
От гадничките проблеми е. Трябва да се изследва електрониката в сервиз.
Мдаа, така е. Вчера направих друг опит като го изключих освен от тока, извадих и батериите от дистанционното за половин час. Не знам дали това с нещо може да помогне, но някъде съм го чувал. Та след включването вчера до днес сутринта си работи нормално. На обед като го включа ще видя как се държи.
Благодаря все пак за насоката!