тъй като Митсубиши Електрик не бяха подминати от заразата на нискокачествените лагери на моторите на вътрешното тяло прикачам снимки от ремонта на един такъв двигател на FD35
дано да съм полезен на някой "потърпевш"...
тъй като Митсубиши Електрик не бяха подминати от заразата на нискокачествените лагери на моторите на вътрешното тяло прикачам снимки от ремонта на един такъв двигател на FD35
дано да съм полезен на някой "потърпевш"...
Ха!
Не е ли малко рано да се скапват тез лагери?
То FD е от скоро на пазара.Има няма 5 години!
Това масово ли е?
От друга страна турбината на FD е с извънредно голям диаметър...с 10 мм повече от предходния модел.
Това предполагам е още значителен товар за мотора.
Не знам защо,при всички битови клими които съм виждал мотора е закачен директно към турбината!
Икономисват от по-сложни предавки, че трябва да се пести най-вероятно. Битката за евтина стока е голяма, ама дали печели клиента съ незнай...
Искате тихи машини нали? Всяка допълнителна предавка е нов шум, освен това е безмислена. Моторите са достатъчно мощни.Първоначално публикувано от boje
Важна подробност, ми кат не съм специалист наблягам на неделни занимания .
И аз ако мога да съм полезен да покажа с какви лагери смених старите(съскащи и тракащи).В магазина ми препоръчаха тези с гумена капсоловка като били най-добрите и здрави и малко по-скъпи.Другите с метална капсоловка също били здрави,но след време ставали пак шумни а аз точно това не исках.
според локалния вносител на SKF лагерите с такава капсуловка са за работа в среда с повишена запрашеност и по никакъв начин това няма да е от съществена полза в един климатик
като няма обаче от стандартните и ние ползваме капсуловани
по-важни обаче са два момента:
-първия е, че не е възможно да се продават климатици за над 2000 лева и в тях да има вложени лагери за 5 стотинки вместо за 50 стотинки - просто е обидно...
-втория е, че българина продължава да сляпо робува на на най-различни марки и да не се вслушва в мнението на професионалистите в и извън този форум...
Прав си,кофти е да платиш за високо качество а те да ти направят първоаприлска шега. Просто тези ми препоръчаха и тях си взех по 4.20лв.бройката.Моторчето е на Мидея и можеби за това и не се издразних ами си ги смених.Първоначално публикувано от climamarket
Климамаркет, кажи на българина, като професионалист какви климатици висок клас да си купува над 2000 лв., освен Toshiba и Mitsubishi :rolleyes:
според мен е желателно да не се купуват климатици над 2000 лева (говоря за 12-ка като пример), защото както се вижда и много сериозни фирми като МЕ си позволяват влагането на некачествени компоненти в тях (това не е първия случай на дефектирал мотор на климатик FD, а нашите продажби не са чак толкова много по понятни причини...)
искам обаче всички да са наясно, че в никакъв случай не искам да се превръщам в някакъв критикар на МЕ и по елементарен начин да оплювам тази марка, която заслужава достойно своето място сред всички останали...
по отношение на Тошиба не мога да изкажа мнение, защото не сме продавали и монтирали тази марка, но като гледам какво се случва с МЕ е въпрос на време да се случи и същото с Тошиба като в никакъв случай не им го пожелавам...
чудя се как така и Панасоник и МЕ и ако щете Дайкин преди време бяха перфектни, първи повлякоха и то сериозно крак Панасоник, както се вижда МЕ също леко са и те са прихванали от вируса, за Дайкин не искам да коментирам, защото времето ще покаже...
Всеки иска висок клас 12-ка под 2000лв., но щом над 2000лв. има забележки, надолу положението не е по-добре. Климамаркет, Toshiba също не бяха подминати от проблема с лагерите. Е то не останаха производители
Саньо за японския пазар ясно,но за европейския кой ги знае как са?Гледах от финландски форум някаква тяхна си марка РТ (саньо отвътре-поне така пишат),със монтиран нагревател,но по някаква причина явно прекъснат,и ледът е направил всичко на попара.Но и от снимките не се виждат някакви отвори за изтичане,та не е ясно много тавата как е направена.
скъсаната тръба:
Това има толкова общо със Саньо, колкото имат разни незнайни климатици из България, на които има стикери 'Toshiba Compressor', 'Sanyo Compressor' и т.н.