...не бих се къпал в Дунава ако бях на ваше мястоПървоначално публикувано от pland
...не бих се къпал в Дунава ако бях на ваше мястоПървоначално публикувано от pland
Малко снимков материал от Видин:
http://deyan.info/vidin/
Вместо да се чудите кое е лъжа или не влезте тук www.vidin.info.
Има актуални снимки и информация.
Медиите пресилват нещата. Нали и те трабва да ядат хляб?
Положението няистина не е розово, ама чак пък толкова......
Една панорамка от Видин от тази сутрин : http://nommo.hit.bg/images/VidinDunav.jpg
браво пич
а би ли споделил с какво е снимано това че мноо ме кефи
Ами снимано е с обикновен цифров фотоапарат - 7 броя снимки.
След това снимките се слепват със специална програмка за правене на панорамни снимки.
Аз ползвам The Panorama Factory 4.2 http://www.panoramafactory.com/
Правил съм доста панорамни снимки с нея.
Разбирам за пръв път да се случва ама то се знаеше че ще се повтори и тази година.....и мерките пак куцат....
Smurfa, нещо се бъркаш, брато! Ниво като тазгодишното не е имало от 36 години насам... Ако за теб това е като "повтаряне и тая година", мога само дълбоко да се преклоня пред 500-годишните ти побелели коси!Първоначално публикувано от Smurfa
Е толкова ли отдавна беше...забравям вече.. Имах предвид за наводненията миналата година.... нали уж се научиха, кризистни щабове и тн....тази година пак плуваме.... :knuppel2:
Извинявам се се недоразбраният пост. Нямам в предвид бедните хорица.Първоначално публикувано от IvO™
Моят упрек е към великата бивша Соц държава дето всичко уж беше планирано. Ама беше важно да се настроят мастодонти бързо , много бързо.
А и то като аборигенска държава* - май и африканците са по-умни от всички наши политици* е трябвало да се изграждат градовете на по-високи места* , а не на брега.
Между другото и нас Варненци в бъдещо настоящо време ще ни сполети такъв потоп имайки в предвид топенето на ледовете.
kris11, ние с теб няма да доживеем топенето на ледовете, споко
а за строежите близо до реката аз пък имам друго мнение. нека ме оборят хората, които живеят в тези градове, но като гледам какво става в тези, върху които имам поглед, защо ми се струва, че не през периода '45-'89, а точно след това наблюдаваме неконтролирано, несанкционирано строителство на всяко свободно петно, ако ще и на 45о скат да е?
аргументът, че едно време хората трябва да изграждат селища на брега на водоизточника умира, ако щеш с появата на акведуктите. да се твърди, че в 20 век са строяли на 1м височина (10м от самия бряг) отстояние от реката е несъстоятелно и дори смешно. така че нека не търсим причини където ги няма. причината е природна и никой не е виновен.
следейки новините, още малко и държавите нагоре по поречието ще са ни виновни, че не искат при тях да станат наводнения и изпускат те водите си.
ей, туй ние, българите, няма пред лицето на опасността да се обединим, ами все ще търсим виновник. някой "чужд" за предпочитане, ама ако не намерим - и в редиците си ще намерим изкупителна жертва!
Или са ви преподавали "крива" история или ти не си влизал редовно в час! Я се заинтересувай, кога са построени дигите по българския бряг на река Дунав!Първоначално публикувано от kris11
Я помисли пак! Кога е строена крепостта "Бабините видини кули" и кога "Телеграф капия"?Първоначално публикувано от kris11
Хаха, ще дойдете вие пак на моята анкета, ама де да видим :knuppel2:Първоначално публикувано от nommo
А иначе за водичката в рекичката - ми божа работа, бих рекъл, някои по-лани се облажиха кога Дунав заля сумати немски колички, после се продаваха на безценица.
Но пък за сметка на това у нас пак има предоверили се на 'журналята', наречени за благозвучност "МЕДИИ"