Започва Евакуация на Видин и Лом
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=872805
От роднина във Видин , преди 10 мин. Водата е стигнала 9,45м ( при 9,50 започва евакуациия на гр. Видин)
Незнам какви ги измислят тия журналисти, ама малко да се осведомят* ( според тях при 9,30 града се евакуирал )
Причината е пускането на повече вода от "Железни врата "
Ако я пуснат рязко - вълни ще залеяти покрият изцяло целия Видин.
Re: Започва Евакуация на Видин и Лом
Цитат:
По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин в сряда спешно са били изпратени ноти по дипломатически път с молба от правителството на България до правителствата на Румъния и на Сърбия и Черна гора да предприемат възможните мерки за ограничаване на изпускането на води от "Железни врата" през следващите дни и за получаване на достатъчно сигурни данни за количеството води, които се очаква да бъдат изпускани през следващата седмица, съобщи говорителят на МВнР Димитър Цанчев.
съседи...
Цитат:
Преглед на новините от страната до 13 часа /Агенция “Фокус”/
...
Видин.
Призовавам тези, които нямат преки ангажименти в град Видин – ученици, възрастни хора да напуснат града, докато премине тази критична ситуация. Това заяви за Агенция “Фокус” кметът на Видин д-р Иван Ценов. Д-р Ценов съобщи, че нивото на река Дунав тази сутрин е 939 см. Тенденцията е утре нивото да достигне 953 см. Нивото на реката ще се повишава и през следващите дни, като се очаква на 19 април (сряда) то да бъде 990 см.
...
http://www.focus-news.net/?id=n466991
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
:offtopic:
Ама и ти малко като журналист си пуснал темата...хем евакуация не е започнала, хем зглавието бомабстик ;)
Напомня ми на "Цунами залива Пловдив" от близките няколко месеца...
хехехехе - е чак пък толкова.
при 9,50м започва масова евакуация !
както каза брат ми , първо жените и децата , после педерасите и най-накрая мъжете !
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
хехехехе - е чак пък толкова.
при 9,50м започва масова евакуация !
както каза брат ми , първо жените и децата , после педерасите и най-накрая мъжете !
Педерите да останат.
Това си е чиста дискриминация. Сега клуб делфин, и кви бяха другите гейозащитни организации ще скочат защо толкова забавят педерасите.
Иначе областта около видин не е ли с доста тъмнокожо население?
Мисля че и те може да останат (което в най-лошия случай означава ошушкване на всички квартали)
Нали сте си на сухичко и далече от Дунав вмятате черен хумор :angry:. Интерестно ми е дали ако някой от вас живееше близо до реката или да има роднини там щеше да му е толкоз леко на душата.
Искренно се надявам да няма сериозни щети - без значение на кой ще бъдат причинени!
Ами имам роднини и...
Казаха да не се шашкам и да не гледам много телевизия!
Виж, това за 9.90 ме безпокои, но за пръв път го срещам!
Освен това, както пише Mr.TECHNO, при 9.50 почва да става проблем, а и не целия град е съвсем в ниското - предимно не много законно построения квартал `Нов път`, но за електората на Доган ще се погрижат с предимство, така че за тях не се безпокоя!
Апропо - в последните години дали и 20000 останаха във Видин, което предполага по-малко хора за евакуация...
Аз съм във Видин. От сутринта 8:00 часа Дунав не се е повишил нито на сантиметър. Всичко друго са журналистически лакърдии.
@mitov искаш да кажеш че и брат ми ме лъже ?
Цитат:
Първоначално публикувано от bucho
Нали сте си на сухичко и далече от Дунав вмятате черен хумор :angry:. Интерестно ми е дали ако някой от вас живееше близо до реката или да има роднини там щеше да му е толкоз леко на душата.
Искренно се надявам да няма сериозни щети - без значение на кой ще бъдат причинени!
1 Ама много елементарен въпрос - защо са построени до реката ?? Разливи на реката има от бескрай години - нищо ново под слънцето.
ПО същата тъпотия и в Силистра хотела е на брега на реката. И в Русе. А баири и около двата града дал Господ.
През следващата седмица съм в Русе - дано не ми се наложи да си нося плавници и шнорхел :), а лодката я хвърлих вече :angry:
Цитат:
Първоначално публикувано от kris11
1 Ама много елементарен въпрос - защо са построени до реката ?? Разливи на реката има от бескрай години - нищо ново под слънцето...
Kris11, ами то никой от живущите сега там не е виновен, че са построили града до реката, но пък я си представи икономическите предимства (и облаги) на/за едно населено място да е (близо) до голям воден басейн? Просто майката-природа се е развилняла малко и не мисля, че някой е виновен за това... Ако почнем предварително да се барикадираме срещу всякакъв вид евентуални природни/космически бедствия... отиде, та се не видя..
"Нещо толкова малко като крило на пеперуда, може да причини тайфун в другата половина на земята."
- Из Теорията на хаоса -
"Нещо толкова малко като група заблудени пияни швейцарци, пикаещи в Дунава, може да предизвика наводнение в България..."
- Из Теориите на Иво -
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
Kris11, ами то никой от живущите сега там не е виновен, че са построили града до реката, но пък я си представи икономическите предимства (и облаги) на/за едно населено място да е (близо) до голям воден басейн? Просто майката-природа се е развилняла малко и не мисля, че някой е виновен за това... Ако почнем предварително да се барикадираме срещу всякакъв вид евентуални природни/космически бедствия... отиде, та се не видя..
"Нещо толкова малко като крило на пеперуда, може да причини тайфун в другата половина на земята."
- Из Теорията на хаоса -
"Нещо толкова малко като група заблудени пияни швейцарци, пикаещи в Дунава, може да предизвика наводнение в България..."
- Из Теориите на Иво -
Ха-ха...Изкефи ме,браво!Аз съм в Свищов,но тук Дунава трябва доста да повиши нивото си за да ни залее.Но-о-о...знае ли човек...с тези пияни,пикаещи швейцарци...колко пикаят... :yahoo:
Цитат:
Първоначално публикувано от kris11
1 Ама много елементарен въпрос - защо са построени до реката ?? .......
Да - наистина много елементарен въпрос :)