http://www.darik.net/?p=article&tid=5&id=64090Светият Синод поиска спиране на "Шифърът на Леонардо"
Отношението ни към филма "Шифърът на Леонардо" е отрицателно и ние искаме спирането на прожекцията на филма. Това е становището на Светия Синод, което бе прието по време на днешното заседание, съобщи русенският митрополит Неофит.
Както и други държави са изразили такова становище, не е редно такъв богохулен и кощунствен филм да се представя и някои неукрепнали във вярата могат да се съблъзнят от това. Не цитирам точно становището, но това е най-общо, заяви още митрополит Неофит.
Същевременно и Китайската католическа църква призова последователите си в страната да бойкотират филма "Шифърът на Леонардо" като заявиха, че продукцията нарушава религиозната етика, предаде Синхуа.
Филмът е обида към чувствата на духовенството и последователите на Църквата, се казва в декларация на висшия католически клир в Китай.
Пекин разреши лентата да бъде прожектирана без съкращения в повече от 30 кина след премиерата й вчера.
Днес май е ден на идиотите, б@х м@@му![]()
![]()
Значи протестантско-евангелиския филм за Исус дето ми проглушиха ушите и по радио и по тв и по билбордове, бил бохоугоден за Св.Синод, нищо че е хиляди пъти по-вреден за децата, ама "Шифъра" дето не претендира за нищо повече от художествено произведение - да се забрани.
За кви са имат тия от Светия синод???!!!? Ми аз съм атеист, а ако искам и мюсулманин може да съм и къвто си искам, от къде на къде дори ще си помислят да поискат забраняване на филми и книги и то през XXI, бас държа че нито един то изкуфелите дъртаци не е гледал филма, камоли да е чел книгата, ама като папагали повтарят каквото са чули по новините.
То нали всичко им наред у Синодите, та само до филмите опряха. И как пък баш сега се замислиха за 'неукрепналата вяра" на младежите, дето по цял ден гледат какви ли не идитщини и по новини и по филми и по т.нар. ШОУ-та. И кви съблазни предизвиква, че не мога се сетя, гаче ли показват как Исус си размахва паламарката пред Web камера и го гледат сичкото 12 апостола барабар със св.40 мъченика.
Що не поскаха забрана на 'Аз, Азис', нали и филм ще снимат сега по таз книга :knuppel2:
Ай ша им .....