Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

Софтуер контролира чиновниците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

В новите компютри, които ще бъдат представени на административните структури, ще има инсталиран софтуер за контрол.
    Това каза в Разград министърът на държавната администрация Николай Василев.
    Софтуерът ще следи в какви сайтове влизат държавните чиновници.
    Вероятно и в останалите компютри, използвани от чиновниците на министерството, ще бъде инсталиран този софтуер – допълни министърът, цитиран от Дарик радио.
    Той бе в Разград за откриване на курсове по информационни технологии за държавни служители.
    Заедно с него на церемонията присъства и Бриджит Чарнота, ръководител на екипа за България в Главната дирекция ”Разширяване” на Европейската комисия.
    259 чиновници от Разградска област ще преминат през курсовете до 16 юни, други 150 ще учат английски.
    http://news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=178752
    Доста съм се чудел преди, още повече почнах да се зачудвам след последните събития, мисля, мисля и не мога да се сетя "Защо, аджеба им е нужен Интернет на чиновниците, или т.нар. Държавни служители?"

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2001

Re: Софтуер контролира чиновниците

как защо....знаеш ли как лети времето при свалки в чата

4. Member
    Тук е от
    Feb 2006

За да си чатят с колегата от съседния отдел..и да си пращат интересни странички и вицове...за какво друго...

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    "Защо, аджеба им е нужен Интернет на чиновниците, или т.нар. Държавни служители?"
    защото някой трябва да спечели държавната поръчка

закъде сме в съюза ако не е компютъризиран дори и 00 на портиера!?

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

За да следят редовно новините по "он-лайн изданията" и да отреагират веднага с триене на свалената информация. Защо ли ми се струва, че в привидно спокойния вчерашен неделен следобед, по разни ведомства е кипяла трескава пролетно-почистваща дейност?

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    За да следят редовно новините по "он-лайн изданията" и да отреагират веднага с триене на свалената информация. Защо ли ми се струва, че в привидно спокойния вчерашен неделен следобед, по разни ведомства е кипяла трескава пролетно-почистваща дейност?
    ...и само малцината,които не са могли да "забършат" хардовете си,са цитирани днес като пиратстващи,но без да се дава инфо кои са те...Е,нали все пак трябва да има и такива...4-5 човека,с 800 и повече ТВ трафик...Аз лично,много държа да разбера,кой точно от МВР и МФ е навъртял този трафик,който ние със или (най-вероятно) без желание сме платили...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2006

С няколко програмки и вещата намеса на Mr.Techno веднага ще си проличи кой какво е трил... :knuppel2:

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Вие майтап си биете с въпроса ми, ама аз не на шега съм го задал. Толкоз ли никой не знае?
    Едното разумно обяснение е да речем електронната поща, но такава може да се направи вътрешна без да е необходимо да се плащат огромни суми за Internet.
    За друго полезно моята празна тиква се не сеща.
    Давайте предложения, ама смислени (няма ли някой държавен служител дето влиза тука, да каже, нещо ми се върти в главата че DPetrov май беше или пък obstinska_miska, ама може ида се бъркам де)

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Техническо разумно обяснение няма.
    Който заема позиция, чиито функции изискват употребата на електронна поща има фирмен адрес в съответния домейн. За връзка и обмен на данни със сродни отдели във фирмата обикновено се ползва VPN, Intranet и други решения, които по никакъв начин не обхващат преноса на фирмена информация през незащитени обществени услуги (например поща в yahoo.com).
    Единственото разумно обяснение на въпроса защо служителите, на която и да е фирма, да имат достъп е с цел обоготяване на общата им култура и повишаване на професионалните умения. Не се шегувам - наистина смятам, че е полезно да се ползва Интернет с такава цел.

12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

За всяка дейност нуждата е различна Black Adder, не може да се посочи универсална такава.
    Със сигурност има и такива, на които не им е нужен достъп до интернет.

За какво го използвам аз да кажем:
    1. Цени на определен вид стоки на международните пазари.
    2. Съществуването на фирма/организация и сфера на дейност. Това, ако съществува в интернет разбира се, но винаги считам за нужно да проверя.
    3. Ежедневен достъп до няколко международни он-лайн бази данни свързани с работата ми.
    4. Комуникация в няколко web базирани chat канала, като подчертавам, че те са строго професионални и със стриктен контрол при достъпа.
    5. За повишаване на професионалната ми квалификация. Чета практиките и резултатите на колегите ми от света.
    6. Да чета и пиша в Setcom. /Joke/

В момента, на първо четене това, бих могъл да посоча и други причини, но те ще бъдат по скоро специфични, отколкото общи.

13. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004

Хм. Добър въпрос...
    Вече натрупах 7 годинки чиновнически стаж и винаги съм имал интернет на работното си място. Ествествено винаги е имало рестрикции.
    Ето няколко реални примера:
    1.* На предишното ми работно място нямаше ICQ. Бяха дали ограничения за сваляне на списък с видове файлове (*.mp..; *.avi; ...), а най-накрая зарязаха това и ограничиха трафика на всяко ПЦ до скорост, с която една мп3-ка се сваляше за повече от 20-30 минути или нещо такова...
    2. На сегашната - преборих се за ICQ. Рестрикциите са - списък на забранени адреси (всички известни на админите free-та ...). Новопоявилите се free-та ги търпят към 2-3 седмици и после ги забраняват.

Всъщност аз приемам интернета на работното си място като "бонус" към заплатата...и много бих се замислил ако тръгна да си сменям работата с такава, на която няма да имам този "бонус".
    Ако не се злоупотребява (и с трафик, и с време в нета) - лошо няма. Дори обратното.

А на всички (добре де - на повечето) колеги им я напълно ясно, че администраторите могат да проверят кой какво е свалял и къде е ходил през деня/нощта.

Най-доброто ограничение, за което съм чувал е на "въоръжение" в Белгийската "народна банка" (пак БНБ ). Там на персоналните ПЦ-та нямаш достъп до световната мрежа. В средата на залата (всичките работели в нещо като хале) имало 3-4 ПЦ-та, които са с интернет, но пък нямат достъп до вътрешната мрежа. Идеята е, че ако имаш нещо да свършиш в интернет - ок - свърши го, но цялото хале ще знае, че в този момент скатаваш, защото на тези 3-4 ПЦ-та няма как да вършиш служебните си задължения.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

@Black Adder, един съвестен... подчертавам, съвестен държавен (или общински) служител, може да свърши много работа, ползвайки интернет. Отворени проекти, по които да се кандидатства; партньорства; възможности за международно сътрудничество... примери колкото искаш. Това, че междувременно е разменил два лафа със състудент или познат(а), или е постнал нещо в "Дъра-бъра" на на този или друг форум - не е проблем. Вярно е, че може и да затрепе много работно време, което всички ние плащаме с данъците си, но нека не слагаме всички под един знаменател. В края на краищата, дали си държавен или общински служител, или работиш при частник, който ти осигурява интернета - едва ли има особено значение.

Ама темата май беше друга...

16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Бе да ти кажа Slero, интернета е само една от многото предпоставки за "трепане на време".
    Средства да "биеш кучето" има толкова много, че едва ли ще ми стигне ограничението за брой символи в един пост за да ги опиша всички.
    Работил съм и на места, където няма интернет. Определени хора не се скъсваха от работа и тогава.
    И най-важното е, че тези хора дори и при наличие на интернет си губят времето по същия начин, както и преди. Кръстословици, обикаляне по съседните кабинети, празнодумство на различни теми, дрямка и т. н.

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Кръстословици, обикаляне по съседните кабинети, празнодумство на различни теми, дрямка и т. н.

А игрите, особено куестовете, преди десетина години дори стимулираха хората да идват доста по-рано на работа, след като цяла вечер са мислили как да преминат през определена местност... Нямаше cracks, ни Интернет... какви времена бяха...

И аз бях там. И аз видях.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Освен и аз като служител да се изкажа по въпроса. Интернета е нужен не е само игри и кръстословици и другите подобни ( нищо че в момента съм на работа и пиша във форума ). Специално за мен мога да кажа, че ако нямам интернет не мога да си върша работата ( занимавам се с проекти по ЕС ) защото няма да имам актуална информация за стартиращите програми и грантови схеми. Също така интернета използвам интернет и за връзка с други служители в общините и ведомствата за обмен на информация и добри практики защото по телефона да се обаждаш всеки път не е удобно ( особено ако набирането е през централа) пък и е разход за учреждението (специално телефона много се следи защото има доста злоупотреби). Има служби които слециално заради това си инсталираха Icq за да намалят тия разходи. Също така в интернет има много информация за практики на други общини и ведомства, които са полезни в работата на служителите. Повечето институции (НОИ, НАП и т.н. ) имат собствени страници в интернет на които публикуват актуална информация за промени в закони и изисквания към предлаганите от тях услуги. Доста неща могат да се изброят като причини един чиновник да има интернет.

Разбира се далеч съм от мисълта, че всеки служител трябва да има интернет или всеки които има го използва по предназначение но както каза Slero служителя ако е съвестен и сървър с филми, игри и музика да му сложиш той пак ще си върши работата и ще използва интернета по предназначение и не мисля че трябва да се слагат всички под един знаменател. В нашата община също имам колега заради който доставчика направиха проблем за даунлода и ни намалиха скороста на интернета.

Та това е общо взето надявам се да не съм ви отегчил много

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. AMD Radeon HD 6870 ще контролира 5 монитора едновременно?
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 2
    Последно: 09-10-10, 10:56
  2. Софтуер
    От go6o78 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 1
    Последно: 05-01-09, 17:17
  3. Отговори: 11
    Последно: 05-09-06, 02:35
  4. Софтуер ..... !
    От mxkolev във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 08-11-05, 17:13
  5. Софтуер за GPS в Бг?
    От bucho във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 12-04-04, 20:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе