малеей...Първоначално публикувано от zaphodb
това нещо ми се губи.... :dock:
ма няма да го редактирам - казана дума, хвърлен камък.
малеей...Първоначално публикувано от zaphodb
това нещо ми се губи.... :dock:
ма няма да го редактирам - казана дума, хвърлен камък.
Първоначално публикувано от zaphodb
в/у собствената си глава -казват някои......![]()
@Ско, таксата не е за паркиране, а за влизане с кола в центъра. Никой няма да те спира да паркираш на позволените за това места. Но "удоволствието" да се разхождаш в тази зона със собствената ти кола ще ти струва определена сума. Никой не те задължава да ползваш колата всеки ден, а ако не те устройва и въпреки всичко искаш да си постоянно с автомобил - ами плащаш и нямаш грижи.
Лично съм бил в градове където дори и на такситата им се взема такса за влизане в централната зона и то преди мнооого години, така че както казах по-горе - топлата вода вече е открита :coolsmiley:
Без да се построят многоетажни паркинги, без значение дали са под - или надземни, проблема с паркирането в София няма да се реши. Що се отнася до трафика, там изобщо не виждам решение, освен разширяването на 50-60% от пътищата. Просто уличната мрежа не е проектирана за такова количество автомобили. Така, че тия такси са една безполезна тъпотия. Просто "хорицата" са намерили нов повод да ръсят парички от народа.
По въпроса с паркирането съм съгласен, но за трафика не си прав. Имено таксата е онова нещо което би те накарало да се замислиш дали да тръгнеш с колата в центъра за щяло и нещяло или да използваш друг транспорт (било то и комбиниране на няколко души в една кола). А това съответно ще доведе до намаляване на трафика.Първоначално публикувано от Ghost
Аз лично и без такса не слизам с кола в центъра, ако не ми е наложително - просто си спестявам много нерви време, че и средства(маршрутките карат по-бързо отколкото бих си позволил аз
)
Абе ... не знам ...
Имал съм щастието да посетя някоя и друга европейска столица и да кажем в Лондон не видях един, ама нито един паркиран автомобил в центъра. Улиците са си пълни с автомобили, но не паркират където им падне. Не знам дали имат етажни или подземни паркинги, но никой не паркираше на улицата. А баровци в този град дал господ.
Та мисълта ми е, вероятно има изход от ситуацията, къде със сериозни глоби, къде с други мерки. Топлата вода е открита, на нас ни остава само да се поучим.
Pat, в случая демонстрираш "пенсионерско" мислене. Пенсионерите разсъждават така: "малка ми е пенсията, значи трябва да се лишавам и да пестя", вместо да мислят правилно: "откъде да набавя допълнителни пари, за да не се лишавам". Аз пък не искам да има такси и глоби, а искам градът да е така устроен, че да не се налага да се ограничавам в ползването на каквото и да е. По тази логика, ако водата е в недостиг, какво, да направим 10 лв литъра, вместо да набавим вода ли? И бедните да изпукат от жажда!? :dock:
Като гледам и другите теми, коментирани като новини, си правя извода, че всичко се свежда да "Рекета като държавна политика..."
или с други думи: който има пари- да ги дава тука, че мандата ни свършва...
Атина е град със още по тясни и стари улици от София:там нестига че колите се движат на четни-нечетни,но и се плаща ежедневно
За да имаш автомобил в Токио трябва задължително да имаш собствено парк-място,а и като го купиш плащаш 100% акциз(мисля че беше такса пътища и екология)
Това с акциза важи и за Гърция между другото
Самия факт че живееш в център не ти дава право да имаш ауто-точно заради това положението е такова в момента...виж,ако си имаш гараж или там друго е съвсем различно
Честно казано не мога да разбера повечето българи:почти всеки иска да живее в центъра на града:но някак си така безплатно:да не плаща за нищо...а ако може и парно да краде
Някой от вас загледал ли се е каква мърсотия и мизерия е по центъра?На всичко отгоре и разбити пътища
Никога не съм виждал така наречените граждани да почистват и поддържат входовете или градинките пред тях,а защо не и дупките?!?Лично мен направо м е е гнус от някой така наречени улици в центъра
На всичко отгоре през почивните дни когато наизлязат от мизерните панелни дупки(които сами са си направили такива)минават уж на пикник и след тях трева не никне
Егати и софиянците,и европейците!
С риск да има обидени и засегнати ще кажа, че вече повечето "софиянци" са срали на двора като малки и са получили съответното възпитание. Защото българската селска свинщина няма аналог по света - всички знаем какво представлява двора на село, пълен със всякакви боклуци. Как чичо си изхвърля хладилника или дюшека или старите гуми в селската рекичка и прочее и прочее. И когато чичовото [отроче] дойде в София то прави същото.Първоначално публикувано от maks
Толкова от мене
сравнението е глупаво... водата е жизненоважна за разлика от това да си дондуркаш задника из центъра на града...Първоначално публикувано от Ghost
Първоначално публикувано от Ghost
Ако моето е "пенсионерско", то твоето си е направо идеалистично....да не казвам комунистическо :coolsmiley:
Учудвам се..! Значи вие сте съгласни да се въведе такса за провинциалните коли, идващи в София и такса 5 лв. за да минете през центъра? И това ще реши всичките проблеми, ще потече мед и масло... София ще стане рай в които припкат тимуровските команди на @maks- тия дето прекопават градинките и запушват уличните дупки..
![]()
Следващото нещо, което очаквам, е България да се раздели на няколко независими републики - всяка, със своите специфични закони и политика.
:knuppel2:
Ми да, защо например не се пуснат бариерки тук-там и хоп таксичка. Всеки ден карам "градско" около 30-40 минути в центъра на София за да намеря място за паркиране. Естествено в крайна сметка пак си оставям колата на непозволено място, но където знам че вероятността да ме глобят е малка. Направете сметка още колко такива като мене има. Ами това време на лутане май прави излишен трафик и натоварване. Таксата дали го решава. Каква е промяната че не стоплям. Само ново перо за приход - това е!