Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 40 от общо 40

Плащаш до 5 лв. за влизане в центъра на София

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Re: Плащаш до 5 лв. за влизане в центъра на София

Това с епитета "провинциални" рано или късно го очаквах.

Дайте да не стигаме до тази плоскост.
    София е толкова моя, колкото и на човек, на който пра-пра дядо му си е пасъл козите в полите на Витоша.
    И би трябвало да няма някаква сегрегация по този принцип.

В противен случай дайте софиянците да плащат такса в провинцията.

По мое мнение таксата, ако тя е решение, да важи да всички.
    И не става дума само за София, а да се въведе във всички по-големи градове, където спрелите коли са проблем.
    Разбира се, това е свързано със създаването на перфектен градски транспорт, поне такъв е там където съм бил.

Дадох по-горе Лондон за пример, там да кажем доста хора със що годе прилични доходи, не богати, живеят в предградията.
    До всяка надземна станция на метрото в предградията обаче има достатъчно голям надземен и не много етажен паркинг.
    И баджо, като отива на работа си оставя колата до метро станцията, взема си метрото и пристига до работното си място на пъпа на Лондон значително по бързо, отколкото, ако отиде с автомобил.
    И по евтино най-важното.
    На връщане по същия начин, с метрото до станцията, от там на колата и в къщи.

Дай боже някой настоящ или бъдещ кмет [столичен или провинциален] да успее така да организира транспорта, че да може това да бъде осъществено и тук.

2.  

3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

@Malone, нали и аз това разправям, че без транспорт и паркинги няма да стане работата, ама някак останах неразбран. Дано теб те разберат

4. Member
    Тук е от
    Aug 2005

че 5 лева пари ли са?!?! По 20 лева да искат ще е по-добре.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Както винаги - при нас нещата се хващат за краката,а не за главата.Варианта "добър градски транспорт+удобни паркинги" е решението.
    Но така е... кой ни слуша нас?Или както казва @Ско - "ама някак останах неразбран".
    Немислещите(управляващи) са обладани от инстинктивна ненавист към мислещите.
    М/у другото - чувствата са взаимни

6. Member
    Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    Следващото нещо, което очаквам, е България да се раздели на няколко независими републики - всяка, със своите специфични закони и политика.

:knuppel2:
    това беше грубо...

п.п.

но не ме плаши*

дойде ли 01.01. догодина - който иска нека прави квото иска - ще има доста разпръснати с водни струи, сълзотворен и гумени(отвреме на време между гумените и по някой боен - справка баща и син Лии), но най-важното е, че всичко ще е в рамките на закона и в името на интеграцията(щото сепаратизъм май на дезинтеграция ми мяза).

7. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София

Аз живея в центъра и всеки ден когато се прибирам от работа обикалям 10-15 мин., докато си намеря място за паркиране.Вече два пъти ми трошат страничните огледала на паркинг.Недоумявам защо някой ще се прибере в Люлин, например и ще си паркира спокойно колата, а аз трябва да откачам от нерви всеки път,когато се прибирам в къщи.Трябва да има някакъв ред.Щом като си голям баровец да си ходиш с колата по центъра - ще цакаш!Съгласен съм да се въведе и такса (разумна,разбира се) за живеещите в центъра.Готов съм да си платя само и само да се намери изход от този кошмар.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цялата тази работа е да се съберат още нужни парички в Хазната!
    1.Започнаха с Винетките ( оказа се че сума ти народ карат със стари и изтекли - КАТ не са орган който може да проверява винетки )
    2. Продължиха с табелите - въпреки чеса наясно че нарушават закон !
    Юрист го каза по НоваТВ - нарушава се закон и разпоредба - който ми направи акт , ще го съдя за хиляди лева ( глобатае от 100 до 500 лв )делото е за десетки хиляди! - На държавата и бяха нужни 60мил. лева спешно !
    3. Таксаза коли по центъра- Едно разумно нещо!
    но да бъде завсички които минат от там (можебиза живущите трябва да се направи изключение. Трафика е ужасен и претоварен- много катастрофи стават.
    4. Трябва и драконовски мери -пишат ти глоба , докато не платиш , не ти дават книжката.
    Ако се забавиш - прибират ти номерата на колата .
    5. Да се махнат смешните разпоредби и закони - пример (чл. 22 -Каране със несъобразена скорост - използва се дори и ако си закачил някой, като си бутал колата си ).
    6. Да се узаптят и пешеходците - Заради тях сума ти катастрофи стават , а те се изнизват по терлици ! Някой забелязал ли е как се движат *хората - по шосето , по алеи , минават на червено, неспазват нищо , няма никаква дисциплина!
    ( Глобите освен за шофьорите , трябва да са и за пешехоците! ) *

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

то т'ва за паркингите е вярно... ама като няма пари какво? омагьосън кръг е...

така ако почнат да се събират пари, ще се намали малко трафика/замърсяването и ще се съберат пари, които има някакъв шанс, една малка част от тях да отидат за изграждане на паркинги... дори и 1% да е тая част по-добр ми се вижда от колкото сега, като нищо не може да се направи по въпроса.

аз също карам кола, аз също съм и пешеходец дразня се, когато съм в софия, да не мога да паркирам когато ми трябва, а когато се разхожда из центъра да ми бръмчат отвсякъде коли...

тук, в германия, центровете на повечето градове са затворени за коли, "широкия център" е почти изцяло позволен за паркиране само на жители от съответното кварталче. ако спреш където не трябва 5 еврака, втори път 10, трети път-25. ако направиш 5 поредни за една година - почиваш 1 година. и системата работи. ( е има и платени паркинги..., които струват много солено! )

11. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Нещо май започнахме да разсъждаваме като общински съветници.
    Не искам да обиждам никой. ИЗВИНЯВАЙТЕ ама...
    От къде на къде ше се намали трафика? Е- ако се въведе такса за преминаване през центъра- ще заобикаляме центъра и какво? Алтернативните пътища ще се издръстят (пример- затварянето на бул."Витоша"..). Не че сега не са претоварени...Какво ще стане- такса за преминаване през Сточна гара, Красно село....(няма смисъл да изброявам май).
    А и тази такса дали ще се използва за подобряване на инфраструктурата и организацията на движението или общинските съветници ще :tequilla: ? И понеже центъра пак ще си е натоварен (живущи в района,таксита, маршрутки, линейки, пожарни, депутати и министри :knuppel2:, полицейски коли, посолства....) ще дигнем таксата на 10 лв. и пак :tequilla:! Е за това ли сте съгласни да си давате паричките? Или нещо бъркам?

12. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София

Няма нищо лошо в това да мислим като общински съветници. Максимата:"След мен и потоп." не носи нищо добро.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 15-07-14, 12:19
  2. Хайка контрольори гонят пътничка из центъра на София
    От BerkStock във форум Коментирай новина
    Отговори: 14
    Последно: 14-04-07, 15:18
  3. Трагедия в центъра на София
    От MrMyr във форум Коментирай новина
    Отговори: 13
    Последно: 21-09-06, 11:39
  4. Още един разстрел (в центъра на София)...
    От BerkStock във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 10-09-05, 10:17
  5. Отговори: 6
    Последно: 12-11-03, 17:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе